Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 13:45

Ανακοίνωση-απάντηση στις δηλώσεις Ραχήλ Μακρή: Ωμή ομοφοβία ή σκέτη ασχετίλα;


lgbt
/Κόκκινο, ενάντια στον ετεροσεξισμό και τον καπιταλισμό

Ωμή ομοφοβία ή σκέτη ασχετίλα; (δεν ξέρουμε ποιο είναι χειρότερο...)

Οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις της πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή εναντίον της κατάργησης του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα (που πρακτικά ποινικοποιούσε τη λεγόμενη «παρά φύσιν ασέλγεια», με το πρόσχημα της αποπλάνησης ανηλικών κάτω των 17 ετών), δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έγιναν λόγω ομοφοβίας ή/και άγνοιας. Η Ραχήλ Μακρή -και μαζί της το αριστερό ιστολόγιο «άνεμος ανατροπής»- υποστήριξαν ότι με την κατάργηση του άρθρου αυτού νομιμοποιείται η παιδεραστία! Αποσιώπησαν βέβαια ότι η ποινικοποίηση της αποπλάνησης ανηλίκων εξακολουθεί να ισχύει μέσω του άρθρου 339, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει αρνητικές διακρίσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων ανδρών. Αντιθέτως το άρθρο 347, που επιτέλους καταργήθηκε, παραβίαζε την αρχή της ισότητας διότι:

Εισήγαγε αρνητική διάκριση για το σεξ μεταξύ αρρένων, αφού έκανε λόγο για «παρά φύσιν ασέλγεια».

Προέβλεπε διαφορετικό κατώτερο όριο ηλικίας συγκατάθεσης μεταξύ αρρένων (συμπληρωμένο 17ο έτος ηλικίας), σε σχέση με το σεξ μεταξύ ετερόφυλων ή γυναικών (το όριο συναίνεσης μεταξύ ενήλικα άνδρα και ανήλικης γυναίκας, ενήλικης γυναίκας και ανήλικης γυναίκας και μεταξύ ενήλικης γυναίκας και ανήλικου άνδρα βάση του άρθρου 339 του ποινικού κώδικα καθορίζεται στα 15 έτη).

Ποινικοποιούσε την αντρική σεξουαλική εργασία, εν αντιθέσει με τη γυναικεία.

Αποτελούσε άλλοθι για διώξεις κατά προσώπων, σε περιπτώσεις προσαγωγών σε μπαρ και κλαμπ που σύχναζαν ομόφυλα άτομα. (στοιχεία από άρθρο του antivirus)

Είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειονότητα των μελών της Λαϊκής Ενότητας συμφωνεί με την κατάργηση του εν λόγω άρθρου. Η ταύτιση όμως της πρώην βουλευτή με το χώρο της ΛΑ.Ε. αποτέλεσε αφορμή για το στιγματισμό ολόκληρου του μετώπου της ριζοσπαστικής αριστεράς από μερίδα νεοφιλελεύθερων ΛΟΑΤ ακτιβιστών και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένο λοιπόν ότι η πρώην βουλευτής δεν έχει ανασκευάσει τις ομοφοβικές δηλώσεις της, ενισχύεται η ήδη υπάρχουσα αναγκαιότητα για σύγκληση συνδιάσκεψης της ΛΑ.Ε. τους επόμενους τρεις (το πολύ) μήνες, που θα αποσαφηνίσει τις θέσεις του μετώπου για όλα τα θέματα – και τα ΛΟΑΤ φυσικά. Ειδικότερα στο ζήτημα των συμμαχιών, ελπίζουμε ότι η πλειονότητα των μελών της ΛΑ.Ε. θα αποφασίσει στην επερχόμενη συνδιάσκεψη ότι η απεύθυνση του μετώπου δε θα στρέφεται προς τον χώρο του πατριωτισμού, αλλά προς το χώρο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΚ, ΔΥΡΙΖΑ, Ξεκίνημα, ΕΕΚ) και θα συνοδεύεται από αντίστοιχη ριζοσπαστικοποίηση του προγράμματος της ΛΑ.Ε. τόσο στα ΛΟΑΤ ζητήματα όσο και σε κάθε άλλο ζήτημα (στάση πληρωμών στο χρέος, καμιά απολύτως θυσία για το ευρώ, κατάργηση μνημονίων, ρήξη με την τρόικα και την ευρωζώνη, ανοιχτά σύνορα για όλες και όλους, απόλυτη ταξική μονομέρεια υπέρ του κόσμου της εργασίας και των καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων).

Τέλος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι ΛΟΑΤ friendly βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώνουν τη ριζοσπαστική αριστερά λόγω των δηλώσεων της Ραχήλ Μακρή, θεωρώντας ότι εκπροσωπούν την Αριστερά. Ας επικεντρωθούν στα βασικά ΛΟΑΤ δικαιώματα, που έχουν μείνει στην απ’ έξω, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις (νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ομόφυλος γάμος, δικαίωμα παιδοθεσίας και αναγνώριση της γονικής μέριμνας στα πλαίσια του συμφώνου συμβίωσης, σεξουαλική αγωγή στα σχολεία χωρίς διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου). Και ας μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι μπορεί να βοηθήσει τη ΛΟΑΤ κοινότητα η πολιτική φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας την οποία ακολουθούν μέσω της εφαρμογής των μνημονίων. Ο φτωχός γκέι έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες για ανεξάρτητη ζωή σε σύγκριση με τον ευκατάστατο ή πλούσιο γκέι. Είναι γνωστά πράγματα αυτά...

lgbt/Κόκκινο, ενάντια στον ετεροσεξισμό και τον καπιταλισμό

lgbtkokkino.blogspot.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 18:01

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.