Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 12:29

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις Καταλήψεις Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΔΕΥΤΕΡΑ, 29/08, στις 6:00μ.μ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ανακοίνωση της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 για την Επίθεση της 24ης Αυγούστου

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 3:45π.μ, η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστριών/-στών Νοταρά 26 δέχθηκε εμπρηστική επίθεση. Ο τρόπος δράσης των εμπρηστών θεωρείται από εμάς μία ξεκάθαρη δολοφονική ενέργεια, σχεδιασμένη με σκοπό να προκαλέσει – πέραν των σοβαρών υλικών ζημιών – και ανθρώπινες απώλειες. Η θρασύδειλη αυτή ενέργεια επελέχθη χρονικά την περίοδο του Αυγούστου, όπου οι εμπρηστές θεώρησαν ότι τα αντανακλαστικά του κινήματος αλληλεγγύης θα ήταν υποτονικά. Μάταια όμως....

Μετά την επίθεση με μολότοφ και τα γκαζάκια που ακολούθησαν, η περιφρούρηση των μεταναστών και η συνδρομή των αλληλέγγυων έδρασε άμεσα, κάνοντας χρήση των πυροσβεστήρων της κατάληψης. Οι άνω των 130 ζωών που κινδύνευσαν σοβαρά, σώθηκαν αποκλειστικά και μόνο από την άμεση αντίδραση του συνόλου των διαμενόντων, των αλληλέγγυων και των γειτόνων της κατάληψης, καθώς και με τη συμμετοχή της πυροσβεστικής – παρ’ ότι η ίδια στο δελτίο τύπου της χαρακτήρισε μειονεκτικά την κατάληψη της Νοταρά 26 ως αποθήκη, υπονοώντας ότι στο σημείο δεν διέμεναν άνθρωποι.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί έναν κρίκο στην μακρά αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον των καταλήψεων των μεταναστριών/-στών, των προσφύγων και των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, η οποία αποτελεί τη σύμπραξη του κράτους και του παρακράτους – όπου το μεν πρώτο δρα με τη χρήση του νόμου (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) και το δεύτερο με τις συνήθεις μαφιόζικες πρακτικές (Vancouver, Αυτόνομο Στέκι, Ζαΐμη, Ανάληψη, Κάνιγγος) – στοχοποιώντας το κίνημα της αλληλεγγύης.

Μετά τους πρώτους μήνες των φιλανθρωπικών αναφορών στα μίντια για το δράμα των προσφύγων και των μεταναστριών/-στών, η αναδυόμενη αντίδραση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού άλλαξε άρδην τη στάση των κυρίαρχων Μ.Μ.Ε και του κράτους, από αυτήν της «φιλικής» προσέγγισης του ζητήματος σε αυτήν της φοβικής αντιμετώπισης των αλληλέγγυων υποκειμένων και της ξεκάθαρης στοχοποίησής τους.

Τέτοιου είδους ενέργειες αδυνατούν να τρομοκρατήσουν την αλληλεγγύη μας! Τα φασιστικά μορφώματα που ζουν στο σκοτάδι γνωρίζουν καλά τις συνέπειες που θα υποστούν. Ο ρατσισμός τους δεν έχει κανένα κοινωνικό έρεισμα. Εκδηλώνεται μόνο με θρασύδειλες ενέργειες, χαρακτηριστικές του υποκόσμου, κατά κανόνα ημιτελείς και εν τέλει αποτυχημένες. Η οργή μας απέναντι στο κράτος και τους τρομοκρατικούς μηχανισμούς του μας δυναμώνει και μας οπλίζει με επιμονή. Τα εγχειρήματά μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται στεγάζοντας της γης τους κολασμένους και τσακίζοντας κατά μέτωπο τον φασισμό εκεί όπου η κοινωνία δρα. Το κίνημά μας δημιουργεί τις απαραίτητες ρωγμές στην επιβαλλόμενη κανονικότητα του κράτους, των μίντια και των φασιστών μπράβων τους.

Εδώ και 11 μήνες αλληλέγγυοι και μετανάστες στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26 δρούμε μαζί στη βάση των θεμελίων της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας σε ένα κοινό καθημερινό αγώνα για καλύτερες ζωές, μακριά και πέρα από κάθε είδους διαχωρισμούς. Από την κατάληψη πέρασαν σχεδόν 5000 πρόσφυγες και μετανάστριες/-στες, όπου με τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης και παρά τις όποιες αντιξοότητες καλύφθηκαν οι ανάγκες σε στέγη, τροφή, μάθηση, νομική κάλυψη, υγειονομική περίθαλψη και ψυχαγωγία. Μία αλληλεγγύη η οποία πραγματώνεται αδιάλειπτα από όλες και όλους μαζί.

Ως απάντηση σε αυτή την εμπρηστική ενέργεια καλούνται όλες και όλοι, άτομα και συλλογικότητες, να στηρίξουν έμπρακτα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης, δίνοντας έτσι μία δυναμική απάντηση στο επιχειρούμενο καθεστώς τρόμου κράτους και φασιστών.

Όλες και όλοι στην πορεία τη Δευτέρα, 29/08/2016, στις 6:00μ.μ στα Προπύλαια

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΝΙΚΑΕΙ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!

Υ.Γ: Όσο για τα χαμόγελα των μπάτσων στις γωνίες, τους τα επιστρέφουμε! Η Νοταρά 26 είναι ζωντανή και θα παραμείνει όρθια!

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης ΝΟΤΑΡΑ 26

Αθήνα, 25/08/2016

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Καταγγελία του Συντονισμού για τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Συμμετοχή στη διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, Προπύλαια, 18.00

Καταγγέλλουμε τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση απέναντι στην κατάληψη στέγης προσφύγων, στην οδό Νοταρά. Στις 4 προχθές τα ξημερώματα, δυο άτομα, πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν όσοι έμεναν εντός.

Με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο σχέδιο της γενικότερης ρατσιστικής, ξενοφοβικής επίθεσης, του κοινωνικού πολέμου απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, φτωχούς και καταπιεσμένους, η κίνηση αυτή μόνο μεμονωμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Η βομβιστική επίθεση στην Νοταρά έρχεται να συμπληρώσει τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης του Ορφανοτροφείου και τις προσαγωγές προσφύγων και αλληλέγγυων, την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά από την κυβέρνηση, την επίθεση των φασιστών στη Χίο εναντίον των προσφύγων και τις κατασταλτικές κυβερνητικές πρακτικές που ασκούνται με την εμμονική τήρηση και υπεράσπιση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και τις μαζικές επιστροφές, με την απομόνωση των προσφύγων σε άθλια στρατόπεδα, με τη διαπίστευση αλληλεγγύης μόνο για τους «επαγγελματίες» των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που κάθε παράδειγμα αντίστασης, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των προσφύγων βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της κυβέρνησης, όλου του πολιτικού κατεστημένου, όσο και των φασιστών για να μην διαταράσσει τίποτα τις πολιτικές της στρατιωτικοποίησης και του απόλυτου ελέγχου, των λογιστικών υπολογισμών και της κερδοσκοπίας, της απαρέγκλιτης τήρησης των δολοφονικών συμφωνιών με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το κίνημα οφείλει να περιφρουρήσει και να ενισχύσει τις αυτοοργανωμένες δομές και να παλέψει με κάθε μέσο ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση, Δευτέρα 29/8,

Προπύλαια, 18.00

και σε κάθε κάλεσμα συντονισμού και κοινής δράσης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστριών/-στών Νοταρά 26. Με θρασύδειλες πρακτικές μαφίας, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, δυο φασιστοειδή πέταξαν γκαζάκια, βενζίνη και μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το κτίριο και να κινδυνέψουν να καούν ζωντανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι που ήταν στο κτήριο.

Το δρόμο για την βομβιστική επίθεση στην Νοταρά, όπως και για τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο, τον άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την εισβολή της αστυνομίας και τις συλλήψεις αγωνιστών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στη κατάληψης του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, με την «εκκαθάριση» του λιμανιού του Πειραιά, με την τήρηση της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις "συγνώμες" του Μουζάλα προς τον Δένδια που δεν τον στήριξε στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών όταν αυτός ήταν υπουργός.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις καταλήψεις των προσφύγων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχουν ενάντια στην ποινικοποίηση και καταστολή της αλληλεγγύης, στον εγκλεισμό και την απομόνωση των προσφύγων και στις μαζικές επαναπροωθήσεις, τον αγώνα για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση έξω από στρατόπεδα και γκέτο, την εκπαίδευση και την περίθαλψη.

Την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες δεν πρόκειται να την σταματήσει ούτε η καταστολή των Μουζάλα - Τόσκα, ούτε τα γκαζάκια των φασιστοειδών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και καλεί στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29.08 στις 6:00 μ.μ στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 26/08/2016 

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες

Εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Νοταρά 26

Ως Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό της κατάληψης Νοταρά 26 που δέχτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 24/8 δολοφονική εμπρηστική επίθεση που θα μπορούσε εύκολα να έχει στοιχίσει ζωές. Οσο κι αν μας εξοργίζει η επίθεση αυτή, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η επίθεση στις καταλήψεις και στους πρόσφυγες δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν ήρθε ξαφνικά. Μια σειρά από επιθέσεις όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά από δημόσιες δηλώσεις όπως αυτές του Μπουτάρη, του Καμίνη και των παπάδων και μία συνεπής λασπολογία από τα media έχουν προλειάνει εδώ και καιρό το έδαφος ώστε η δολοφονική αυτή επίθεση να μοιάζει λογικό επακόλουθο. Εδώ και καιρό εξαπολύεται πολύμορφη επίθεση ενάντια στις Δομές αλληλεγγύης αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες από το κράτος, την εκκλησία, τα καθεστωτικα media και τους Δήμους, που δεν διστάζουν να συκοφαντούν, να παραπληροφορούν και να στοχοποιούν συλλήβδην τα κινήματα που υλοποιούν αυτό που οι ίδιοι δεν μπορούν καν να κατανοησουν: να στέκονται στο πλευρό του κάθε πρόσφυγα και μετανάστη, του κάθε καταπιεσμένου από το κάθε κράτος.

Παράλληλα με την πολιτική αυτή, εδώ και καιρό βλέπουμε σε κάθε άκρη της Ευρώπης μια προσπάθεια στοχοποίησης των μεταναστών, με μέσο πάντα τη φασιστική ρητορική ότι οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν μαζί τους την τρομοκρατία και συνιστούν απειλή για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια ασφάλεια. Μόνο που η αλήθεια στέκεται πολύ μακριά από. Οι ίδιοι οι μετανάστες που ξεκίνησαν την βίαιη αυτή πορεία για να γλιτώσουν από την τρομοκρατία στις χώρες τους γίνονται ξανά θύματα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στις δομές “φιλοξενίας” όπου στοιβάζονται από τα κράτη και οι ίδιοι βρίσκονται εκτεθειμένοι στους πραγματικούς τρομοκράτες , που είναι οι φασίστες και τα κράτη που τους ανέχονται απο την μια και οι μαφιες διακινιτων απο την αλλη. Η επίθεση της Τετάρτης στη Νοταρά, λοιπόν, είναι άλλο ένα επεισόδιο στην τρομοκρατία που δέχονται εδώ και καιρό.

καλούμε στην πορεία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 29/8 18.00 στα Προπύλαια

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες

ΟΚΔΕ

Για τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26

Διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, 18.00 στα Προπύλαια

Διαδήλωση, Δευτέρα 29/8, 18.00 στα Προπύλαια

Την Τετάρτη 24/8 η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και εύφλεκτο υλικό. Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο. Την ώρα της επίθεσης στην κατάληψη βρίσκονταν περίπου 130 άτομα, μεταξύ αυτών οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη. Ο μόνος λόγος που δεν υπήρξαν θύματα, τραυματισμοί και μεγαλύτερες υλικές ζημιές ήταν η επέμβαση των προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων και γειτόνων, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον εμπρησμό.

Η φασιστική αυτή επίθεση δεν ήρθε τυχαία. Είναι φυσική συνέχεια της προσπάθειας συκοφάντησης από τα ΜΜΕ ενάντια σε κάθε αυτοοργανωμένη και κινηματική προσπάθεια στήριξης των μεταναστών και προσφύγων (City Plaza, No Border Camp, υστερία για “ύποπτους αλληλέγγυους” σε Ειδομένη και Πειραιά κ.α.). Συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης που αφού εκκένωσε Ειδομένη και λιμάνι Πειραιά επιτέθηκε άγρια και σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενούσαν πρόσφυγες. Συνέχεια της επαναφοράς των απελάσεων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης που έχουν πλημμυρίσει τη χώρα και ζουν και πάλι μέρες δόξας μετά την κυβέρνηση Σαμαρά και τον “Ξένιο Δία”.

Στόχος της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των θρασύδειλων φασιστών με τις κάθε είδους επιθέσεις τους είναι να εκφοβίσουν το κίνημα αλληλεγγύης αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Να δημιουργήσουν μια πραγματικότητα όπου ο μόνος δρόμος για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα είναι η απέλαση ή η παραμονή στο “ασφαλές” στρατόπεδο συγκέντρωσης και ή μόνη “αλληλεγγύη” αυτή των ΜΚΟ της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών, στην οδό Νοταρά 26 και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές που την στηρίζουν. Καταγγέλλουμε επίσης την υστερία των ΜΜΕ ενάντια στην αλληλεγγύη προς μετανάστες και πρόσφυγες και την ρατσιστική – αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, της καταστολής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Με τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες μας να σταματήσουμε τα σχέδιά τους. Να ξεριζώσουμε τους φασίστες και τις συμμορίες τους από κάθε γειτονιά. Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονους μαυραγορίτες, από τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 15:17

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.