Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 11:21

ΚΕΕΡΦΑ-Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά ενάντια στις φυλακές προσφύγων και τα ΜΑΤ Τρίτη 25 Φλεβάρη, Σύνταγμα 6μμ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά
ενάντια στις φυλακές προσφύγων και τα ΜΑΤ
Τρίτη 25 Φλεβάρη, Σύνταγμα 6μμ
Με την στήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ
Κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις!
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, έξω τα ΜΑΤ, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!
Γενική Απεργία αλληλεγγύης στους απεργούς στα νησιά τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ οργάνωσε στρατιωτικού τύπου απόβαση στα νησιά με εκατοντάδες δυνάμεις των ΜΑΤ να εισβάλλουν από τα λιμάνια αντιμετωπίζοντας τους εργαζομένους, την νεολαία, τους αγρότες και τους ψαράδες, το κόσμο της αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους πρόσφυγες ως “εσωτερικούς εχθρούς”. Συμπεριφέρεται όπως το κράτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων μετατρέποντας τα νησιά σε περιοχή όπως η λωρίδα της Γάζας, σε νησιά του απαρτχάιντ! Ο κόσμος στα νησιά της έχει γυρίσει την πλάτη και είναι στο πλευρό των προσφύγων! Χθες βρέθηκαν στα λιμάνια και στους τόπους επίταξης χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες δίνοντας την μάχη ενάντια την απόβαση των ΜΑΤ. Είμαστε ολόψυχα μαζί τους!
Χαιρετίζουμε τα καλέσματα των συνδικάτων στη Λέσβο και τη Χίο, του Εργατικού Κέντρου και του παρατήματος της ΑΔΕΔΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην χτιστούν με την βία των ΜΑΤ και τα χημικά φυλακές προσφύγων τύπου Άουσβιτς. Οι μαθητές του ΓΕΛ Μανταμάδου έδειξαν το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με την κινητοποίηση τους.
Καλούμε τα συνδικάτα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες , όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να καλέσουν τώρα Γενική Απεργία αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά. Είναι ώρα να τσακίσουμε την εκστρατεία καταστολής και ρατσισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, υπερασπίζοντας τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Δεν θα επιτρέψουμε διάσπαση της εργατικής τάξης και μετατροπής των προσφύγων σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, που σπέρνει την φτώχεια με τον σφαγιασμό της κοινωνικής ασφάλισης , την διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις απολύσεις εργαζόμενων και συμβασιούχων.
Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει με καράβια τα ΜΑΤ στα νησιά για να επιβάλει την αρπαγή γης με επιτάξεις με στόχο την άμεση ανέγερση φυλακών για τους πρόσφυγες είναι μια τεράστια πρόκληση για τη Λέσβο, το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, των γιαγιάδων που υποδέχτηκαν τις μωρομάνες και τα παιδιά τους, των εργαζόμενων και της νεολαίας που στήριξαν το κατατρεγμένο προσφυγόκοσμο. Είναι πρόκληση για όλο τον κόσμο στα νησιά.
Είναι πρόκληση η ίδια η κυβέρνηση που αρπάζει συντάξεις, απολύει από την ΟΤΕ, τις Τράπεζες, που αφήνει τα σχολεία, τους Δήμους και τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους των δημοτικών υπηρεσιών να προσλαμβάνει χιλιάδες αστυνομικούς για να καταδιώκουν τους απεργούς, τους πρόσφυγες και τώρα τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου ενώ στη Αθήνα βγάζουν πιστόλια μέσα στην ΑΣΟΕΕ!
Αντί να επιτάξει καράβια για να μετακινήσει τους πρόσφυγες και να κλείσει τα άθλια καμπ, τις Μόριες στέλνει τα καράβια για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Δεν θα περάσουν!
Αντί να επιτάξει καράβια για να μετακινήσει τους πρόσφυγες και να κλείσει τα άθλια καμπ, τις Μόριες στέλνει τα καράβια για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Δεν θα περάσουν!
Εμπρός για Γενική Απεργία αλληλεγγύης και καταλήψεις, οι φοιτητές και οι μαθητές σε πανεπιστήμια και σχολεία! Μαζί με τους πρόσφυγες από τα καμπ σε κοινές κινητοποιήσεις!
Να απαιτήσουμε ανοικτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση και όχι εγκλωβισμό στα νησιά. Καμιά φυλακή, κανένα στρατόπεδο-γκέτο, ούτε στα νησιά, ούτε πουθενά! Κατάργηση των ρατσιστικών νόμων της ΝΔ για το άσυλο και των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ώρα να απελάσουμε τον Μητσοτάκη!

 www.facebook.com/keerfapage/

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 23:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.