Το φετινό Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια έρχεται σε μία ιδιαίτερη περίοδο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας με τη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, να έχει αφήσει το στίγμα της. Από την αρχή της πανδημίας η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την κατάσταση, προχώρησε σε μία σειρά αντιδραστικών μέτρων τόσο για τον κόσμο της εργασίας που ήρθε αντιμέτωπος με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όσο και σε άλλα επίπεδα, όπως η εκπαίδευση, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.
Με την στήριξη εκατοντάδων συλλογικοτήτων του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την Αλληλεγγύη γονιών, φαντάρων, τη φυσική παρουσία δεκάδων αγωνιστών έξω από το Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κατάφερε να πετάξει και αυτή την Δίωξη στο κενό. Γιατί το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λέει την Αλήθεια, γιατί το Κίνημα των Φαντάρων έχει Δίκιο. Η νίκη μας αυτή γεμίζει με αισιοδοξία πρώτα από όλα τους φάνταρους που η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει ως Σκλάβους και Αναλώσιμους.
«Παρατηρούμε εδώ και αρκετό καιρό ότι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα παρεμποδίζονται όλο και περισσότερο στο έργο τους. Αυτό επηρεάζει επίσης πολλούς ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Λέσβο για να καλύψουν την κατάσταση των προσφύγων στις χώρες τους. Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να μάθει το κοινό στη Γερμανία γι’ αυτό και να ασκηθεί πολιτική πίεση στους υπεύθυνους.Ως εκ τούτου, οργανώσαμε μια εκδήλωση μαζί με τους θιγόμενους δημοσιογράφους και τη Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων», είπε, μιλώντας στο Πριν, η επικεφαλής του γραφείου του ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» στην Αθήνα Maria Oshana για τους λόγους που οδήγησαν στην πραγματοποίηση της προαναφερόμενης εκδήλωσης.
Στις 27 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί η νέα δίκη κατά του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, προκαλώντας ήδη ένα κύμα αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστεί η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης, του στρατού και του κράτους να κτυπήσει τον αγώνα των φαντάρων, το κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό και ευρύτερα το αντιπολεμικό κίνημα. Άμεσος στόχος του συστήματος είναι να επιβάλλει σιωπητήριο και να πλήξει το Δίκτυο «Σπάρτακος» και την ΕΑΣ, που πρωτοστατούν δεκαετίες τώρα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων. Κατηγορούμενος είναι ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.
Πρόσφυγες-ισσες από το Αφγανιστάν που μένουν στο στρατόπεδο της Ριτσώνας την Τρίτη 11/5 και την Τετάρτη εκδήλωσαν την αποδοκιμασία και την οργή τους για τη μαζική δολοφονία στο Αφγανιστάν από βομβιστική επίθεση με 3 μεγάλες εκρήξεις που είχε 68 θύματα και πολλούς τραυματίες. Η επίθεση έγινε κοντά σε σχολείο θηλέων που βρισκόταν σε σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων στην Καμπούλ. Τα περισσότερα θύματα της σκοταδιστικής φανατικών θρησκόληπτων είναι μικρά κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 15 ετών.
182 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες 3-5  το απόγευμα αργά στο λιμάνι της καλαμάτας πάνω σε σκάφος που ρυμουλκήθηκε συνοδεία Λιμενικού. Από την καταγραφή τους και τον έλεγχο 13 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ενώ διανυκτέρευσαν στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας. Τους παρασχέθηκε τροφή και νερό, από την Π.Ε. Μεσσηνίας και το Δήμο και το πρωϊ αναχώρησαν για την Κυλλήνη (σε επίσημη δομή διαμονής μεταναστών). 
Σελίδα 1 από 99