Καμία συγκάλυψη των ποινικών ευθυνών για αυτήν την αυτοκτονία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων στις ερωτήσεις που έγιναν στην Βουλή και από τον Τύπο είναι η ώρα να γίνουν πράξη, η αλήθεια να διαλευκανθεί και οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες. Ζητάμε από τους αγωνιζόμενους στρατιώτες, την κοινωνία και τους φορείς της να σταθούν στο πλευρό μας για μην περάσει στην ατιμωρησία και αυτή η «αυτοκτονία στρατιώτη».
Την ακραία τρανσφοβική συμπεριφορά ενός ιερέα στην Καλλιθέα δέχεται εδώ και λίγες βδομάδες μια τρανς γυναίκα, η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγκεκριμένος ιερέας διαπίστωσε πως πρόκειται για μία τρανς γυναίκα. Από εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, ενώ την έδιωξε κάνοντάς της χυδαία σχόλια. Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε (χθες) μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.
Εμείς τα μέλη των αφρικανικών κοινοτήτων των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και να ζητήσουμε τη βοήθεια σας για την επίλυσή τους. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι κοινά με τα προβλήματα των προσφύγων από άλλες χώρες και ελπίζουμε να τα λάβετε υπόψη και να μας βοηθήσετε στην επίλυσή τους από κοινού. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι συχνά «κοινό μυστικό» μεταξύ των ΜΚΟ και των Διοικήσεων των Προσφυγικών Δομών που, όμως, κάνουν σαν να μη τα γνωρίζουν, σαν να μη τα βλέπουν…
Σας καλούμε την Παρασκευή 1/4/2022 στις 20:00 στο στέκι μας στην Καλλιδρομίου 50, σε μια συζήτηση με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρούσου, τη δικηγόρο και μέλος του παρατηρητηρίου της δίκης ZackieOh Justice Watch, Δάφνη Καραγιάννη και το μέλος της πρωτοβουλίας Justice4ZakZackie, Ζωή Κόκαλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τραγούδια η Χορωδία Εξαρχείων, οι Οιστρογόνες και μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας.bΘα ακολουθήσει stand up comedy show με την συμμετοχή των καλλιτεχνών: Γιώργος Αλεβίζος, Κωνσταντίνα Δαούτη, Κωνσταντίνος Capitano Μπιτσάκος, Οδεττη Κουγέα, Μαρία Κουφομανωλη, Κώστας Κρύος, Άγγελος Κυριακίδης, Έμιλυ Ντάνου
Είναι ώρα να υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη δράση των καλλιτεχνών και των δημιουργών που δεν χωρά στην εμπορευματοποίηση της πόλης μας και το "πολιτισμό" της άγριας τουριστικοποίησης! ΚΑΛΟΥΜΕ: - Το Σάβββατο 26/3 - ώρα 21.00 Βραδιά υπεράσπισης του Εμπρός - Συναυλία Hip- Ηop OPEN MICS RAP SESSION  Την Κυριακή 27/3 -ώρα 19.00. Ανοιχτή Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της υπεράσπισης του Εμπρός. Την Δευτέρα 28/3 - ώρα 15.00 Διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια καταστροφής του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, την ώρα του δημοτικού συμβουλίου.
Στις 16 Μαρτίου, την παραμονή της έφεσης των Αμίρ Ζαχίρι και Ακίφ Ρασούλι, που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια φυλακή ως «διακινητές», η πρωτοβουλία «Καλλιτέχνες υπέρ μιας δίκαιης δίκης για τον Μοχάμαντ και κάθε Μοχάμαντ» διοργανώνει συναυλία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε μετά την καταδίκη του πολιτικού πρόσφυγα Μοχάμαντ Χανάντ Αμντί, που καταδικάστηκε σε 142 χρόνια φυλάκιση ενώ έσωσε 33 ανθρώπους. Στις 17 Μαρτίου δικάζονται στη Λέσβο, οι Αμίρ και Ακίφ που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια o καθένας, με την κατηγορία του διακινητή.
Σελίδα 1 από 106