ΟΛΕΣ – ΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1.11 στις 6.00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Ο λαός του Ηρακλείου δεν πρόκειται να πειθαρχήσει σε τέτοιες απαγορεύσεις. Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων καλεί σε μαζική συμμετοχή. Για να πλημμυρίσουμε, και πάλι, τους δρόμους του Ηρακλείου και να στείλουμε το μήνυμα, σε κυβέρνηση και φασίστες, ότι ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία δεν θα περάσουν. Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Η θέση των φασιστών είναι στους υπονόμους και στις φυλακές.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την 1η του Νοέμβρη βάζοντας στο ίδιο κάδρο την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση μίσους και την συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι γονέων, σωματεία, μαζικοί φορείς του Ν. Ηρακλείου και κάτοικοι που δεν θέλουν να ζουν σε μια γειτονιά με φασιστικές συμμορίες και τάγματα δολοφόνων…Το αντιφασιστικό κίνημα που τελικά θα συγκεντρωθεί στις 6 στην πλατεία στον σταθμό του ΗΣΑΠ, μαζικά και περιφρουρημένα, θα αποτρέψει κάθε απόπειρα εμφάνισης των νεοναζί δολοφόνων. Θα σταθεί ενωμένο απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής. Αθήνα πόλη αντιφασιστικη. Ηράκλειο γειτονιά ελεύθερη από φασίστες.
ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ! Τα ξημερώματα του Σαββάτου πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.10 σύντροφοι και συντρόφισσες συνελήφθησαν, ένας εκ των οποίων -κι ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες- βρέθηκε από την ταράτσα του κτιρίου στο κενό, και αυτή τη στιγμή είναι ακόμα στο νοσοκομείο. Ο χώρος ξεκίνησε να σφραγίζεται άμεσα με λαμαρίνες, ενώ οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΗ, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με τον τραυματία σύντροφο να κρατείται ξεχωριστά και να μην λαμβάνει αρχικά την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Έξω από το κτήριο υπήρξαν δυναμικές αντανακλαστικές αντιδράσεις
Στις 21 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που ο Ζακ / η Zackie, δολοφονήθηκε σε κοινή θέα ένα μεσημέρι στη Γλάδστωνος, από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς. Δεκάδες κινητά κατέγραψαν το αποτρόπαιο έγκλημα που διαδραματίζονταν μπροστά τους, κανένα όμως χέρι δεν απλώθηκε να βοηθήσει τον αιμόφυρτο άνθρωπο μπροστά τους. Μετά από απίστευτη καθυστέρηση τριών χρόνων, ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ, για να φτάσουμε στον Μάιο του 2022, όπου το Δικαστήριο θεώρησε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα λάθος σε αυτήν τη δολοφονία κι αφέθηκαν ελεύθεροι να συνεχίζουν τη ζωή τους ανάμεσα σε χειροκροτήματα και ιαχές θριάμβου.
Την 18.09.2023 συμπληρώνονται δέκα ολόκληρα χρόνια από τη νύχτα που το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησε τον Παύλο μην κατορθώνοντας να τον νικήσει. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν έκανε βήμα πίσω στη θέαση του ναζιστικού τάγματος και στάθηκε όρθιος για να υπερασπιστεί τους φίλους του, τη σύντροφό του, την οικογένεια του, τη γειτονιά του, την ιστορία μας, όλους μας. Δέκα χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος δεν υπέκυψε στο φόβο και δε δίστασε να έρθει αντιμέτωπος με το οργανωμένο τάγμα των νεοναζί.
Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια σε πορεία στην Λεμεσό το Σάββατο 2/9 στο ΓΣΟ στις 19:00. Ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μεταναστριών στη Χλώρακα και παντού. Ενάντια στη χυδαία κάλυψη των ΜΜΕ που ξεπλένει τη ρατσιστική βία. Ενάντια στους γραβατωμένους φασίστες που ενθαρρύνουν τον όχλο και τάχα ξαφνιάζονται όταν ξεφεύγει. Ενάντια στην ρατσιστική πολιτική που διαχωρίζει, εκμεταλλεύεται, φυλακίζει, απελαύνει μετανάστες και μετανάστριες. Ενάντια στη διχόνοια και τις συγκρούσεις μεταξύ των κοινοτήτων.
Σελίδα 1 από 72