Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:05

Γλυφάδα: Διακόπηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο “Το σχολείο που μας χωράει” μετά από παρέμβαση δημάρχου και εκκλησιαστικών κύκλων

Γλυφάδα: Διακόπηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο “Το σχολείο που μας χωράει” μετά από παρέμβαση δημάρχου και εκκλησιαστικών κύκλων

 

Σύμφωνα με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το επιμορφωτικό σεμινάριο σχετιζόταν με την πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού στο σχολικό περιβάλλον

Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σχετίζονταν με την πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού στο σχολείο.

Όπως όμως καταγγέλλεται, μετά από παρέμβαση του δημάρχου, το σεμινάριο διακόπτεται.

Ο ΣΕΠΕ Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κάνει μάλιστα λόγο για άσκηση πίεσης από εκκλησιαστικούς κύκλους προς τις δημοτικές αρχές.

Μάλιστα, υπεύθυνοι για το πρόγραμμα σε Δήμο και ΟΚΑΝΑ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για μεσαίωνα, σκοταδισμό και ρατσιστικές συμπεριφορές και τονίζει:

Υπερασπιζόμαστε ως οφείλουμε το δικαίωμα κάθε μαθητή/τριας να φοιτά «σε ένα σχολείο που μας χωρά όλους» χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Απαιτούμε να συνεχιστεί άμεσα το σεμινάριο στη Γλυφάδα και τη δημοτική αρχή να περιοριστεί στα ζητήματα αρμοδιότητας της.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

 

kataggelia seminario

 

https://www.alfavita.gr/

 

 

Διεκόπη πρόγραμμα ΛΟΑΤΚΙ+ επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη Γλυφάδα, μετά από αντιδράσειςΈνα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς με στόχο την επιμόρφωσή τους γύρω από θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, διακόπηκε στον Δήμο Γλυφάδας, κατόπιν αντιδράσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το σχολείο που μας χωράει. Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με άξονα την ταυτότητα-έκφραση-χαρακτηριστικά φύλου και τον ερωτικό/σεξουαλικό προσανατολισμό» αποτελεί ενέργεια του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο αλλά και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η βιωματική αυτή εκπαίδευση αφορούσε σε 8 τετράωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις και άρχισε να υλοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας από τις 28 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η ανακοίνωση του προγράμματος προκάλεσε αντιδράσεις από τον χώρο της Εκκλησίας και από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών για τη διακοπή του προγράμματος.

Οι αντιδράσεις αυτές είναι που οδήγησαν στην παραίτηση της υπεύθυνης ψυχολόγου με αποτέλεσμα το πρόγραμμα αυτό να διακοπεί, παρά την έγκριση που είχε πάρει από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Την παραίτησή του έχει υποβάλλει κι ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ΟΚΑΝΑ, κος. Ηλίας Γκότσης, ο οποίος διατίθεται να την ανακαλέσει, μόνο αν το πρόγραμμα ξεκινήσει ξανά και απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Απ΄ότι φαίνεται, οι συντηρητικοί κύκλοι στον Δήμο Γλυφάδας είναι τόσο δυναμικοί που μπορούν να ασκούν ανενόχλητοι τις ομοφοβικές – τρανσφοβικές τους αποφάσεις, αγνοώντας επίσημες εγκρίσεις και προγράμματα.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Το σχολείο που μας χωράει”

1. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και δωρεάν.

2. Το πρόγραμμα να υλοποιείται εκτός ωρολογίου προγράμματος και εκτός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

3. Οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα με ατομική συμμετοχή και όχι ως εκπρόσωποι της σχολικής μονάδας στην οποία ανήκουν.

4. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος να μην επιτρέπεται η διάθεση ή η προβολή οποιουδήποτε υλικού ή προϊόντος το οποίο αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση/προώθηση εμπορικών προϊόντων φορέων/επιχειρήσεων ή υπηρεσιών ή δεν είναι εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για το σχολικό έτος 2019-2020, συμπεριλαμβανομένων και των αναφορών σε τυχόν χορηγούς του συγκεκριμένου προγράμματος.

5. Το εν λόγω πρόγραμμα να μη χρησιμοποιείται για κανενός είδους διαφημιστικό ή άλλο εμπορικό σκοπό και σε κανένα στάδιο της υλοποίησής του να μην προκύπτει κανένα κόστος συμμετοχής για τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες, τις σχολικές μονάδες, καθώς και τους γονείς/κηδεμόνες.

6. Το εκπαιδευτικό υλικό που θα αξιοποιηθεί κατά την υλοποίηση του προγράμματος να τεθεί υπόψη των Υπεύθυνων Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

https://avmag.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 22:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.