Την Παρασκευή 17 Γενάρη 2020 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα.
Ξεκινάει τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η Ελένη δολοφονήθηκε, αφού πρώτα κακοποιήθηκε και βασανίστηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2018. Δολοφονήθηκε από δύο γνωστούς της άνδρες που αποδείχθηκε ότι είχαν παρενοχλήσει, απειλήσει, παραβιάσει και άλλες θηλυκότητες αλλά καλύπτονταν από τη σιωπή και την αδράνεια της τοπικής κοινωνίας.
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ. Την Τετάρτη 8 Γενάρη συγκεντρωνόμαστε όλες και όλοι στο Εφετείο στη συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εισαγγελική πρόταση-ξέπλυμα για τους νεοναζί.
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική, Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο,  Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά
Aντιφασιστικό Όχι στην εισαγγελέα για ΧΑ, Σάββατο 21/12, 2μμ, Προπύλαια και Καμάρα. ΚΕΕΡΦΑ,Δικηγόροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ των Αιγύπτιων αλιεργατών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, Κοινότητα Αιγυπτίων, σωματεία, συλλογικότητες
Το Δυτικό Κατάκολο είναι η πρώτη από τις περιοχές που έχει φθάσει στο τελικό στάδιο για την εξόρυξη. Όπως έχει ανακοινώσει η Energean Oil, σε ένα χρόνο, τον Δεκέμβρη 2020 θα αρχίσει η εξορυκτική δραστηριότητα. Η Ηλεία γίνεται η πρώτη περιοχή που βρίσκεται στο στόχαστρο της περιβαλλοντικής, οικονομικής, κοινωνικής λεηλασίας που φέρνουν μαζί τους οι εξορύξεις. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!
Σελίδα 1 από 12