Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 18:58

Πορεία προσφύγων στη Μυτιλήνη και επίθεση φασιστών σε γυναίκες

Χρυσαυγίτες και αυτόκλητοι τραμπούκοι επιτέθηκαν σε γυναίκες στη Μυτιλήνη

Δεκάδες χρυσαυγίτες, επιτέθηκαν τη Δευτέρα εναντίον τριών νεαρών γυναικών, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων στη Μυτιλήνη. Σημειώνεται πως η μία εκ των τριών γυναικών που δέχτηκαν την επίθεση είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη.

Μία από τις γυναίκες διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η επίθεση κατά των τριών γυναικών έγινε με παρόντες αστυνομικούς, οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν.

Η διαδήλωση για την εκκένωση του νησιού από τους πρόσφυγες διοργανώθηκε από κατοίκους της Μόριας και τον πρόεδρο του χωριού, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι χρυσαυγίτες, αλλά και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις.

Αυτόκλητοι τραμπούκοι

Επίθεση δέχτηκε και μία δημοσιογράφος της τοπικής ιστοσελίδας «Εμπρός» Ανθή Παζιάνου αλλά και τρεις γυναίκες από τη Συρία. Ειδικότερα όπως μεταδίδει η ίδια η δημοσιογράφος ενώ αποχωρούσε με το αυτοκίνητο από το hot spot της Μόριας, όπου βρισκόταν για να καλύψει το ρεπορτάζ με τα σημερινά γεγονότα, είδε έναν άνδρα περίπου 65 ετών να σηκώνει το χέρι του σε τρεις γυναίκες από τη Συρία που ήταν μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους.

Ο άνδρας τις έβριζε και τις έλεγε να φύγουν από τη χώρα. Η δημοσιογράφος αντιδρώντας στην επίθεση του άνδρα τον κάλεσε να σταματήσει. Ωστόσο ο δράστης πλησίασε το αυτοκίνητο και την τράβηξε από τα μαλλιά. Η δημοσιογράφος άνοιξε την πόρτα για να τον απωθήσει και έκανε νόημα στις γυναίκες αν μπουν στο αμάξι με τα παιδιά τους για να μπορέσουν να ξεφύγουν, όπως και συνέβη με τη δημοσιογράφο να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Πηγή: tvxs, 19 Σεπτεμβρίου 2016

 

 

 

Επεισόδια στο hot spot της Μόριας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 300 πρόσφυγες - μετανάστες βγήκαν προσωρινά από το hot spot και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στη Μυτιλήνη. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενίας.

Με την επιστροφή τους σημειώθηκε νέα ένταση και επεισόδια ενώ ξέσπασαν και πυρκαγιές σε παρακείμενα ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού. Μέσα στον καταυλισμό αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ωστόσο κάποιοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό.

Νωρίτερα ένταση είχε επικρατήσει στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των προσφύγων. Ακροδεξιοί που συμμετείχαν στην πορεία επιτέθηκαν κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Επίσης επίθεση δέχτηκαν και τρεις νεαρές γυναίκες, μια εκ των οποίων είναι γνωστή για την εθελοντική της δράση σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη.

 

Πηγή: tvxs, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 16:08