Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 23:09

Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Αύριο (21/10) είναι μια ακόμα μέρα των μελισσών απέναντι στους λύκους: 9 πμ στη Δέγλερη, 11 πμ στο Εφετείο

Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ: Αύριο (21/10) 9 πμ στη Δέγλερη, 11 πμ στο Εφετείο

Σήμερα η καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ κάλεσε αντιφασιστική συγκέντρωση ως άμεση αντίδραση στην πρόταση-ξέπλυμα της Οικονόμου που ζήτησε αναστολή για τα μέλη και τους διευθυντές της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η πρόεδρος εμμέσως πλην σαφώς άδειασε την Εισαγγελέα και διέκοψε για αύριο στις 11πμ αναφερόμενη μεταξύ άλλων στα ποινικά μητρώα του Μιχαλολιακου, του Στεργιοπουλου και του Λιακοπουλου δολοφόνων του Σαχζατ Λουκμαν, του Αγριογιαννη κλπ και στην παραβίαση των περιοριστικών όρων από το Λαγό, ζητήματα που ηθελημένα απέκρυψε η Εισαγγελέας.

Αύριο ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ. Για μας είναι σαφές ότι οι δύο δίκες συνδέονται. Η εμπλοκή αστυνομικών που είτε εγκληματούσαν είτε κάλυπταν τους φασίστες είναι ένα βασικό στοιχείο. Το νήμα που συνδέει τις δύο υποθέσεις όμως αφορά και τις μορφές της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του φασισμού. Από τα οργανωμένα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών μέχρι όσους ποτισμένοι από ομοφοβικό ακροδεξιό μίσος λιντσάρουν σε δημόσια θέα τον διαφορετικό μέχρι θανάτου. Όμως δεν τελειώνει η σύνδεση εκεί. Ο Ζακ δολοφονήθηκε δεύτερη φορά και μετά το θάνατο του. Η παρουσίαση της δολοφονίας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήταν χυδαία
Μιλούσαν για "ληστή" και "πρεζάκια" στοχοποιωντας τους τοξικοεξαρτημένους αλλά και λέγοντας ωμά ψέματα καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές.
Όμως ποιος ξέχνα ότι για τον Σκάι εκείνο το βράδυ της φασιστικής δολοφονίας του Φύσσα οτι "ο Ρουπακιάς τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο";
Τέλος η στάση του κράτους στις δύο υποθέσεις έχει συνέχεια. Η πρόταση της Οικονόμου για αθώωση των ναζί, για πλουσιοπάροχα ελαφρυντικά και τώρα για αναστολή(σε αντίθεση με τις δίκες Θεοφίλου και Ηριάννας) σε όλους μοιάζει με την προσπάθεια στη δική του Ζακ να πέσουν στα μαλακά με την μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Η ανάγκη παρακολούθησης και παρέμβασης σε σημαντικές δίκες είναι διττή. Αφενός κινητοποιεί την κοινωνία και δημιουργεί εστίες αγώνα και κινηματικής πίεσης. Αφετέρου δίνει τη δέουσα δημοσιότητα που αρμόζει σε τέτοιες υποθέσεις.

Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε παρατηρητήριο για τη δική του Ζακ ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος.

Αύριο ως καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ θα είμαστε και πάλι στο Εφετείο. Καλούμε στις 9 πμ στη Δέγλερη για την έναρξη της δίκης για τον Ζακ.
Παράλληλα θα είμαστε μπροστά στο Εφετείο στις 11 για τη συνέχιση της δίκης της ΧΑ στο κομμάτι των αναστολών.

Η αυριανή μέρα είναι μια ακόμα μέρα των μελισσών απέναντι στους λύκους. Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 23:14