Ξεκινάμε από Δευτέρα 30 Μαρτίου κλιμακούμενες κινητοποιήσεις κρατώντας την φυλακή ανοιχτή κατά τη μεσημεριανή καταμέτρηση μέχρι την επίσημη απάντηση του υπουργείου.Τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα υγείας και ειδικότερα για τα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας. Συγκεκριμένα στο κατάστημα κράτησης Λάρισας, στοιβάζονται 800 περίπου κρατούμενοι ενώ η χωρητικότητα είναι πολύ μικρότερη. Ο κίνδυνος αν και αόρατος είναι πλέον ορατός και η εξάπλωση του ιού από τους εργαζόμενους είτε από τους μεταγόμενους που η ροή τους μειώθηκε αλλά δεν έχει σταματήσει, είναι άμεσος. Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών διότι το αγαθό της ζωής είναι υπεράνω όλων.
Το παρακάτω υπόμνημα στάλθηκε στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων από κρατούμενους στην Κλειστή Φυλακή Χανίων. Οι φωνές από τις φυλακές –και όχι μόνον- κάθε μέρα πληθαίνουν, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού μέσα στους χώρους κράτησης. Παρ’ όλα αυτά, η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ περί άλλα τυρβάζουν. Οι κρατούμενοι όμως αγωνιούν και διαμαρτύρονται –και ορθώς- φοβούμενοι για τη διασπορά του κορονοϊού μέσα στις υπερπλήρεις φυλακές
Εξόρμηση με κείμενα, με μικροφωνική, ντουντούκα και με ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στις γειτονιές των Πετραλώνων, των Σεπολίων, του Κολωνού και της Ακαδημίας Πλάτωνα. "Λεφτά για την υγεία τώρα", "δωρεάν τεστ για όλο το λαό", "δημοκρατία τώρα, όχι στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης", "Ο κορονοϊός νικιέται με μαζικές πορσλήψεις υγειονομικών, δωρεάν τέστ για όλους, ΜΕΘ και κλίνες και Όχι με απολύσεις, απαγορεύσεις και ενοχοποίηση της κοινωνίας",
Χίλιοι διακόσιοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης Κορίνθου προχώρησαν σε απεργία πείνας. Η Αστυνομία τους πιέζει να σταματήσουν αγνοώντας τα προβλήματα τους και πάνω απ΄ όλα το φόβο τους για την εξάπλωση του κορονοϊού. Zητάνε ελευθερία για να ζήσουν, να μην πεθάνουν από το κορονοϊό. Αν τα κέντρα γίνουν υγειονομικές βόμβες θα κινδυνεύσει όλος ο πληθυσμός.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Κυριακή 15/3 Αλεξανδρούπολη 13:00 Αναγνωστήριο (Ι. Καβύρη έναντι πιάτσας ταξί). Σάββατο 21/3 Ξάνθη 12:00 Κεντρική Πλατεία... Η ΕΕ αποφάσισε να μετατραπεί σε ρατσιστικό φρούριο και ανέθεσε σε Τουρκία και Ελλάδα το ρόλο του του δεσμοφύλακα για τους πρόσφυγες. Αυτός είναι ο λόγος που η ίδια η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την αμέριστη στήριξή της στις βαρβαρότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ, εξαίροντας το ρόλο της Ελλάδας ως “ασπίδα” της Ευρώπης. Ο λαός της περιοχής να αρνηθεί να παίξει αυτό τον ρόλο.
Ως Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, πιάνοντας το νήμα των κινητοποιήσεων κατά της καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, καλούμε όλες τις δυνάμεις της πόλης να συμμετάσχουν ενεργά στην διαδήλωση που έχει ορίσει ως τόπο συγκέντρωσης το Νοσοκομείο του Βόλου και πορεία μέχρι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Η αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο αγώνας αναβαθμίζεται με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ για κατασκευή εργοστασίων SRF αλλά και αποτεφρωτήρων σε όλη την Ελλάδα.
Σελίδα 1 από 44