Σάββατο 27/2 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου... Αισθάνονται τόσο δυνατοί, που νομίζουν ότι, όταν κακοποιούν και βιάζουν, κανείς δε θα τους αγγίξει. Θεωρούν ότι το σώμα μας, η ζωή μας, η αξιοπρέπειά μας είναι για ποδοπάτημα και για αυτούς δεν έχει αξία. Γελάστηκαν! Μετατρέπουμε τον φόβο σε δύναμη και τη σιωπή σε συλλογική κραυγή! Δεν ανεχόμαστε κακοποιητικές, σεξιστικές και αντεργατικές συμπεριφορές. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε όλες/ους όσες/ους τολμούν να μιλήσουν για κακοποίηση κάθε μορφής, που συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των χωρών δουλειάς.
Σε νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, άνω των 100 ατόμων, προχωράει η ΕΛΑΣ από τις 26/1 έως το πρωί 1/2, με το εξοργιστικό πρόσχημα του περιορισμού του κορονοϊού. Αμέσως μετά την παρουσίαση από το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη του «Εθνικού Σχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις», το οποίο εξειδικεύει τον αντιδημοκρατικό νόμο 4703/2020 για απαγόρευση των διαδηλώσεων, είμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα διάταγμα του αρχηγού της ΕΛΑΣ που απαγορεύει, κηρύσσοντας παράνομες «σε όλη την επικράτεια, όλες τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα»!
ΟΧΙ στις αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό. Συγκέντρωση Πέμπτη 28/1, 12μεσ., Άγαλμα Βενιζέλου
Κάτω οι νέες χουντικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές φοιτητών! Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο Αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!
Το επέρχομενο νομοσχέδιο της υπ. Παιδείας Κεραμέως τίθεται άμεσα σε διαβούλευση και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο όριο φοίτησης και στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ενάντια στις επερχόμενες αλλαγές οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε: Αθήνα : 12μ.μ στα Προπύλαια. Θεσσαλονίκη : 12μ.μ στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου. Πάτρα : 12μ.μ στην Πλατεία Γεωργίου. Γιάννενα : 12μ.μ στην Περιφέρεια . Θεσσαλονίκη : 12μ.μ στο Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου. Ηράκλειο: 12μ.μ στα Λιοντάρια
Ώρα να πούμε πολύ καθαρά ότι οι ζωές των μεταναστών και των προσφύγων, οι ζωές των Λουκμάν αυτού του κόσμου, μετράνε! Στις 17 Γενάρη, θα βρεθούμε στα Πετράλωνα, στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” για να τιμήσουμε με ένα λουλούδι τον δολοφονημένο Σαχζάτ Λουκμάν. Θα βαδίσουμε από την Πλατεία Μερκούρη μέχρι την Τριών Ιεραρχών 66 όπου δολοφονήθηκε. Και θα συνεχίσουμε, οργανώνοντας τη μεγάλη κινητοποίηση στις 20 Μάρτη, ενώνοντας τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες.
Σελίδα 1 από 52