Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:17

ΚΕΕΡΦΑ- Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Καλούμε στο Εφετείο, Δέγλερη 4, και ώρα 9:00 πμ.

Γράφτηκε από

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατηγορούμενοι από κοινού για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής δράσης είναι ο Σπυρίδων Δημόπουλος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ο Αθανάσιος Χορταριάς ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου και γνωστός για τις φασιστικές του απόψεις και πρακτικές, και οι τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο, Βασίλειος Ρουσάκος (ομάδα Ζ), Λεωνίδας Αλεξανδρής (ομάδα Ζ), Δαυίδ Σεφέρης (ομάδα ΔΙ.Α.Σ.) και Ιωάννης Τσομπάνης (ομάδα ΔΙ.Α.Σ.).
Όλοι/ες θυμόμαστε ότι αμέσως μετά τη δολοφονία, τα δελτία ειδήσεων να παίζουν την είδηση με τίτλο «επίδοξος ληστής αυτοτραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει» και τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να δίνει συνεντεύξεις μιλώντας για ληστεία και αποκρύπτοντας τελείως το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου. Ενώ μετά ατάραχος σκούπιζε τα γυαλιά και τα αίματα από το πεζοδρόμιό του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου δεν σταμάτησε μόνο στο λιντσάρισμα του Ζακ αλλά συνέχισε να έχει προκλητική συμπεριφορά στην περιοχή και να κάνει φραστικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στην δημοσιογράφο Αφροδίτη Φράγκου καθώς και σε μέλη του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος.

Η αστυνομία από την αρχή υποστήριξε το σενάριο του ληστή με το μαχαίρι. Παρ' όλες τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων καθώς και το βίντεο που βγήκε στον αέρα και έδειχνε ξεκάθαρα το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου και τη χειροπέδη ενός ημιθανούς ανθρώπου, άργησε πεισματικά να ανοίξει τις έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πιθανόν να ήταν άλλη μια κουκουλωμένη υπόθεση αν δεν αντιδρούσε μαζικά το κίνημα με καλέσματα από τον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό χώρο, από το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, αλλλά και από φοιτητικούς συλλόγους, συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων.

Ο αγώνας όλων μας για να καθορίσουμε σε ποια κοινωνία θέλουμε να ζούμε, είναι τώρα πιο σημαντικός από ποτέ. Μετά την ιστορική καταδίκη της ΧΑ έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη! Οφείλουμε να τελειώσουμε με κάθε σεξιστική, ρατσιστική, φασιστική συμπεριφορά. Και παλεύουμε και για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, ανοιχτή σε όλες και όλους χωρίς διακρίσεις φύλου, σεξουαλικού προσδιορισμού, εθνικότητας, φυλής.

Παλεύουμε για τη δικαίωση του Ζακ Κωστόπουλου, όπως για τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα, την Ελένη Τοπαλούδη. Και θα αγωνιστούμε για να είναι αυτά τα τελευταία θύματα των φασιστών, ρατσιστών, σεξιστών.

Καλούμε όλες και όλους, να δώσουμε το παρών στο Εφετείο, Δέγλερη 4, την Τετάρτη 21 Οκτώβρη και ώρα 9:00 πμ.

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 23:22