Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 23:16

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών

Δελτίο τύπου



ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών

της Μαρίας Στύλλου



Πέμπτη 29 Νοέμβρη, 7μμ, ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)



Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Ευαγγελία Κριαρά, σχολική καθαρίστρια

Άννα Κωνσταντακακη, δημοσιογράφος

Αλεξία Τσούνη, συντακτική επιτροπή του "ΜΩΒ"

Μαρία Χαρχαρίδου, συνδικαλίστρια στο νοσοκομείο Γεννηματάς

Μαρία Στύλλου, συγγραφέας του βιβλίου, περιοδικό "Σοσιαλισμός από τα Κάτω"



Από τις 8 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο των εκδόσεων Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο με τίτλο Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών.

Το βιβλίο αυτό έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι αγώνες των γυναικών ενάντια στα Μνημόνια στην Ελλάδα ξεδιπλώνονται δίπλα σε τεράστιες κινητοποιήσεις γυναικών από την Αμερική μέχρι τη Μαδρίτη και από το Δουβλίνο μέχρι την Αργεντινή. Από τη Γλακώβη και την απεργία με κεντρικό αίτημα το "ίση αμοιβή για ίση εργασία" μέχρι τη διεθνή απεργία στη Google ενάντια στη σεξιστική καταπίεση στους χώρους δουλειάς, οι μάχες ενάντια στο σεξισμό γίνονται υπόθεση της εργατικής τάξης παγκόσμια.



Η Μαρία Στύλλου στέκεται σε όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει οι μάχες των γυναικών για την απελευθέρωση και τα αντιμετωπίζει από τη σκοπιά του Μαρξισμού ανατρέχοντας στον Ένγκελς και στον Μαρξ, στη Ρώσικη επανάσταση και στον Μάη του 1968. Η αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού δεν ήταν µόνο οικονομική αλλά και άγρια σεξιστική - από τον Ρήγκαν στον Τραμπ.

Γι' αυτό, η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών έχει ξανά σήμερα όσο ποτέ ανάγκη τη σύνδεση µε την απελευθερωτική δυναμική της εργατικής τάξης και των επαναστάσεών της.

Περιεχόμενα

Αντίσταση στον σεξισμό-από το ατομικό στο συλλογικό * Οι ρίζες της γυναικείας καταπίεσης * Η οικογένεια στον καπιταλισμό * 100 χρόνια αγώνες * 1968-Το νήμα ξαναπιάνεται * Η μάχη ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό * Η επανάσταση στη Ρωσία * Είναι δυνατή η απελευθέρωση σήμερα;



Επικοινωνία: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο τηλ. 2105247584, marxistiko@yahoo.gr, www.marxistiko.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 13:35

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.