Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 13:52

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες σε επιχείρηση στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και την καταγγελία του Ε.Κ.Α., το νέο περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας έγινε ως εξής:

Ο Ι.Π., εργαζόμενος σε κομμωτήριο της Καλλιθέας, έχοντας αγανακτήσει από την τρομοκρατία του αφεντικού (απειλές και βρισιές) και από τη διαρκή πίεση να δουλεύει “μαύρα”, αποφάσισε να παραιτηθεί. Οι εργοδότες του τότε τον μετέφεραν στο υπόγειο του κομμωτηρίου, όπου τον χτύπησαν άγρια, τη στιγμή μάλιστα που στο κομμωτήριο υπήρχαν πελάτες.

Ο εργαζόμενος, αφού βγήκε από το νοσοκομείο, κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Δυστυχώς, αυτό το περιστατικό απίστευτης εργοδοτικής κτηνωδίας, δεν μπορεί να θεωρηθεί “μεμονωμένο και τυχαίο”. Πριν από λίγες μέρες, ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής, στο ξενοδοχείο “Parnis Pallace Hotel Suites” στις Αχαρνές, εργαζόμενη ξυλοκοπήθηκε άγρια, επειδή αρνήθηκε να δουλεύει 16 ώρες την ημέρα.

Αυτό που αναδεικνύουν ανάγλυφα τα δύο αυτά περιστατικά ακραίας εργοδοτικής βίας, είναι ότι τα αφεντικά (με τις ευλογίες, αν όχι και με την παρότρυνση της κυβέρνησης), έχουν αποφασίσει ότι οι απώλειες κερδών που προκύπτουν από την οικονομική κρίση ύστερα από το λοκντάουν λόγω της πανδημίας, θα αντιμετωπιστούν με το ολοκληρωτικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων και με όποιες μεθόδους αποφασίζει ο κάθε εργοδότης να εφαρμόσει για να το πετύχει. Η ωμή σωματική βία (εκτός από τη διαρκή τρομοκρατία και τις απειλές) εναντίον των εργαζόμενων, είναι μια από αυτές τις μεθόδους, τις οποίες οι εργοδότες αισθάνονται ότι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν, έχοντας την προστασία μιας κυβέρνησης και ενός κρατικού μηχανισμού που έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν ολόκληρη την κοινωνία στο βωμό της αύξησης των κερδών των επιχειρηματιών.

Απέναντι όμως σ’ αυτή την εργοδοτική βία και αυθαιρεσία, τα δικά μας όπλα είναι πολύ πιο ισχυρά: τα όπλα της αλληλεγγύης και του αγώνα, το όπλο της αποφασιστικότητας να μην αφήσουμε κανένα εργαζόμενο και καμιά εργαζόμενη, μόνο ή μόνη απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 21:38

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.