Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 00:32

22/2: Μεγάλη αντιρατσιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη

Αντιρατσιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ

https://www.stonisi.gr/

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη δυναμική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν τόσο στη Σάμο όσο και στην Κω, νησιά που όπως η Λέσβος έχουν μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων αιτούντων άσυλο. Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση έγινε στα Κεντρικά Λύκεια και σε αυτή καλούσαν με ανακοινώσεις τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, η δημοτική κίνηση «Ανυπόταχτη Μυτιλήνη», ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ της Λέσβου.

Παράλληλα το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Με πυξίδα τον πολίτη» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιώτελη, η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Ανδρεάδελλη, η σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιλήνης με τη "Δημοκρατική Μυτιλήνη" Μίνα Αδαλή καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοβάθμιων σωματείων της Λέσβου.

por4

Η πορεία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και οι διαδηλωτές πορεύτηκαν διαμέσου της Ερμού στην Επάνω Σκάλα και από εκεί στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί στάθηκαν φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εναντίον του εθνικισμού, του πολέμου και του φασισμού. Τέλος οι διαδηλωτές κατέληξαν μέσω της προκυμαίας Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς όπου διαλύθηκαν ειρηνικά.

 

por1

 

por10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου: Όλοι το Σάββατο 22/2/2020 στις 12:00 στα Κεντρικά Λύκεια

Να σταματήσουμε τις αντιπροσφυγικές πολιτικές και την φασιστική απειλή

Η τοπική επιτροπή Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το δημοκρατικό λαό του νησιού να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 12.00 το μεσημέρι στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη. Όλοι μαζί να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. - Ελληνικών κυβερνήσεων και στην φασιστική απειλή.

Οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα θύματα των πολέμων, της περιβαλλοντικής καταστροφής και της φτώχειας. Μαζί θα αγωνιστούμε για ένα κοινό καλύτερο μέλλον, για να μην κατασκευαστεί νέα μεγάλη φυλακή που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλπ).

Οι αντιπροσφυγικές πολιτικές είναι η κύρια αιτία ενίσχυσης και ανάπτυξης της φασιστικής απειλής στην Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Περιφερειακή Αρχή του Βορείου Αιγαίου και οι δημοτικοί άρχοντες με την ρητορική του μίσους που αναπτύσσουν ανοίγουν το δρόμο στα τάγματα εφόδου στην Μόρια κι άλλου.

Η Τ.Ε. Λέσβου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζεται για:

- Τερματισμό της εμπλοκής της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Κλείσιμο όλων των βάσεων.

- Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

- Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών. Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας. Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους το επιθυμούν.

- Ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και μέσα στη χώρα. Όχι στον γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά.

- Να κλείσουν η Μόρια, η ΒΙΑΛ το Βαθύ και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τώρα.

- Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τα ΚΥΤ για το σύνολο των ζημιών που έχουν υποστεί ως σήμερα.

- Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου.

- Διαμονή των προσφύγων μέσα στις πόλεις σε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, με ίσα δικαιώματα σε εργασία, μόρφωση, υγεία κλπ.

- Να ακυρωθεί στην πράξη η κυβερνητική απόφαση για την δημιουργία των κλειστών κέντρων, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να ανακληθούν οι επιτάξεις εκτάσεων γης που προορίζονται για την δημιουργία των νέων κολαστηρίων για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

http://antarsyalesvou.blogspot.com/

 

por9

 

por2

por6

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους

Τις τελευταίες μέρες το νησί της Λέσβου έχει κέντρικη θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο λόγος δεν είναι ​μόνο οι άθλιες συνθήκες στο hot-spot της Μόριας και ο εγκλωβισμός εντός του νησιού για χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες, ​αλλά και οι ποικίλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις ομάδων κατοίκων ενάντια σε αυτή την κατάσταση.
Ας δούμε όμως με ψυχραιμία τι έχει συμβεί. Τους τελευταίους μήνες ο τόπος μετατρέπεται καθημερινά όλο και περισσότερο σε φυλακή,οι συνθήκες διαβίωσης για περισσότερες από 20000 μετανάστριες και πρόσφυγες διαρκώς χειροτερεύουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγειονομικής φροντίδας είναι υποστελεχωμένες και δεν αρκούν για όλες. Οι αντιδράσεις των κατοίκων ποικίλουν. Εκτός επό εκείνες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες ζωής των προσφυγισσών/μεταναστών, είναι και οι 'πατριώτες' που επιλέγουν να επιθετούν σε μετανάστριες, να στοχοποιήσουν εργαζόμενους, να απαγορεύσουν την είσοδο σε δημόσιο χώρο και γενικά να διασπείρουν το φόβο και το μίσος. Είναι οι κάτοικοι που φοβούνται, εκβιάζονται και αποδέχονται ψεύτικες ειδήσεις.
Υπάρχουμε όμως και όλοι εμείς που λέμε πως η μόνη δύναμη και λύση είναι οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστριών για ζωή και αξιοπρέπεια. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε έναν κόσμο για λίγους δε χωράει καμία.

ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καλούμε στην πορεία το Σάββατο 22/2 στις 12μμ στην πλ.Σαπφούς
Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=RVvwGHBSLJ4

 

por5

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 00:47

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.