Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 22:50

Πρωτοβουλία για την Ε: κάλεσμα για τα δικαστήρια στις 19/2

 

Πρωτοβουλία για την Ε: κάλεσμα για τα δικαστήρια στις 19/2

ΑΥΡΙΟ, Δευτέρα στις 19/02/24 κ ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ξεκινάει το εφετείο της υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης.

Θα πραγματοποιηθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (Β' Μικτό Ορκωτό Εφετείο) και οδό ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΣΩΣ 14 , ΤΚ 115 22 ΑΘΗΝΩΝ. Αίθουσα 120 Β' στον 6ο όροφο.

Η έφεση αφορά την εξέταση του Μπουγιούκου. Η στήριξη και η φυσική παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη , μιας και το θύμα καλείται για μια ακόμη φορά να υπάρξει γύρω από τους κακοποιητές της και να μιλήσει για τα βάναυσα βιώματα της.

Ο αγώνας της Ε. όπως και κάθε επιζώσας και επιζώντος είναι ιστορικός.

Η Ε. είναι θύμα κυκλώματος trafficking και ως τέτοιο καταγγέλλεται στην πραγματικότητα. Όλα αυτά είναι μια ακόμα απόπειρα φίμωσης, τρομοκρατίας και τιμωρίας των θυμάτων που καταγγέλλουν !

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό της, να σπάσουμε τον φόβο, να νικήσει η αλήθεια.

Παρακάτω βρίσκεται ένα χρονοδιάγραμμα της ιστορίας της.

Στις 10/07/21 η επιζώσα τράφικινγκ Ε. καταφέρνει να διαφύγει από το σπίτι του μπάτσου μαστροπού Μπουγιούκου που την κρατούσε παρά την θέληση της , την έλεγχε σε κάθε κίνηση της , την κακοποιούσε κ την εξέδιδε. Ο Ντάνιελ ήταν επίσης κακοποιητής μαστροπός που την έκδιδε σε ανήλικη ηλικία .

Εμπλεκόμενος είναι ακόμα κ ο πατέρας της ο οποίος την βίαζε από τα 11 μέχρι τα 17 της χρονιά. Στην μαρτυρία της αναφέρει ότι και οι 3 γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Τις 23 Δεκεμβρίου του 2022 και 8η δικάσιμος μοιράστηκαν οι ποινές:

Μπουγιούκος : Με ποινές εμπορεία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κ οπλοκατοχή 5 έτη και 6 μήνες φυλάκισης. Έλαβε αναστολή όμως μέχρι το εφετείο. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρουσίας του σε ΑΤ κάθε 15 μέρες .

Πατέρας : ποινή μόνο για οπλοκατοχή, 6 μήνες φυλάκιση και 600€ με αναστολή για 3 έτη .

Ντάνιελ : εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία ,ναρκωτικές ουσίες, 12 έτη με δυνατότητα εξαγόρασης των 10 μερών με 5€ ανά ημέρα.

Οι δύο από τους βασανιστές της κυκλοφορούν ελεύθεροι , απειλώντας την για την σωματικής της ακεραιότητα καθημερινά και χωρίς κανέναν δισταγμό βλέπουμε και τον έναν να δημοσιεύει απειλές ανοιχτά στα σόσιαλ μίντια του . Σε διαδικασία επώνυμης καταγγελίας όμως από την επιζωσα ως αναφορά αυτό, βλέπουμε έναν ακόμα πόλεμο που δέχεται από το ΑΤ μη δεχόμενοι την καταγγελία της .

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αύριο όλα δίπλα της , να την στηρίξουμε σε όλη αυτή την βαρβαρότητα που έχει ακόμα να αντιμετωπίσει .

Καμία/κανένα μόνο του απέναντι στο τραφικινγκ.

- Η πρωτοβουλία ήταν - είναι ανενεργή σε επίπεδο συλλογικών διαδικασιών αλλά η πολιτική αναγκαιότητα και συντροφικότητα οδήγησε στην συγγραφή του παραπάνω κειμένου.

- Οι παραπάνω θέσεις αφορούν την ιστορία της Ε. και των θυμάτων στα κυκλώματα trafficking

Πρωτοβουλία_για_την_Ε

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.