Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 11:05

Oχι απαγόρευση στο μπουρκίνι, όχι στην ισλαμοφοβία - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΟΡΕΙΑ στη Γαλ. Πρεσβεία

Oχι απαγόρευση στο μπουρκίνι, όχι στην ισλαμοφοβία, Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη γαλλική πρεσβεία, Β. Σοφίας 7

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στη γαλλική πρεσβεία, Β. Σοφίας 7, Τρίτη 30 Αυγούστου, 7μμ

Όχι στην ισλαμοφοβία, όχι στην απαγόρευση του μπουρκίνι Οι γυναίκες έχουν δικαίωμα να ντύνονται όπως επιθυμούν

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Γάλλοι αστυνομικοί υποχρέωσαν μουσουλμάνα γυναίκα στη παραλία των Καννών να γδυθεί δημόσια, να βγάλει το μπουρκίνι, το ολόσωμο μαγιό που φοράνε οι μουσουλμάνες γυναίκες στη θάλασσα. Εκεί έφτασε ο ακραίος ρατσισμός της κυβέρνησης Ολάντ, η ισλαμοφοβία, να στέλνει Αστυνομία «ηθών» για να επιβάλει στις γυναίκες πώς να ντύνονται.

Σε όλη την Ευρώπη το αντιρατσιστικό κίνημα και η αριστερά καταδικάζουν αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες και προχωράνε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Ο ρατσιστικός κατήφορος της κυβέρνησης Ολάντ έφτασε στην δημόσια διαπόμπευση των μουσουλμάνων γυναικών, εντείνοντας την καταπίεση των γυναικών. Τα παραμύθια για «υπεράσπιση του κοσμικού κράτους» δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ισλαμοφοβία γίνεται εργαλείο της πιο ξεδιάντροπης καταπίεσης των γυναικών.

Με αυτές τις εκστρατείες ο Ολάντ πάει να συγκαλύψει τα πιο άγρια εγκλήματα που διαπράττει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός με την επιστροφή του στη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπήρξαν αποικίες της χώρας αυτής. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν δικτάτορες σαν το Σισι στην Αίγυπτο την ώρα που βομβαρδίζουν αμάχους στη Συρία, στο όνομα της καταπολέμησης δήθεν του ISIS.

Η ισλαμοφοβική εκστρατεία ανοίγει το δρόμο στην άνοδο των φασιστών και της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, με πρώτη την ίδια την Γαλλία όπου η Μαρίν Λεπέν διεκδικεί την προεδρεία χώρας.

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς ρατσισμό και πολέμους.

Στην κινητοποίηση καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης.

Απαιτούμε από τα γαλλική κυβέρνηση να βάλει τέλος στην ισλαμοφοβία και τις απαγορεύσεις σε βάρος των γυναικών.

ΚΕΕΡΦΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 11:18

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.