Στα τέλη Ιουλίου έρχεται νέο νομοσχέδιο που θα σαρώσει το πενιχρό πλαίσιο προστασίας που υπήρχε για την κατοικία, ενώ ήδη αναμένεται να πραγματοποιηθούν 28.000 πλειστηριασμοί, την ίδια ώρα που 12.000 πρόσφυγες κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο λόγω των εκκενώσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.Το δικαίωμα στη στέγη για όλους/ες θα υπερασπιστούν με διαδήλωση την Πέμπτη 2 Ιούλιο στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα συλλογικότητες της Αττικής. 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους αγωνιστές Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη διοργανώνεται από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στις 10.30 το πρωί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για πολλοστή φορά ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος σύρεται στο εδώλιο, αυτή τη φορά μαζί με τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη. Το “αδίκημά” τους; Η συμμετοχή στον αγώνα που διεξάγει με επιτυχία ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στην αρπαγή λαϊκών σπιτιών ή μαγαζιών από τις Τράπεζες μέσω των Πλειστηριασμών.
Όλοι/ες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Ιούλη, 7μμ, πλ. Ελευθερίας-Βόλος, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, το μπέικο εργοστάσιο και την αστυνομική βία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ! ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΑΚΟ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ LAFARGE! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ! Χαιρετίζουμε με θέρμη όλους/ες τους διαδηλωτές/τριες, ιδιαίτερα τις μωρομάνες, γέροντες, νεολαία, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, που στάθηκαν όρθιοι/ες στη πορεία στην ΑΓΕΤ αλλά και σε ότι ακολούθησε. Η συσσωρευμένη οργή θα βρει διέξοδο στο δρόμο του συνειδητού και οργανωμένου αγώνα. Ο προγραμματισμός της επόμενης περιόδου ήδη ξεκίνησε. 
Ως «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», έχουμε λάβει γνώση, από τις πρώτες ημέρες, της απόλυσης της συναδέλφισσας, συντρόφισας και συναγωνίστριάς μας Κικής Μένου, με ανυπόστατες επαγγελματικές κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και ποινικές διώξεις εναντίον της σε σχέση με τα επαγγελματικά της καθήκοντα. Πλάι στη δική της απόλυση έρχονται να προστεθούν ακόμα τέσσερις απολύσεις με εξίσου βαρύτατους αντιεπαγγελματικούς χαρακτηρισμούς σε άλλους εργαζομένους που επέλεξαν συλλογικά να ενημερώσουν τη διοίκηση της οργάνωσης που εργάζονταν, τη ΜΚΟ Κοινωνικό ΕΚΑΒ. Οι συνεδελφισσες και οι συνάδελφοι απολύθηκαν γιατί επέλεξαν να μιλήσουν για τα επαγγελματικά, υγειονομικά και εργασιακά ζητήματα που αντιμετώπιζαν στην εργασία τους στη Δομή Ασυνόδευτων…
Χαρτιά στους μετανάστες - Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες! Ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, ενός ανθρώπου που φώναζε I CAN’T BREATH (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ), ενώ ο αστυνομικός τον έπνιγε με το γόνατο στο σβέρκο, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένα με τις άθλιες πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων, με τις βαρβαρότητες της Αστυνομίας, τους φράκτες στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο.
Κινητοποιήσεις οργανώνουν το Σάββατο 20/6 αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές  κινήσεις και συντονισμοί από κοινού με πρόσφυγες από στρατόπεδα, καταυλισμούς και διαμερίσματα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και ενάντια στις εξώσεις. Πρόκειται για εξώσεις από τους χώρους που διαμένουν τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση για πρόσφυγες που πήραν αποφάσεις έγκρισης ασύλου, προσθέτοντας πάνω από 11.000 ανθρώπους στους άστεγους που ήδη υπάρχουν.
Σελίδα 1 από 46