Πλησιάζουν οι μέρες για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, 47 χρόνια μετά από τον μεγάλο ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας για τη ζωή και την ελευθερία. Φέτος, η επέτειος αυτή έρχεται σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, μέσα στην πανδημία και στο λοκντάουν που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Η πανδημία του covid-19 και η συνολική διαχείριση της από την κυβέρνηση της ΝΔ θέτει σε όλους μας σημαντικά ερωτήματα αλλά και διαπιστώσεις. Διαπιστώσεις όπως ότι ήδη 10 μήνες μετά την εμφάνισή της η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Όλος ο χρόνος που είχε…
Το νομοσχέδιο που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή δίνει τη χαριστική βολή...Τράπεζες, κυβέρνηση, ευρωπαϊκοί θεσμοί λένε με ικανοποίηση: Τελειώνουμε πλέον με την προστασία της α’ κατοικίας . Εμείς λέμε ότι δεν τελειώνουμε εδώ! Όλες και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αρπαγή των σπιτιών μας . Δεν θα περάσει!
Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στη βουλή.  Η κινητοποίηση αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Καλούν εκπαιδευτικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πλήθος συλλογικοτήτων και κινήσεων από χώρους νεολαίας και εργαζομένων, καθώς και γειτονιές.
Ύστερα από εβδομάδες καταλήψεων και πορειών σε όλα τα σχολεία ανά την Ελλάδα καλέστηκε μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα μετά από την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας όπου έγινε ρίψη αμέτρητων χημικών και δε δίστασαν ακόμη και να προπηλακίσουν μαθητ(ρι)ές, τα σχολεία δεν φοβήθηκαν να ξαναβγούν στους δρόμους. Την Πέμπτη 15/10 δεκάδες σχολεία ήμασταν στην πορεία και συμμετείχαμε στο συντονιστικό σχολείων που έγινε στο τέλος της πορείας στη Νομική.
Παλεύουμε για τη δικαίωση του Ζακ Κωστόπουλου, όπως για τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα, την Ελένη Τοπαλούδη. Και θα αγωνιστούμε για να είναι αυτά τα τελευταία θύματα των φασιστών, ρατσιστών, σεξιστών. Καλούμε όλες και όλους, να δώσουμε το παρών στο Εφετείο, Δέγλερη 4, την Τετάρτη 21 Οκτώβρη και ώρα 9:00 πμ.
Στις 21 Οκτωβρίου 2020, στη συμπλήρωση δύο χρόνων και ενός μήνα ακριβώς από τη βάρβαρη δολοφονία του Ζακ, ορίστηκε η δίκη των δολοφόνων του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Θα είμαστε εκεί για να ακουστεί η φωνή του, για να συνεχίσει να υπάρχει η ακαταμάχητη λαχτάρα για τη ζωή που κατάφερνε να εμφυσήσει σε όποιον/α/ο περπατούσε δίπλα του. Θα είμαστε εκεί για να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλες και όλους ελεύθερους και ελεύθερες. Έναν κόσμο που δεν θα χωράει ο φόβος, τα στερεότυπα και τα "κουτάκια" της τοξικής κανονικότητας
Σελίδα 1 από 51