ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα. Πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. 
Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη γίνεται η διαδήλωση του Pride φέτος στην Αθήνα, και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη δύο βδομάδες αργότερα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για όλο τον κόσμο που παλεύει καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία και τις γειτονιές ενάντια στις διακρίσεις, να βγει μαζικά και ενωτικά στο δρόμο! Να διαδηλώσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όπου τα δύο χρόνια διακυβέρνησής της έχουν σημάνει μια σειρά από επιθέσεις στο σύνολο της εργατικής τάξης. Πανδημία, απολύσεις, διάλυση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, καταστολή, πυρκαγιές.
Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως, είδαμε στην πράξη τι σημαίνει η εφαρμογή των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής. Περίπου 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός πανεπιστημίων, καθώς από τους 103.468 υποψήφιους εισήχθησαν 63.239, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενώ μια σειρά πανεπιστημιακά τμήματα να μένουν με ελάχιστους η και καθόλου εισακτέους. Η εικόνα των 40.000 παιδιών που έμειναν εκτός Πανεπιστημίων, και των Τμημάτων με ελάχιστους εισακτέους , δείχνει ποιος είναι ο στόχος για την επόμενη μέρα των Πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης και αποτελεί την κορωνίδα της πολιτικής των ταξικών φραγμών και ευθύ χτύπημα στην Δημόσια και Δωρεάν…
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ: Σε καλούμε στο συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Αυγούστου 7μμ στο κόμβο της Στροφυλιάς. Οι υπεύθυνοι της καταστροφής πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από όλο τον λαό ότι τα ψέματα τελείωσαν. Μας άφησαν στο έλεος και μας έκαψαν. Τώρα υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Τους έχουμε μάθει χρόνια τώρα. Μετά από κάθε καταστροφή, λόγια, υποσχέσεις για αποζημιώσεις και υποδομές, μέχρι να περάσει η μπόρα και μετά μας ξεχνάνε, δεν είδαν, δεν ξέρουν. Λέμε ένα μεγάλο όχι στην κοροϊδία. Εργολάβοι, εταιρίες, και «επενδυτές» τρίβουν τα χέρια τους με την καταστροφή μας…
Η αγωνία είναι κοινή, σε όλη τη Μεσόγειο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αλβανία, είτε στην Τουρκία. Καλούμαστε όλοι να απαιτήσουμε τώρα δραστικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και των ανθρώπων, που απαιτούν γενναίες δημόσιες πολιτικές και χρηματοδότηση. Δαπάνες για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος και όχι σε εξωφρενικούς πολεμικούς εξοπλισμούς για την εξόντωση του γείτονα. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις πυρκαγιές και προσπαθούν με κάθε μέσον να προστατέψουν τη ζωή, το σπίτι, την περιουσία και το περιβάλλον τους.
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου-H Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις να μπουν μπροστά στη λήψη πρωτοβουλιών για τη στήριξη των πληγέντων περιοχών και τη γιγάντωση ενός κινήματος που θα δημιουργήσει πλαίσιο προστασίας της φύσης και της ανθρώπινης ζωής. Στη βάση αυτή καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 09/08 στις 20:00 στην παραλία του Βόλου (ηρώο). Να ξεμπερδεύουμε με την πολιτική που χαρίζει τα πάντα στους επιχειρηματίες, διαλύει και περιφρονεί οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό. Ανατροπή Τώρα!
Σελίδα 1 από 59