Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 13:46

Αυτό το Σάββατο διαδηλώνουμε στο Athens Pride! 7μμ, πλατεία Κλαυθμώνος-Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh":

Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh"

Αυτό το Σάββατο διαδηλώνουμε στο Athens Pride! 7μμ, πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη γίνεται η διαδήλωση του Pride φέτος στην Αθήνα, και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη δύο βδομάδες αργότερα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για όλο τον κόσμο που παλεύει καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία και τις γειτονιές ενάντια στις διακρίσεις, να βγει μαζικά και ενωτικά στο δρόμο!

Να διαδηλώσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όπου τα δύο χρόνια διακυβέρνησής της έχουν σημάνει μια σειρά από επιθέσεις στο σύνολο της εργατικής τάξης. Πανδημία, απολύσεις, διάλυση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, καταστολή, πυρκαγιές. Πλάι σε αυτό, στις ολοένα δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης, έχει εξαπολύσει και μια οργανωμένη προσπάθεια να τσακίσει τα δικαιώματά μας και να μας διασπάσει. Από τη συγκάλυψη των πλούσιων (εκ)βιαστών μέχρι το διαβόητο συνέδριο για την υπογεννητικότητα, όπου το κίνημα επέβαλε την απόσυρσή του. Από την ισλαμοφοβία και τις απελάσεις προσφύγων και προσφυγισσών, μέχρι το να κάνει υπουργό Υγείας τον ομοφοβικό, ρατσιστή Πλεύρη που «τυγχάνει» να είναι συνήγορος των αστυνομικών που ολοκλήρωσαν τη δολοφονία του Ζακ.

Πιάνοντας το νήμα από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη φέτος, τις διαδηλώσεις χιλιάδων ενάντια στις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς, την οργανωμένη οργή των εργατ(ρι)ών της τέχνης απέναντι στους Λιγνάδηδες και την κυβέρνηση που τους καλύπτει, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το σύστημα που υπηρετεί. Την ίδια ώρα που θα διαδηλώνουμε στην Αθήνα για το Pride, στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης θα βρεθεί περικυκλωμένος από την οργή των εργαζομένων στη διαδήλωση της ΔΕΘ. Αυτή είναι η δύναμη για να μπορέσουμε να τσακίσουμε τις επιθέσεις του.

Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

Η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, είναι η καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον άγριο ξυλοδαρμό που κατέληξε στη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Σεπτέμβρη του 2018. Η έναρξη της δίκης άργησε πολύ να συγκεκριμενοποιηθεί, αφήνοντας ανενόχλητους τους δολοφόνους να κυκλοφορούν και να τραμπουκίζουν κόσμο. Υποτίθεται πως θα ξεκινούσε πέρυσι τον Οκτώβρη, όμως ο Πλεύρης πάγωσε τη διαδικασία εκμεταλλευόμενος την υπουργική απόφαση για τον αριθμό των ατόμων στις δικαστικές αίθουσες λόγω της πανδημίας. Φέτος, χρειάζεται να επιβάλουμε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στην ανακοινωμένη ημερομηνία και πως οι διαδικασίες της θα είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο που θέλει να τις παρακολουθήσει, χωρίς κωλυσιεργίες.

Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος οργανώνοντας για χρόνια, δικάσιμο τη δικάσιμο, τη μαζική παρουσία του κινήματος μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οργανώσαμε εκατοντάδες διαδηλώσεις που έκαναν ξεκάθαρο στη δικαστική ηγεσία ότι δεν θα δεχόμασταν τίποτα λιγότερο σαν απόφαση. Αξιοποιήσαμε τις αποφάσεις Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, κινήσεων και συλλογικοτήτων που απαιτούσαν το ίδιο.

Φέτος στις 9 Οκτώβρη, στις 3μμ στην Ομόνοια διαδηλώνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να σταματήσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο αποκλεισμός των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι απελάσεις του Μηταράκη όχι μόνο κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά στρώνουν το δρόμο στους φασίστες.

Χρειάζεται να κινηθούμε με τον ίδιο τρόπο σε αυτή τη μάχη. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε γνωστή τη δίκη, να κερδίσουμε ότι κάθε χώρος κάνει δικό του το αίτημα της καταδίκης των δολοφόνων και να φέρουμε αυτή τη δύναμη στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι κομβική μάχη! Για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Ζακ, για να στείλουμε το μήνυμα πως οι προσπάθειες διάσπασής μας με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό, θα πέσουν στο κενό!

Για να κερδίσουμε έχουμε να στηριχτούμε και να κινητοποιήσουμε τις γειτονιές, τις σχολές, τα σχολεία και τα συνδικάτα μας. Ελάτε να οργανώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 13:51

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.