Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 21:28

Νέα Σμύρνη: Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές και μεγάλη πορεία ενάντια στην καταστολή

Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές πολιτών στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές πολιτών από την αστυνομία σημειώθηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό έβαλαν πρόστιμο σε οικογένεια με δύο παιδιά που καθόταν σε παγκάκι. Αστυνομικοί έδιωχναν από τα παγκάκια ηλικιωμένους. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε. Οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ και ακολούθησε χρήση βίας κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Ιδιαίτερη βία ασκήθηκε κατά τη σύλληψη νεαρού ο οποίος τραβούσε σε βίντεο τις αγριότητες των αστυνομικών.

NS1

 

NS2

 

ns3

ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: 

Όπως αναφέρει η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί»,

Δείτε πως ξεκίνησαν όλα στη Νέα Σμύρνη!

Δείτε πως η αστυνομία μεταχειρίζεται πολίτες που ζητούν εξηγήσεις για το πρόστιμο στην οικογένεια που καθόταν πίνοντας έναν καφέ στην πλατεία!

Δείτε πως στοχοποιείται για σύλληψη ο άνθρωπος που τραβάει βίντεο!

Δείτε τι αντιμετωπίζει καθημερινά όποιος πολίτης αντιδρά στο "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

Όμως ο έλεγχος της εξουσίας, η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, η αντίσταση στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών δεν είναι απλά δικαίωμα που θα διαφυλάξουμε αλλά καθήκον μας που συνειδητοποιούμε την αξία του διαρκώς και περισσότερο.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία με την ανοιχτά αντικοινωνική της δράση παρουσιάζονται πλέον γυμνοί ως αυτό που πραγματικά είναι και ήταν πάντα. Εχθροί της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας. Το αναίτιο χτύπημα της βραδυνής πορείας, όπου υπήρχαν και μικρά παιδιά, πιστοποίησε ότι δεν πρόκειται για "λάθη" και "υπερβολές".

Η αντίδραση της γειτονιάς της Νέας Σμύρνης με την μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε σε χρόνο μηδέν είναι μια μικρή εικόνα από τους αγώνες που θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

https://www.facebook.com/Covid19Solidarity/videos/966090707547722/

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Κονταρίνης που βρισκόταν στη περιοχή τράβηξε βίντεο με άγριο ξυλοδαρμό νεαρού, το οποίο –σύμφωνα με αναρτησή του-έχει μπλοκαριστεί από το facebook ως ευαίσθητο περιεχόμενο!!!

https://www.facebook.com/100004184910396/videos/1846321058850707/?t=0

Και ενώ πολλά βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύουν την αστυνομική βία, η συντριπτική πλειοψηφία των Μπουκωμένων Μέσων Ενημέρωσης (ΜΜΕ) επιμένουν ότι έγινε «επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις!!!

Όπως επίσης καταγγέλλεται τα ίδια ΜΜΕ μεταδίδουν ως είδηση και ρεπορτάζ, το ΔΤ της Ελληνικής Αστυνομίας…

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Άμεση ήταν η αντίδραση ενάντια στην αστυνομική καταστολή, τις προσαγωγές

Πάνω από 1000 άτομα, συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά της καταστολής. Η πορεία κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι από τα μπαλκόνια χειροκροτούσαν τους διαδηλωτές.

 

ns12

poreia nea smyrni

NS8

NS5

https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmirnis/videos/880801135805538/

https://www.facebook.com/news247/videos/882824792503417/

Μπροστά στο αστυνομικό τμήμα, η πορεία συνάντησε κλούβες την ΜΑΤ. Κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο, όπου δέχτηκε νέα αναίτια επίθεση με κρότου-λάμψης.

NS11

ns14

NS10

 

Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης σήμερα δέχτηκαν ένα μεγάλο σοκ.

Όπως αναφέρει κάτοικος, μητέρα παιδιού που έπαιζε στο Άλσος, «Αυτό που είδαμε ήταν μηχανές, δεν ξέρω τίνος σώματος (ΔΙΑΣ ή κάτι άλλο) να κατηφορίζουν αρχικά προς την πλατεία. Μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κυνηγούσαν κάποιον κακοποιό ή ότι είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό, αλλά, κανενός η νοσηρή φαντασία δεν έφτασε στο σημείο να σκεφτεί ότι όλη αυτή η αστυνομική δύναμη κινητοποιήθηκε για ένα πρόστιμο... Λίγα λεπτά αργότερα, τους είδαμε να μπαίνουν ετσιθελικά μέσα στο Άλσος. Προφανώς εισήλθαν από την είσοδο της πλατείας Καρύλλου. Εμείς καθόμασταν κοντά στην κεντρική είσοδο και είδαμε έναν νεαρό, γύρω στα 25,ο οποίος έτρεχε διαγώνια με κατεύθυνση προς την Εφέσου, φορώντας μάσκα και φωνάζοντας ότι δεν είχε κάνει τίποτα. Αργότερα μάθαμε ότι τους είχε τραβήξει βίντεο. Οι μηχανές πλήθυναν και τον ακολουθούσαν. Υπήρχαν και πεζοί μπάτσοι. Ο κόσμος τρομοκρατημένος έψαχνε τα παιδιά του. Ήταν σαν να είχε σταματήσει ο χρόνος. Οι μηχανές κατευθυνθήκαν, περνώντας ανάμεσα από τους πολίτες, προς την Εφέσου. Εκεί έγινε σύλληψη, μετά ξύλου. Ο κόσμος, και κυρίως κάποιοι ηλικιωμένοι, έβριζαν τους μπάτσους. Μετά από λίγο έφυγαν. Το σκηνικό ήταν τρομακτικό, γιατί συνέβη σε χώρο φαινομενικά ασφαλή, όπου έπαιζαν μικρά παιδιά...»

Το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα 11 προσαγωγές, κάποιες εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η έκταση που έλαβε η απρόκλητη αστυνομική επίθεση ανάγκασαν την ΕΛΑΣ να ανακοινώσει την διεξαγωγή (άλλης) μιας προσχηματικής ΕΔΕ, επιμένοντας πάντως, στη σχετική ανακοίνωση, στον ισχυρισμό περί «επίθεσης από ομάδα 30 ατόμων».

Φυσικά, ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης ακόμη αγνοείται!!!

Ζ.Μ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 00:02