Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 10:31

Αστυνομική βία στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για την απρόκλητη βία των ΜΑΤ σήμερα στη Θεσ/νίκη

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές δυνάμεις των ΜΑΤ. Την ώρα που μια ομάδα νέων, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ, πήγαιναν στην πορεία για τους πρόσφυγες, δέχτηκαν την αναίτια, απρόκλητη, άθλια επίθεση μιας διμοιρίας ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τρεις νεολαίοι να βρεθούν στο νοσοκομείο, ενώ δύο συνελήφθησαν!

Δεν είναι πρώτη φορά που άντρες των ΜΑΤ συμπεριφέρονται με τρόπο βίαιο, προκλητικό και αλήτικο απέναντι σε αγωνιστές και νεολαίους, προς τους οποίους φροντίζουν να επιδεικνύουν ανέξοδα τη δήθεν μαγκιά τους.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεράστιες ευθύνες. Αφού άφησαν ανέπαφους τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς καταστολής, τώρα κάνουν πλάτες και στην απρόκλητη βία τους.

Απαιτούμε όχι μόνο να απελευθερωθούν οι νέοι που συνελήφθησαν, αλλά και να τιμωρηθούν όσοι τους επιτέθηκαν. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει, είτε θέλει είτε δεν θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 18 Δεκεμβρίου 2015

 

Καταγγελία για την αστυνομική βία στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ως συνδιοργανώτρια της πορείας για την Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή μέρα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, καταγγέλλει με ανακοίνωση της την ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία που ασκήθηκε απέναντι σε ομάδα διαδηλωτών που κινούνταν από τα πανεπιστήμια προς το χώρο της συγκέντρωσης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της, «Οι φοιτητές και φοιτήτριες από τους συλλόγους του ΑΠΘ, μετά από προκλήσεις και χυδαίο βρίσιμο από τη μεριά μιας διμοιρίας ΜΑΤ, δέχτηκαν ωμή καταστολή χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση από τη μεριά τους. 3 άτομα τραυματίστηκαν με τα δύο να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Επιπλέον, κατά τη συνήθη τακτική της για να καλύψει τις βρωμιές και τις παρανομίες της, η αστυνομία συνέλαβε 2 φοιτητές (ένας εξ αυτών τραυματίας) στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για εξύβριση».

«Για εμάς, η κίνηση των ΜΑΤ ισοδυναμεί με απαγόρευση συμμετοχής στη διαδήλωση, αφού τα παραπάνω συνέβησαν πριν καν ξεκινήσει η πορεία. Πρόκειται για μια εξόχως αυταρχική, αντιδημοκρατική στάση, με κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδέστερων πολιτικών δικαιωμάτων.

Κι αν για την αστυνομία, γνωρίζαμε για τους φασιστοθύλακες που ζουν και βασιλεύουν στις τάξεις της, και δεν τρέφαμε καμιά αυταπάτη για τις διαθέσεις τους, όντας βέβαιες για την εχθρότητά τους προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και προς όποιον κι όποια στέκεται αλληλέγγυος/α σε αυτούς, το περιστατικό αυτό στη συγκεκριμένη μέρα θέτει σοβαρά ζητήματα για την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τονίζει στην ανακοίνωση της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες για τη δράση αυτών των σωμάτων, ακόμα κι αν αυτή αποδοθεί σε αδυναμία ελέγχου.

Δε χωρούν μισόλογα, η επίθεση των ΜΑΤ πρέπει να καταδικαστεί άμεσα, οι κατηγορίες εναντίον των 2 φοιτητών πρέπει να αποσυρθούν και να αποδοθούν οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τον άγριο ξυλοδαρμό. Οτιδήποτε άλλο, είναι στην καλή περίπτωση, μια από τα ίδια, ενισχυμένο με μπόλικη υποκρισία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Alterthess, 18 Δεκεμβρίου 2015


 

Το «Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ξαναβρίσκει το νόημά του με τη δεύτερη φορά «αριστερά»!

Ηλίας Σμήλιος

Μια ομάδα φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διασχίζει την Εγνατία, πηγαίνοντας στην πορεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ένας ΜΑΤατζής, (ψευδο)μάρτυρας σε δίκη κατά την οποία αθωώθηκαν πριν λίγες μέρες οι κατηγορούμενοι, αναγνωρίζει μεταξύ των φοιτητών έναν από τους κατηγορούμενους κι αφού τον βρίζει με τα γνωστά «γαλλικά» των …ευγενών αυτών «ανθρώπων», ολόκληρη η διμοιρία ορμά στην ομάδα των φοιτητών, τραυματίζει 2 φοιτήτριες (διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου») και συλλαμβάνει 2 φοιτητές τραυματίζοντας τον ένα από τους δυο (τον αθωωθέντα στο δικαστήριο που ο ΜΑΤατζής βαρούσε το κεφάλι του στο δρόμο…).

Η πορεία για τους πρόσφυγες κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται (Βαρδάρη) οι δυο συλληφθέντες σύντροφοί μας κι εκεί διαπιστώνουμε ότι η αστυνομία του Δένδια και των Σαμαροβενιζέλων ήταν …γατάκια μπρος στη σημερινή της ντεμέκ αριστεράς: 7 λεωφορεία των ΜΑΤ κάθετα τοποθετημένα στους δρόμους κόβουν την πόλη στα δύο, κι εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες με πλήρη εξάρτυση απαγορεύουν την πρόσβαση στο αστυνομικό τμήμα.

Όταν μάλιστα δηλώνουμε ότι αντιπροσωπεία αποτελούμενη από περιφερειακό σύμβουλο, δημοτικό σύμβουλο, πρόεδρο και αντιπρόεδρο ΕΛΜΕ, μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, μέλη Δ.Σ. άλλων σωματείων και φοιτητικών συλλόγων με τη συνοδεία δικηγόρων θέλουμε να πάμε στο τμήμα για να υποβάλουμε μήνυση στην αστυνομία και τα όργανά της, ο επικεφαλής αστυνομικός διευθυντής (τα στοιχεία του στη διάθεση όποιου θέλει να πιστεύει ότι αποτελεί την κυβέρνηση αυτού του τόπου…) μας δήλωσε χαμογελώντας ότι οι ιδιότητές μας δεν του λένε τίποτα και γι αυτόν «είμαστε απλοί διαδηλωτές, δηλ. όχλος» και άρα μας απαγορεύει να πάμε στο τμήμα για να καταθέσουμε μήνυση.

Μετά δε από τηλεφωνική επικοινωνία με υφυπουργό που εκλέγεται στη Θεσ/νίκη (κι εξαργύρωσε την συμμετοχή του κάποτε στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα για μια θέση στην κυβέρνηση…) ο συγκεκριμένος αστυνομικός χαζογελώντας συνέχισε να αρνείται όποιο δικαίωμα συλληφθέντων, διαδηλωτών και εκλεγμένων εκπροσώπων του κινήματος, ξεφτιλίζοντας ανοιχτά τον υφυπουργό που ακόμη δεσμεύεται ότι θα λύσει το πρόβλημα…

Κι όταν ακόμη, ξεγλιστρώντας ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις, λίγοι από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικούς καταφέραμε να φτάσουμε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, νέος αστυνομικός κλοιός μας απαγόρευσε την είσοδο.

Τελικά μετά από ώρες τα όργανα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, αναθαρρυμένα από την κυβερνητική πολιτική και σ” αυτό τον τομέα και αφού φόρτωσαν με 4 κατηγορίες τους δυο συντρόφους μας, τους παραπέμπουν αύριο στο αυτόφωρο, οδηγώντας μάλιστα τον ένα στα κρατητήρια κι ενώ ο άλλος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Κι όσο για μας το ξέρουμε το «έργο»: Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 19/12, 11π.μ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και θα απαιτήσουμε την ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ.

Εσείς όμως να δούμε από πού θα φύγετε, ρε καραγκιόζηδες που επιμένετε να βρομίζετε το όνομα της Αριστεράς, πώς θα ξανακυκλοφορήσετε σ” αυτή την πόλη, ρε ξεφτιλισμένοι;

Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, δημοτ. σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

pandiera, 18 Δεκεμβρίου 2015

 

Φωτογραφίες: http://left.gr

poreia 7 0poreia 6 1poreia 5 2poreia 4 3poreia 3 4poreia 2 4poreia 1 3dodekanisoy 4dodekanisoy 3dodekanisoy 1d

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 23:29
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.