Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 14:20

Ο Ζακ Κωστόπουλος, η “Zackie Oh”, δολοφονήθηκε! Πανελλαδική Δράση την Τρίτη 3/5/2022

Ο Ζακ Κωστόπουλος, η “Zackie Oh”, δολοφονήθηκε.

Δεν ξεχνάμε τη φρίκη της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην Ομόνοια.

Εκείνη η μέρα θα μας θυμίζει πάντα πόσο εύκολα ένας ευάλωτος άνθρωπος μπορεί να πάψει να υπάρχει γιατί αντιμετωπίζεται ως “λιγότερος”, ως “ανάξιος”, ως “μη χρήσιμος”. Ως “κάτι” που μπορείς να αφανίσεις χωρίς συνέπειες.

Ακόμη κι αν ο Ζακ ήταν “επίδοξος ληστής” - κάτι που δεν επαληθεύεται -, ακόμη κι αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών - κάτι που διαψεύστηκε – σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε πως μία τζαμαρία κοστίζει μια ζωή.

Μετά τον δημόσιο θάνατό του στο κέντρο της πόλης ακολούθησαν πολλαπλές “δολοφονίες χαρακτήρα” οι οποίες συνεχίζουν μέσα στη δικαστική αίθουσα προσπαθώντας να μας πείσουν πως η δολοφονία του είναι κάτι λιγότερο από δολοφονία – πως η ζωή του είχε λιγότερη σημασία από άλλες ζωές. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η κατηγορία “θανατηφόρας σωματικής βλάβης” αντί “ανθρωποκτονίας” που αποδίδεται στους κατηγορούμενους.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν το λάθος άτομο στο λάθος μέρος. Ένας ανυπεράσπιστος άνθρωπος, που θεωρήθηκε “παρίας”, δολοφονήθηκε. Δολοφονήθηκε στοσημείο που συνεχώς “ξερνάει” ανενόχλητα ανυπεράσπιστους ανθρώπους:

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Εμπουκά.

Δεν ξεχνάμε τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012.

Δεν ξεχνάμε τις επιχειρήσεις-σκούπα που “καθαρίζουν” την πόλη από τους ανθρώπους που έρχονται ικέτες στη χώρα από τον πόλεμο, την εξαθλίωση, τη βία.

Δεν ξεχνάμε τον δολοφόνο του Ζακ να σκουπίζει αμέριμνος το κατάστημά του από τα αίματα, ανενόχλητος από την αστυνομία.

Δεν ξεχνάμε τη βία που ασκείται στην Ομόνοια στους φτωχούς, στα “πρεζάκια”, στις “πουτάνες”, στους “αραπάδες”, στους “πούστηδες”, στα “τραβέλια”, στους αστέγους, στους ανάπηρους.

Δεν ξεχνάμε την υποκρισία επιχειρηματιών και παρακράτους στην Ομόνοια που πλουτίζουν-στις πλάτες όσων μισούν-ως ενεχυροδανειστές, αγοραστές χρυσού, ιδιοκτήτες καφενείων και ξενοδοχείων μακράς και βραχείας διαμονής, διακινητές ουσιών κι ανθρώπων και η λίστα συνεχίζεται.

Δεν ξεχνάμε τη συστηματική ατιμωρησία παραβατών αστυνομικών.

Δε θα ξεχάσουμε να πάρουμε πίσω το κέντρο της Αθήνας και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας.

Δε θα ξεχάσουμε τη δολοφονία του Ζακ.

Δε θα ξεχάσουμε την ασυμβίβαστη ζωή του.

Ο Ζαχαρίας, ο Ζακ, η “Zackie Oh”, δεν είναι πια μαζί μας και φταίνε οι κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες και οι αστυνομικοί. Φταίει η απάθεια ΕΚΑΒιτών και μερικών περαστικών και οι Ομόνοιες όλου του κόσμου.

Nα πολεμήσουμε ενάντια στην ευκολία που μας αφανίζει.

Τα σώματά μας έχουν αξία. Πάντα και παντού.

Κατόπιν της απόφασης της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Ζακ, καλούμε σε Πανελλαδική Δράση την Τρίτη 3/5/2022:

Συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα ζητάμε δικαιοσύνη εντός του δικαστηρίου και πέρα από αυτό.

ΑΘΗΝΑ:

- 7:30μμ, Πλ. Μοναστηρακίου

Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο δολοφονίας του Ζακ στην οδό Γλάδστωνος/Zackie Oh.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

ΒEΡΟΙΑ: 6μμ, Πλατεία Δημαρχείου

ΣΕΡΡΕΣ: 7μμ, Πλατεία Ελευθερίας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 7:30 μμ στα Λιοντάρια

Πάμε μαζί!

https://www.facebook.com/events

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 21:35

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.