Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 21:24

Νέα Σμύρνη Σάββατο 2/4 στις 11:00 π.μ. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στη συμφωνία για το προσφυγικό ΕΕ - Κυβέρνησης – Τουρκίας

Γράφτηκε από

 

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Οι γειτονιές της προσφυγιάς ανοίγουν τις πόρτες στους κατατρεγμένους της γης και πετάνε στα σκουπίδια τους φασίστες..
Αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες, μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε αλλά και αυτά που μας λείπουν, ονειρευόμαστε και ελπίζουμε μαζί τους σε ένα καλύτερο κόσμο.
Ξέρουμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι οι εχθροί μας, δεν είναι οι “άλλοι”.
Ξένοι και εχθροί είναι αυτοί που γεννούν την φτώχεια και το ξεριζωμό, αυτοί που ζουν σαν παράσιτα από την εργασία των ανθρώπων, αυτοί που κερδίζουν από την καταστροφή.
Η Εργατική λέσχη Νέας Σμύρνης καλεί κάθε κάτοικο, εργαζόμενο/η, άνεργο/η, νέο/α να περπατήσουμε μαζί, να διαδηλώσουμε, να δείξουμε στην κυβέρνηση, το κράτος, την ΕΕ, στους φασίστες, τα ΜΜΕ ότι, η Φτώχεια και ο Πόλεμος είναι το πρόβλημα και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Το Σάββατο το πρωί συγκέντρωση στις 11.00πμ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και μετά πορεία στο Νέο Κόσμο.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ !

στις γειτονιές Ν.Σμύρνης – Ν.Κόσμου ενάντια στη συμφωνία για το προσφυγικό ΕΕ - Κυβέρνησης – Τουρκίας

Η συμφωνία Ε.Ε.–Τουρκίας, που οριστικοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου, φανερώνει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημοποιεί τους φράχτες σε κάθε χώρα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ενεργοποιεί μηχανισμούς καταστολής, μετατρέπει το Αιγαίο σε πεδίο μάχης απέναντι στους πρόσφυγες.

Αυτή η συμφωνία έχει την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης. Πίσω από τα "δάκρυα για τους κατατρεγμένους πρόσφυγες", η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε ήδη το ανθρωποκυνηγητό, τις συλλήψεις και τις απελάσεις. Χωρίς αναστολές κάνει “τη βρώμικη δουλειά”. Διαχωρίζει τους πρόσφυγες ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους, μετατρέπει τα hotspot σε κέντρα κράτησης - στρατόπεδα συγκέντρωσης, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που αναστέλλει δραστηριότητες της στα ελληνικά νησιά.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες και υπηρετούν το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που καλλιεργεί η οικονομική ολιγαρχία και οι φασίστες, ότι δήθεν οι πρόσφυγες είναι απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων, όταν οι ίδιοι προξενούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υποδαυλίζουν θρησκευτικούς φανατισμούς, έθρεψαν διάφορες φονταμενταλιστικές οργανώσεις. Είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τη λιτότητα εναντίον όλων των ντόπιων πληθυσμών της Ευρώπης, με ακραία εκδοχή τις λαϊκές τάξεις της Ελλάδας.

Αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος του λαού, θεωρεί τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες καλοδεχούμενους, θέλει να σταματήσουν οι πόλεμοι και ο ξεριζωμός, παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε όλο αυτό το διάστημα πρέπει να δυναμώσει, διεκδικώντας να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/τριες, να πέσει ο φράχτης στον ΄Εβρο, να τους δοθεί άσυλο, περίθαλψη, στέγαση σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, σε κάθε πόλη.

Παράλληλα χρειαζόμαστε ένα δυνατό διεθνιστικό αντιπολεμικό κίνημα, διεκδικώντας να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, να κλείσουν οι βάσεις, να μην υπάρχει καμιά ελληνική συμμετοχή, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο.

Την προσφυγιά δημιουργούν οι πόλεμοι και η φτώχεια. Τα αντιδραστικά καθεστώτα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τροφοδοτούν την βαρβαρότητα των ακραίων ισλαμιστικών κύκλων και τανάπαλιν. Η μόνη απάντηση είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, απέναντι στους εκμεταλλευτές.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4 - 11:00 π.μ. στην πλατεία Ν. Σμύρνης και στη συνέχεια πορεία στο Ν. Κόσμο

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης,

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»,

ΚΕΕΡΦΑ Ν. Σμύρνης / Κουκακίου-Ν. Κόσμου,

Λαϊκή Συνέλευση Κουκακίου-Ν. Κόσμου,

Λαϊκή Συνέλευση Πλ. Ν. Σμύρνης,

Λέσχη Αλληλεγγύης Ν. Κόσμου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:39

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.