«Είναι λάθος να νομίζουμε ότι περιφρουρείται η ελευθερία μας με το να καταδιώκονται άνθρωποι που δεν μας μοιάζουν. Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι η αρχή και η βάση του εθνικοσοσιαλισμού και του φασισμού. Δεν κινδυνεύουμε απ' αυτούς που δεν μας μοιάζουν. Κινδυνεύουμε απ' αυτούς που μας περιφρουρούν», Μάνος Χατζιδάκις. Είναι γεγονός πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες δεν επιλέγουν πλέον την Ελλάδα ως προορισμό, ούτε καν για σταθμό του δύσκολου ταξιδιού τους προς την Ευρώπη. Οι συνεχόμενες καταγγελίες από ΜΚΟ, οργανισμούς, ευρωβουλευτές και επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και το πλήθος των μαρτυριών ατόμων που ισχυρίζονται ότι επαναπροωθήθηκαν παράνομα…
Παρεμβαίνουν: ‘Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, Ολλανδή δημοσιογράφος, film maker Για τα pushbacks, τα στρατόπεδα προσφύγων και τις διώξεις αλληλέγγυων. Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων φασιστικών επιθέσεων Ν.Ηρακλείου και Παλιάς Κοκκινιάς. Παρβανά Αμιρί, προσφύγισσα, στρατόπεδο Μαλακάσας. Νιάζ Αχμέτ, πρόσφυγας, στρατόπεδο Μαλακάσας. Νικλέτ, προσφύγισσα Ελαιώνας. Ομάδα ρακοσυλλεκτών Ρομά για Δικαιοσύνη στο Νίκο Σαμπάνη. Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα». Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
Με μια προκλητική δίωξη σε βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου ‘Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης …μέσω Δημάρχου Υδρας(!) αποφάσισαν να την εκδικηθούν για την ερώτηση της στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλήθεια, τώρα θυμήθηκε ο Δήμαρχος της Ύδρας να μηνύσει την δημοσιογράφο για τις απόψεις της; Πρόκειται για μια άθλια και μικρόψυχη ενέργεια καθοδηγημένη από το Μαξίμου και τη ΝΔ που βάζει στο στόχαστρο την ελευθερία του τύπου αλλά και το ίδιο το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που καταγγέλλει τα εγκλήματα και τις δολοφονίες στα σύνορα και τα στρατόπεδα.
Επίθεση από ομάδα φασιστοειδών δέχτηκε ο Ορέστης Ηλίας, φωτογράφος, μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, πρώην δημοτικός σύμβουλος στα Βριλήσσια και ενεργός στις δράσεις της ΚΕΕΡΦΑ  αλλά και της Πρωτοβουλίας ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και τη κλιματική αλλαγή. Βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής 5/11 σε μουσικό στέκι στην οδό Τάκη. Εκεί κάθονταν ομάδα ατόμων από την οποία ένας μάλιστα ήρθε και τον πλησίασε κοιτώντας τον από κοντά. Όταν αποχώρησε με μία φίλη του από το κατάστημα διαπίστωσε σε λίγο χρόνο ότι η ίδια ομάδα τον είχε ακολουθήσει.
Εκδήλωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής: Τα δικαιώματα στο απόσπασμα – Οι δικηγόροι στην υπεράσπιση. Τη Δευτέρα 1/11 στο BLIND BEGGAR, στις 18.30. Θα μιλήσουν: Κώστας Παπαδάκης, για τον φασισμό και τον ρατσισμό. Άννυ Παπαρρούσου, για την αστυνομική βία. Δημήτρης Σαραφιανός, για την πανδημία και τις απαγορεύσεις. Μαρία Κουφοπούλου, για τα εργασιακά και τον νόμο Χατζηδάκη. Θα χαιρετίσει ο Θανάσης Καμπαγιάννης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΣΑ.
Η συνέντευξη Τύπου των δικηγόρων της οικογένειας Σαμπάνη διεκόπη μετά από ένταση που προκλήθηκε, όταν δημοσιογράφοι ζήτησαν δήλωση καταδίκης για τα επεισόδια στις εθνικές οδούς από τους γονείς του 18χρονου. Οι δημοσιογράφοι καναλιών φαίνεται να ζήτησαν από τους γονείς δηλώσεις καταδίκης για τα επεισόδια που γίνονται στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η απάντηση του Θ. Καμπαγιάννη ήταν οργισμένη: «είμαστε εδώ για να σας πούμε τη θέση μας, όχι για να παίξετε νέα βίντεο για τα επεισόδια». Οι γονείς του 18χρονου φώναζαν: «είναι δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη».
Σελίδα 1 από 103