Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 15:19

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο απεργός πείνας και δίψας Αθ. Κυριαζής

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο απεργός πείνας και δίψας Αθ. Κυριαζής

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο φοιτητής κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου Αθανάσιος Κυριαζής που από τις 11 Ιουνίου κάνει απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας τη συνέχιση των σπουδών του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αυτές τις 16 ημέρες της αποχής από τη σίτιση έχει χάσει περίπου 10 κιλά, είναι φανερά καταβεβλημένος ενώ στηρίζεται σε σκουπόξυλο για να κινηθεί και γι αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στον Αθανάσιο Κυριαζή σημειώνεται πως ο δίκαιος και αυτονόητος αγώνας του για να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα και οφείλει να γίνει αγώνας όλων μας για κατοχύρωση των δικαιωμάτων του λαού, κρατούμενων και μη.

Ο κρατούμενος έχει κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ζητώντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής του διαδικασίας.

Η επιστολή του:

Προς την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Κα. Σοφία Νικολάου

Του απεργού Πείνας & Δίψας κου Αθανασίου Κυριαζή κρατούμενο και σπουδαστή του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, για 16η μέρα.

«Μόλις επέστρεψα από το Νοσοκομείο γύρω στις 7:30 μμ προσήλθα στο ιατρείο της φυλακής όπου ζυγίστηκα και έλαβα τις σχετικές μετρήσεις. Τότε διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απώλεια 10 κιλών από την αρχική μέτρηση (11-06-2020) ενώ τα επίπεδα των λοιπών δεικτών σημειώνουν γεωμετρική φθίνουσα πορεία.

Επειδή επιθυμώ τον διάλογο, χθές κάλεσα πάνω από 10 φορές την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ (2131520000), χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση. Ειλικρινά επιθυμώ να κάνω ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του ζητήματός μου. Θα επιχειρήσω ξανά να επικοινωνήσω μαζί της, ίσως και καταφέρω να συνομιλήσω… Σε κάθε περίπτωση άφησα μήνυμα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Θεωρώ ότι με κοινωνικά ζητήματα όπως αφορά η εκπαίδευση, δεν χωρά αντιπαραθέσεις αλλά ρεαλιστικές πράξεις για την εφαρμογή του Νόμου. Αυτό που έχω να αναφέρω είναι ότι διατίθεμαι να θυσιάσω την ΖΩΗ ΜΟΥ, για να επιλυθούν οι αλλαγές που απαιτούνται στον χώρο των φυλακών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ, ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΧΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΝΟΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΠΡΕΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ αν δεν σας συγκινούν τα λόγια μου, τότε θα παύσω να μιλώ αλλά τότε θα μιλώ με τις πράξεις μου, ίσως σας στιγματίσω για μία ζωή λόγω της αδράνειάς σας, τόσο εσάς όσο και του συστήματος σας που υποφέρει από παθογένειες και αδυναμίες.

Εφεξής σας δίνω τον λόγο μου, επειδή βρίσκομαι σε δεινή κατάσταση ότι θα παύσω τα δημοσιεύματα αλλά θα εξαντλήσω στο μέγιστο βαθμό τα ένδεικα μέσα που μου δίνει ο ΝΟΜΟΣ , με τον συνήγορό μου κο. Βασιλειάδη Βασίλειο καθώς και των δημοσίων φορέων που επιτηρούν την χρηστή διοίκηση απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας.

Ίσως ένας απεργός δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο του κρατικού μηχανισμού…. Ίσως αποτελέσει την σπίθα όμως για ριζικές αλλαγές….

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ. Στεφάνου Πατρών

Πάτρα, 26/06/20202 »

http://prin.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 15:22

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.