Η συνήγορος της οικογένειας Κωστόπουλου αποκαλύπτει ότι τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του/της Ζακ / Zackie Oh, το ύποπτο γαϊτανάκι απροθυμίας και κωλυσιεργίας από τις ανακριτικές αρχές συνεχίζεται. Από την πρώτη στιγμή οι δικηγόροι της οικογένειας του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh είχαν καταγγείλει την κωλυσιεργία στην ανάκριση αλλά και στην άσκηση των διώξεων. Η δίωξη που ασκήθηκε και η οποία εκδικάζεται στις 20 Οκτωβρίου φέτος, μετά από αναβολή εξαιτίας των περιορισμών στις δικαστικές αίθουσες λόγω της πανδημίας, ήταν εξαρχής ελλιπής: μόνο 6 από τους 11 συνολικά εμπλεκόμενους στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ είχαν παραπεμφθεί...
Αύριο, Τρίτη 14/9/2021, στις 11:30 το πρωί, στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης αποχαιρετούμε την 32χρονη αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Φραντζή που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021. Όλα τα μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης δηλώνουν την ανείπωτη θλίψη τους και τη συμπαράστασή τους στη μητέρα της Δήμητρας, την αγαπημένη μας συντρόφισσα και φίλη Πηνελόπη Τερνιώτη. Επιθυμία της Πηνελόπης είναι, αντί για στεφάνια, να κατατεθούν δωρεές στην Κιβωτό του Κόσμου.
Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, θα γίνει η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”. Μια μεγάλη συνάντηση συνύπαρξης και αλληλεγγύης, ενότητας και κοινού αγώνα ντόπιων, προσφυγ(ισσ)ων και μεταναστ(ρι)ών. Με συναυλίες, πάνελ συζήτησης, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, δρώμενα, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα. Μετά από απουσία ενός χρόνου εξ’ αιτίας της πανδημίας, η Αντιρατσιστική Γιορτή επιστρέφει με anti-covid διάθεση και φιλοδοξεί να αποτελέσει ξανά ένα μεγάλο τόπο συνάντησης της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης.
Η κούκλα Αμάλ ταξιδεύει στις γειτονιές της Ελλάδας ώστε να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Αυτές τις μέρες, περπατάει στις γειτονιές της Αθήνας. Μια «επιτροπή κατοίκων», που έχει συσταθεί από φασίστες, η Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Παύλου, αποφάσισε να κάνει, σήμερα, στην Πλατεία Καραϊσκάκη μια φασιστική συγκέντρωση θέλοντας να διαδηλώσει ενάντια στο δρώμενο, αυτό, επειδή δήθεν πιστεύει ότι η Αμάλ πως προετοιμάζει το έδαφος στην ισλαμοποίηση της γειτονιάς τους. Με το σύνθημα «Για να μη γίνουμε Καμπούλ» οργάνωσε μια διαμαρτυρία ενάντια στο πέρασμα της Αμάλ στην περιοχή.
Μαζικότατη (για μέσα Αυγούστου) πορεία με πάνω από 3000 διαδηλώτες/τριες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα εδώ και μια βδομάδα. Περιφερειακές και δημοτικές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές συλλογικότητες και ανένταχτος κόσμος έστειλε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους και εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης! Μαζική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και ειδικά της νεολαίας.
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 21:29

Σε 7 μήνες 6 γυναικοκτονίες…

Σήμερα, Ιούλιος του 2021 η 31χρονη Ανίσα δολοφονήθηκε από τον 40χρονο σύζυγο της στο διαμέρισμα που διέμεναν στη Δάφνη επειδή… «ζήλευε»…Μέσα σε 7 μήνες μετράμε ήδη 6 γυναικοκτονίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και ενώ ζούμε σε τέτοιες συνθήκες κάποιοι νομοθετούν σε βάρος των γυναικών στο όνομα μιας ανύπαρκτης ισότητας, που δεν είναι τίποτα άλλο από το προκάλυμμα της πατριαρχίας.
Σελίδα 1 από 101