Τριψήφιος αριθμός θανάτων μέσα σε μία ημέρα με 108 νεκρούς από κορονοϊό σήμερα. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για μια απλή στατιστική… "Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" δηλώνει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη. Ήταν και είναι αναπόφευκτες αυτές οι νύχτες; Όχι! Επ' ουδενί! Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα και δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Διαβάστε λέξη προς λέξη απόσπασμα της περιγραφής της Χριστίνας Κυδώνα, παθολόγου-εντατικολόγου, στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" για να αντιληφθείτε το…
Το Ελληνικό και το Τουρκικό κράτος έμεναν τόσα χρόνια αδρανή αντί να επιλέξουν την πρόληψη. Επιλέγουν να ξοδεύουν τεράστια ποσά για να πολεμήσουν μεταξύ τους αντί να δείξουν αλληλεγγύη και συνεργασία. Συνεχίζουν να σκάβουν το έδαφος για υδρογονάνθρακες, ξεκινώντας από τη Μεσόγειο. Εάν η εξόρυξη υδρογονανθράκων προχωρήσει όπως σχεδιάζουν, μπορεί να υπάρξουν τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε περίπτωση σεισμών, που είναι συνηθισμένοι στην περιοχή μας…Ο πόλεμος είναι μεταξύ ζωής και κεφαλαίου, όχι μεταξύ των λαών μας! Σταματήστε την εξαγωγή υδρογονανθράκων τώρα! Είμαστε και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, με τη ζωή, κι όχι με τα κέρδη! Αλληλεγγύη και αγώνας!
Μας έχουν κλειδωμένους μέσα στους θαλάμους 10 άτομα μέσα σε 20 τετραγωνικά μέτρα που αναλογούν κανονικά σε 5 άτομα, χωρίς να μπορούμε να προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή. Μαζί μας βρίσκονται και όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό. Χωρίς να μας παρέχουν χλωρίνη έτσι ώστε να μην μπορούμε να καθαρίσουμε τους θαλάμους μας, απορρυπαντικά και αντισηπτικά. Ενώ θα έπρεπε η διεύθυνση της φυλακής να μας τα παρέχει, η απάντηση του διευθυντή ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα γιατί δεν διατίθενται κονδύλια από το υπουργείο. Ούτε μάσκες η γάντια της μιας χρήσης μας έχουν δώσει.
Η μουσικός υπάκουσε και μετακινήθηκε 50 μέτρα πιο πέρα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους αστυνομικούς που ξαναήρθαν και της ζήτησαν να φύγει. Εκείνη αρνήθηκε να μετακινηθεί και τους είπε ότι ακόμη και να την γράψουν, θα συνεχίσει να παίζει, αφ' ενός για λόγους επιβίωσης και αφ' ετέρου για να ψυχαγωγεί τον κόσμο, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που όλοι έχουμε ανάγκη από την τέχνη και την μουσική. Μετά από αυτό, τα αστυνομικά όργανα της επέβαλλαν τα τρία παραπάνω πρόστιμα, σύνολο 500€.
Οι μαζικές κινητοποιήσεις των γυναικών εδώ και πάνω από 15 ημέρες στην Πολωνία, καθώς και όσων τάσσονται ενάντια στο νέο νόμο περαιτέρω περιορισμού των αμβλώσεων είχε θετική έκβαση καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι παγώνει την απαγόρευση των αμβλώσεων… Ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε συνομιλίες με τους διαδηλωτές και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για εξεύρεση λύσης, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πτώση του κυβερνώντος ακροδεξιού κόμματος.
Η ΕΡΤ έδωσε μικρόφωνο στον ακροδεξιό Βελόπουλο πριν από λίγο στην εκπομπή "από τις 6". Για άλλη μια φορά προχώρησε σε καλέσματα για "σύλληψη του Κωνσταντίνου" με αφορμή διαδήλωση για τα δικαιώματα προσφύγων στο Σύνταγμα την Πέμπτη 29/10... Η δημόσια τηλεόραση γίνεται βήμα για την ακροδεξιά ατζέντα μίσους κατά των μεταναστών και της τακτικής Γκαίμπελς "λέγε-λέγε κάτι θα μείνει". Το ΕΣΡ ως γνωστόν έχει επιβάλει πρόστιμα για τα ψέματα Βελόπουλου απο την εκπομπή του. Η στοχοποίηση όμως δημοτικού συμβούλου συστηματικά ξεπερνάει τα όρια και η ΕΡΤ δεν μπορεί να προσφέρει βήμα σε τέτοιες μεθοδεύσεις.
Σελίδα 1 από 90