Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 23:51

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΟΙ "ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ”;;;

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΟΙ "ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ”;;;

⚫️ Τριψήφιος αριθμός θανάτων μέσα σε μία ημέρα με 108 νεκρούς από κορονοϊό σήμερα. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για μια απλή στατιστική. Επιτρέψτε μας περισσότερο από θλιμμένοι/ες να είμαστε οργισμένοι/ες διότι μήνες τώρα όσοι/ες πραγματικά ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους μας προτείνουν, προειδοποιούν, απαιτούν, αγωνίζονται αλλά βρίσκουν μπροστά τους ένα τείχος.

➡️ "Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" δηλώνει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" στη Θεσσαλονίκη.

 Ήταν και είναι αναπόφευκτες αυτές οι νύχτες; Όχι! Επ' ουδενί!
Η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα και δεν υπερβάλλουμε καθόλου.

Διαβάστε λέξη προς λέξη απόσπασμα της περιγραφής της Χριστίνας Κυδώνα, παθολόγου-εντατικολόγου, στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κυβερνητικής ευθύνης:

➡️ "Όταν η κλινική ξεκίνησε το πρόγραμμα της το Νοέμβρη είχε σχεδιάσει να καλύψει το πολύ 50 αρρώστους και το προσωπικό της καλείται να καλύψει 300 σήμερα. Δε θέλω να μιλήσω για την κούραση, την εξάντληση, την κυλιόμενη αρρώστια στο προσωπικό, όπως και τα κύματα του φόβου που επικρατεί στο νοσοκομείο, αυτά τα θεωρώ αυτονόητα. Εγώ θέλω να επικεντρωθώ στις τρομερές συνθήκες μη ασφαλούς εφημέρευσης και νοσηλείας των ασθενών μας στο Ιπποκράτειο: Οι πτέρυγες είναι κατά μέσο όρο των 50 ατόμων. Το μπλε κτίριο διαθέτει πέντε πτέρυγες μέσα σε τρεις ορόφους και το περισσότερο που μπορούμε να στελεχώσουμε είναι με 1 ειδικό παθολόγο και με 1 ειδικευόμενο παθολόγο για κάθε 50 περιστατικά.

Οι εισαγωγές αφορούν πάνω της μέτριας βαρύτητας περιστατικά. Ενώ τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη εισάγαμε αρκετούς ανθρώπους για παρακολούθηση, τον Νοέμβρη αυτό το σταματήσαμε και βάζουμε πλέον πάνω της μέτριας βαρύτητας περιστατικά γιατι αν δεν το κάναμε τα κρεβάτια θα φτάνανε μέχρι την παραλία. Πλέον κάνουμε πιο επιθετικά εξιτήρια, δηλαδή δεν περιμένουμε την πλήρη αποδρομή της νόσου αλλά με το που νιώσουμε ασφαλείς ότι μπορεί να πάει σπίτι με οξυγόνο, τότε τον βγάζουμε. Αυτό το κάνουμε για να έχουμε στοιχειωδώς κάποιες ελεύθερες κλίνες γιατί κάθε 4 μέρες το Ιπποκράτειο πρέπει να ξανανοίξει τις πύλες του.

Ένας ειδικός κ ένας ειδικευόμενος στην πτέρυγα των 50 δουλεύουν 26 ώρες ντυμένοι με στολή χωρίς ανάπαυση σε περιστατικά που τουλάχιστον το 30% ειναι βαρυτατα και που πλέον μέσα στις πτέρυγες εφαρμόζουμε μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό, με ειδικά απαπνευστηράκια που είχαμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε για να κρατάμε τους αρρώστους μη διασωληνωμένους όσο το δυνατόν περισσότερο, για να αποφύγουμε τις εισαγωγές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς δεν υπάρχουν κρεβάτια διαθέσιμα. Πλέον στις πτέρυγες Covid ένα ποσοστό των περιστατικών κανονικά και με βάση το νόμο δε θα έπρεπε να νοσηλεύεται εκεί, αλλά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με πολύ περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μόνιτορ.

 Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γιατροί περαιτέρω για να μας ενισχύσουν, έχουμε εξαντλήσει τις δυνάμεις σε προσωπικό που μπορεί να γνωρίζει παθολογία και έχουμε καλέσει οφθαλμίατρους, ΩΡΛ, χειρουργούς, γυναικολόγους κ.ά που είναι αδύνατον να εκπαιδεύσουμε σε μια μέρα αλλά τους χρησιμοποιούμε ως βοηθητικά χέρια για αιμοληψίες και εξέταση ζωτικών οργάνων κτλ. Όλο αυτό κάνει τις συνθήκες νοσηλείας φοβερά επισφαλείς για τους αρρώστους. Γνωρίζω τι κριτική είχαμε κάνει μέχρι να φτάσουμε εδώ, και τι θα πούμε όταν περάσει αυτό. Δυστυχώς, όμως, τώρα είμαστε μέσα στη μεγάλη φωτιά και πρέπει να προτείνουμε λύσεις που να σώσουν τον κόσμο άμεσα.

Εμείς ζητήσαμε να νοικιαστούν η να επιταχθούν ξενοδοχεία της πόλης για να βγάζουμε τα εξιτήρια που ακόμη ειναι θετικά γιατι αν περιμέναμε να αρνητικοποιηθουν δε θα υπήρχαν κρεβάτια. Αυτοί που βγάζουμε ανακυκλώνουν τη διασπορά στην πόλη. Γιατί κάποιος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να κάτσει άλλες δέκα μέρες μόνος στο σπίτι του και άρα θα κολλήσει την οικογένειά του, που μπορεί να αποτελείται από ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Στη Θεσσαλονίκη το lockdown, δυστυχώς εδώ που έχουμε φτάσει, δε μπορεί να περιορίσει τη διασπορά γιατί ακόμα και τα εξιτήρια από μόνα τους που επιστρέφουν στις εστίες τους, δημιουργούν αυτό τον φαύλο κύκλο.

Ζητήσαμε ξενοδοχειακές μονάδες για να μείνουν μια εβδομάδα, να τους παρέχεται τροφή, γραμματειακή υποστήριξη και καθαριότητα και να τους δίνονται τα φάρμακα που χρειάζονται, κάτι που είναι εφικτό να γίνει από τις αρχές της πόλης. Δεν έγινε. Ζητήσαμε την επίταξη κάποιου χώρου για να δημιουργηθεί μια μονάδα όπου θα πηγαίνουν ηλικιωμένοι που πήραν εξιτήριο αλλά χρειάζονται φροντίδα. Ούτε αυτό έγινε."

⚫️ Ποιος μπορεί να επιβάλλει να γίνουν έστω και την ύστατη ώρα αυτά που δεν έγιναν μέχρι σήμερα, αν όχι ο ίδιος ο λαός;
Πώς μπορεί να το κάνει αν όχι με αποφασιστικούς αγώνες;

Δυστυχώς χάθηκε πολύς κρίσιμος χρόνος "μένοντας σπίτι", περιμένοντας, αναμένοντας, προσδοκώντας, ελπίζοντας.
Είναι ανάγκη τώρα να κινητοποιηθούν οργανώσεις, συλλογικότητες, φορείς, σωματεία, όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες!

 Χρειαζόμαστε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό νοσοκομειακό προσωπικό, μόνιμο και σταθερό!
Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες!
Τεστ, τεστ, τεστ και καθημερινούς ελέγχους στους εργασιακούς χώρους, εκεί όπου κατά βάση μεταδίδεται ο ιός!
Προσλήψεις δασκάλων, καθηγητών για μικρότερες τάξεις στα σχολεία!
Περισσότερα λεωφορεία, συρμούς μετρό/τρένου, μέτρα για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ!
Αγώνα - Αγώνα - Αγώνα! Για τη ζωή!

Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

https://www.facebook.com/ipolianapoda.SKG/videos/1272583876449575/

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 00:07