Πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες δυναμικών κινητοποιήσεων εργαζόμενων και σπουδαστών/στριών, που έδειξαν σε όλη την ελληνική κοινωνία αλλά και σε διεθνές επίπεδο αφενός ότι οι καλλιτέχνες είναι εργαζόμενοι και αφετέρου ότι η εκπαίδευσή τους αντιμετωπίζεται εκδικητικά ως μη γενόμενη. Κι όμως, το ΠΔ 85/2022 δεν έχει ακόμα ανακληθεί, η «θεραπευτική» (μόνο στα λόγια) ΚΥΑ Γιατρομανωλάκη έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί πολλά προβλήματα  ενώ η Κυβέρνηση επιδεικτικά και πεισματικά αρνείται  να συζητήσει την τροπολογία που προτείναμε την περασμένη εβδομάδα και την οποία έχει κάνει δεκτή σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ).
Πριν στεγνώσουν τα δάκρυα για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, που δολοφονήθηκαν στο βωμό της άμεσης και έμμεσης ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, η κυβέρνηση χωρίς ντροπή, συνεχίζει στον εγκληματικό δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων των κοινών – δημόσιων αγαθών και υποδομών. Την Δευτέρα 20/3/2023 η κυβέρνηση θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενώ παράλληλα περνά μια σειρά αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν το χτίσιμο σε αιγιαλούς και υποβαθμίζουν την προστασία περιοχών natura.
Κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών, γονέων και εκπαιδευτικών σήμερα Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα
Συμμετέχουμε στην πορεία της Κυριακής και καλούμε όλους τους φορείς να στηρίξουν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους ο θεσμικός ρατσισμός και να αλλάξουν οι νομοθεσίες που μας περιθωριοποιούν. Τα αιτήματα μας είναι: Αυτόματη απόκτηση Ιθαγένειας για κάθε παιδί δεύτερης γενιάς. Απλοποίηση της διαδικασίας, κατάργηση των εξετάσεων και των εισοδηματικών κριτηρίων για την απόκτηση ιθαγένειας των μεταναστών/μεταναστριών πρώτης γενιάς. Αλλαγή της ρατσιστικής νομοθεσίας για τις συντάξεις των μεταναστών. Συνυπολογισμός των χρόνων της μαύρης εργασίας μας στην Ελλάδα. Αναγνώριση των χρόνων εργασίας στην χώρα προέλευσης. Επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης αδειών παραμονής.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αισχρής δίκης. Από την πρώτη στιγμή η έδρα επέτρεψε τους τραμπουκισμούς φασιστών δικηγόρων ενάντια στην αγωνίστρια δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη. Ενώ επέβαλε επίσης σε επιζώσα εμπορίας λευκής σαρκός και βιασμών να βρεθεί στην ίδια αίθουσα και να αντικρίσει τους βασανιστές της, μόνη της, κεκλεισμένων των θυρών. Όμως εμείς ήμασταν εκεί, έξω από τις πόρτες και η παρουσία μας έδινε δύναμη στην Ε., κάθε φορά που το είχε ανάγκη. Η προσπάθεια των δικηγόρων - κάποι@ απ' αυτο@ γνωστοί αστέρες από τη δίκη της Χ.Α. - να κατηγορηθεί το ίδιο το θύμα ήταν τεράστια.
Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη συγκεντρωνόμαστε μαζί με άλλες φεμινιστικές συλλογικότητες και ατομικότητες, στις 6.30 στην Πλατεία Ομονοίας και στις 7.30 ξεκινάμε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η 25η Νοέμβρη έχει καθιερωθεί ιστορικά ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και αφιερώνεται θεσμικά στις γυναίκες με την "βιολογική" έννοια του όρου. Εμείς την επανανοηματοδούμε, ως μέρα ενάντια στην έμφυλη πατριαρχική βία γενικώς, βία που στρέφεται κατά και cis και τρανς ατόμων, θηλυκότητων και γυναικών (όχι απλώς με τη βιολογική έννοια του όρου), ατόμων που δεν χωρούν στην κυρίαρχη ετεροκανονικότητα.
Σελίδα 1 από 69