Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 23:14

Sabbat-burn the rich not the witch: Για τη Γαρυφαλλιά... Δεν ξεχνάμε το όνομα της. Δεν ξεχνάμε ούτε το όνομα του γυναικοκτόνου της

Sabbat-burn the rich not the witch

Για τη Γαρυφαλλιά

Δεν ξεχνάμε το όνομα της.

Δεν ξεχνάμε ούτε το όνομα του γυναικοκτόνου της – Δημήτρης Βέργος.

Πριν προλάβουμε να "χωνέψουμε" την προηγούμενη αποκάλυψη γυναικτονίας, δυστυχώς έρχεται η επόμενη. Άλλη μια αδελφή μας βρίσκεται δολοφονημένη στη #Φολέγανδρο, και δυστυχώς ξέρουμε πως όσο ζούμε σε αυτή την καπιταλιστική, πατριαρχική κοινωνία δε θα είναι η τελευταία.

Δεν ήταν "η κάκια στιγμή" όπως υποστήριξε ο γυναικοκτόνος. Δεν υπάρχει "κακιά στιγμή", "θόλωμα", "υπερβολική αγάπη", "πάθος" που να οδηγεί στο θάνατο τόσων γυναικών. Δεν είναι απλώς μια δολοφονία, είναι μια γυναικοκτονια γιατί το κίνητρο σχετίζεται κυρίαρχα με το φύλο. Ούτε με την αγάπη, ούτε με τις διαφωνίες, ούτε με τη «φάση που χάλασε». Το κίνητρο είναι η αίσθηση του θύτη ότι μπορεί να έχει πλήρες έλεγχο στο θηλυκό σώμα και κάτ' επέκταση, σε περιπτώσεις όπως της Γαρυφαλλιας, ακόμα και στη ζωή της.

Δε θα σταματήσουμε να φωνάζουμε πως αυτά τα περιστατικά δεν συμβαίνουν γιατί "όσα δε φέρνει ο καιρός , τα φέρνει η ώρα". Δεν ήταν το αλκοόλ που οδηγούσε τον 42χρονο από τη #Λαμια να βιάζει την 14χρονη κόρη του και να ξυλοκοπεί τα παιδιά του. Δεν ήταν η "ατίθαση φύση" της Καρολάιν που οδήγησε στη δολοφονία της. Δεν ήταν ο "φόβος μη τη χάσει" που όπλισε το χέρι του γυναικοκτόνου σύζυγου της Κωνσταντίνας Τσάπα. Το χέρι τους το οπλίζει η πατριαρχία.

Το χέρι τους το οπλίζουν νομοσχέδια όπως του Τσιάρα για την #υποχρεωτικησυνεπιμελεια που δίνουν άλλοθι στους συζύγους/πατεράδες κακοποιητές. Το χέρι τους το οπλίζει η κουλτούρα του βιασμού που γυρνάει τον προβολέα στην επιζώσα, στη ζωή της, στη συμπεριφορά της και όχι στο θύτη και την απαράδεκτη παραβίαση και εισβολή στο σώμα μιας θηλυκότητας χωρίς τη συναίνεση της. Το χέρι τους το οπλίζει η διαιώνιση του διαχωρισμού μεταξύ των φύλων και η θεοποίηση της ετεροκανονικοτητας. Το χέρι τους το οπλίζει η έλλειψη θεσμικής αναγνώρισης της γυναικοκτονιας, του δικαιώματος στη αυτοάμυνα σε περιπτώσεις έμφυλης βίας, η έλλειψη συμβουλευτικών κέντρων σε κάθε δήμο για τα επιζώντα έμφυλης βίας και βίας βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, η έλλειψη ψυχολογικής, οικονομικής, ιατρικής και νομικής υποστήριξης των επιζώντων.

Ουρλιάζουμε μέσα μας για όλες τις δολοφονημένες, για όλα τα δολοφονημένα. Για την Ελένη, την Καρολάιν, την Κωνσταντίνα, την Αγγελική, τη Γαρυφαλλια, τον Βαγγέλη, τη Ζακι.

Είμαστε γεμάτα (στ)οργή! Καμία Μόνη | Καμία Λιγότερη

Η είκονα ειναι της @nikiamanikia_tattoo [https://www.instagram.com/nikiamanikia_tattoo/]

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 23:28

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.