Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 15:45

ΠΟΡΕΙΑ στην Θεσσαλονίκη ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη Χρυσού

Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Πορεία στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Σάββατο 5 Μάρτη 2016

Πλατεία ΧΑΝΘ στις 11:30

 

 

 

 

 

 

Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο 5ο Thessaloniki Pride

Στον κόσμο που ορίζει σωστή την αδικία

κοινός είν’ ο αγώνας για γη και ελευθερία

Ζούμε σ’ έναν κόσμο που οι σχέσεις είναι έτσι κι αλλιώς ανισότιμες. Τα τελευταία χρόνια, με αφορμή και αιτία την οικονομική κρίση, η ανισοτιμία αυτή oξύνεται περισσότερο καθιστώντας ακόμα πιο αισθητή την απόσταση μεταξύ προνομιούχων και μη. Καθημερινά, λοιπόν, υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο η ανθρώπινη ζωή και το φυσικό περιβάλλον και στον βωμό του κέρδους των λίγων σε βάρος των πολλών, μετατρέπονται σε αξία μετρήσιμη, ενώ δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι.

Αξιοποίηση vs εκμετάλλευση

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υποβάθμισης αυτής είναι η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, η οποία παρουσιάζεται από τους λίγους ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή, αλλά πρόκειται, τελικά, για την καταστροφή του πραγματικού πλούτου.

Η στυγνή αυτή εκμετάλλευση της γης έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση τoυ δάσους, τους τόνους σκόνης που εκτείνονται σε όλη τη Β. Ελλάδα και τον κίνδυνο από πιθανή διαρροή κυανίου, που θα χρησιμοποιηθεί στην διαδικασία διαχωρισμού του χρυσού από τα υπόλοιπα πετρώματα. Απειλείται, λοιπόν, και σε μεγάλο βαθμό η ανθρώπινη υγεία, ως πλήρως εξαρτημένη από το φυσικό περιβάλλον, ενώ τέλος, χάνονται πολλές θέσεις εργασίας οι οποίες, εν αντιθέσει με την εκμετάλλευση της γης, βασίζονται στην αξιοποίησή της όπως είναι η μελισσοκομία, η κτηνοτροφία, η γεωργία, η αλιεία κλπ.

Καταπιεσμέν@ vs καταπιεστ@ς

Εμείς, ως Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο Pride, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο όπου θα ζούμε, θα κυκλοφορούμε και θα εκφραζόμαστε ελεύθερα. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καταπίεση που βιώνουμε ως LGBTQIA+ άτομα είναι μία από τις εκφάνσεις των ανισότιμων σχέσεων πάνω στις οποίες δομείται η σημερινή κοινωνία.

Όσο υπάρχουν και αναπαράγονται τέτοιου είδους σχέσεις, θα υπάρχουν καταπιεστ@ς και καταπιεσμέν@.

Αναγνωρίζουμε, λοιπόν, ότι ο αγώνας μας αυτός δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από άλλες επιμέρους μάχες που δίνονται, αλλά είναι κι αυτός κομμάτι της αντίστασης στην καθημερινή καταπίεση που δεχόμαστε.

Για το λόγο αυτό, στεκόμαστε αλληλέγγυ@ στον αγώνα για τη γη και την ελευθερία και θεωρούμε ότι όλοι οι αγώνες είναι και δικοί μας αγώνες.

ΟΛ@ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Σάββατο 5 Μάρτη στις 11:30

Πλατεία ΧΝΘ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτο-οργανωμένο 5ο Thessaloniki Pride

πανό πορείας σκουριών Πρωτοβουλία Pride

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:41

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.