Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016 12:46

Χθες το βράδυ σκοτώθηκε ο φίλος μου, ένας από τους πιο ικανούς παιδίατρους που απέπειμαν στο Χαλέπι (επιστολή γιατρού από το Χαλέπι)

Χθες το βράδυ σκοτώθηκε ο φίλος μου, ένας από τους πιο ικανούς παιδίατρους που απέπειμαν στο Χαλέπι

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Είμαι ο Δρ. Χάτεμ, ο διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων στο Χαλέπι.

Χθες το βράδυ, 27 άτομα από το προσωπικό και τους ασθενείς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή σε κοντινή απόσταση από το Νοσοκομείο Αλ Κουντς. Ο φίλος μου ο Δρ. Μοχάμεντ Ουάσιμ Μάαζ (στη φωτογραφία), ο πιο εξειδικευμένος παιδίατρος της πόλης, σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Συνήθιζε να εργάζεται στο Νοσοκομείο μας Παίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Νοσοκομείο Αλ Κουντς για να ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας με επείγοντα περιστατικά.

Ο Δρ. Μάαζ κι εγώ συνηθίζαμε να περνάμε έξι ώρες της ημέρας μαζί. Ήταν φιλικός, ευγενικός και συνήθιζε να αστειεύεται πολύ με όλο το προσωπικό. Ήταν ο ωραιότερος γιατρός στο νοσοκομείο μας.

Βρίσκομαι τώρα στην Τουρκία, και αυτός επρόκειτο να επισκεφθεί την οικογένειά του εδώ μετά την επιστροφή μου στο Χαλέπι. Δεν την είχε δει για τέσσερις μήνες.

Ο Δρ. Μάαζ έμεινε στο Χαλέπι, την πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο, εξαιτίας της αφοσίωσής του στους ασθενείς του. Τα νοσοκομεία γίνονται συχνά στόχος των κυβερνητικών και των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.

Κάποιες ημέρες πριν χάσει τη ζωή του ο Δρ. Μάαζ, μια αεροπορική επιδρομή χτύπησε 200 μέτρα μόνο μακριά από το νοσοκομείο μας. Όταν οι βομβαρδισμοί εντείνονται, το ιατρικό προσωπικό τρέχει κάτω στο ισόγειο του νοσοκομείου μεταφέροντας τις θερμοκοιτίδες των μωρών για να τα προστατεύσει.

Όπως και τόσοι άλλοι, ο Δρ. Μάαζ σκοτώθηκε για να σωθούν ζωές. Σήμερα θυμόμαστε την ανθρωπιά του Δρος Μάαζ και την γεναιότητά του. Παρακαλώ μοιραστείτε την ιστορία του έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να ξέρουν τι αντιμετωπίζουν οι γιατροί στο Χαλέπι και σε ολόκληρη τη Συρία.

Η κατάσταση σήμερα είναι κρίσιμη – το Χαλέπι μπορεί σύντομα να βρεθεί υπό πολιορκία. Πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί.

Σας ευχαριστούμε που μας σκέφτεστε,

Δρ. Χάτεμ.

Πηγή: «Last Night, My Friend, Aleppo’s Most Qualified Remaining Pediatrician, Was Killed», Huffington Post, 28 Απριλίου 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 21:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.