Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 23:30

Κάλεσμα σχολείων στην αντιπολεμική κινητοποίηση στις 24/10

Κάλεσμα σχολείων στην αντιπολεμική κινητοποίηση στις 24/10

2ο ΓΕΛ Μαρκόπουλου

19ο ΓΕΛ Αθηνών
ΕΠΑΛ Νίκαιας

1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
2ο ΓΕΛ Νίκαιας

6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου

2ο ΓΕΛ Ιλίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΛΩΝΙΑ
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Ύστερα από εβδομάδες καταλήψεων και πορειών σε όλα τα σχολεία ανά την Ελλάδα καλέστηκε μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα μετά από την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στο Υπουργείο Παιδείας όπου έγινε ρίψη αμέτρητων χημικών και δε δίστασαν ακόμη και να προπυλακίσουν μαθητ(ρι)ές, τα σχολεία δεν φοβήθηκαν να ξαναβγούν στους δρόμους. Την Πέμπτη 15/10 δεκάδες σχολεία ήμασταν στην πορεία και συμμετείχαμε στο συντονιστικό σχολείων που έγινε στο τέλος της πορείας στη Νομική.

Κυβέρνηση και Υπουργείο κάνουν ξεκάθαρη της στάση τους, παραγκωνίζοντας δημόσια παιδεία και υγεία, δίνοντας δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς ενώ τα σχολεία και τα νοσοκομεία δεν έχουν πάρει ευρώ. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο παρά για το πώς θα βγούμε από την υγειονομική κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα!
Όσο και να προσπαθούν να αμαυρώσουν το όνομα των καταλήψεων μας, ότι είμαστε αρνητές μάσκας και βαριόμαστε να κάνουμε μάθημα, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια η οποία είναι ότι παλεύουμε για τα στοιχειώδη, δηλαδή ένα υγειονομικά εντάξει σχολείο και παιδεία στο ύψος των αναγκών μας! Σε αυτά μας στέκονται εμπόδιο τόσο ο συνωστισμός στις τάξεις, οι ελλείψεις στους καθηγητές, ο νόμος Κεραμέως που φέρνει και την τράπεζα θεμάτων, πετώντας εκτός εκπαίδευσης το 40% (ποσοστά αποτυχίας το έτος 2013-2014 που εφαρμόστηκε η τράπεζα θεμάτων).

Εμείς δεν θέλουμε ούτε ένα σχολείο υγειονομική βόμβα που να είναι επικίνδυνο για την κοινωνία αλλά ούτε ένα σχολείο που θα πετάει απέξω όσους από μας δεν έχουν πρόσβαση στην παραπαιδεία είτε λόγω οικονομικών λόγων είτε λόγω αντοχών! Η κυβέρνηση βάζει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της ενισχύοντας το στρατό και την αστυνομία, εμείς βάζουμε μπροστά τα συμφέροντα μας παλεύοντας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη ζωή συνολικά!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 • Ανώτερος αριθμός 15 μαθητές ανά τμήμα σε όλα τα σχολεία.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κανονική λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για μαθητές, φοιτητές, και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν μαζικά τεστ για όλους/ες και δωρεάν παροχή των αναλώσιμων (μάσκες αντισηπτικά). Διορισμοί μόνιμων καθαριστριών και υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Να επαναλειτουργήσουν όλα τα σχολεία που έκλεισαν και να δοθούν σε σχολική χρήση δημοτικοί και κλειστοί δημόσιοι χώροι για την κάλυψη των αναγκών όλης της εκπαίδευσης
  • Εδώ και τώρα λεφτά για την Παιδεία και όχι για τον πόλεμο και τα εξοπλιστικά προγράμματα
  • Ανατροπή του Ν. Κεραμέως -απόσυρση της Τράπεζας θεμάτων
  • Καμία σκέψη για στράτευση στα 18 και επέκταση της θητείας!
  • Ειρήνη μεταξύ των λαών!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/10 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 22/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

http://pandiera.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 23:36