Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 08:34

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Αγωνιστική συγκέντρωση έξω από την Βουλή με πορεία προς το Μαξίμου την Τετάρτη 14/6/2017 ώρα 11.00πμ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ

ΣΠ. ΛΟΥΗ 1, Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ - ΑΧΑΡΝΕΣ, Τ.Κ. 13677

ΤΗΛ.: 213.133.7439 - Κιν. 6944246687 & 6945355314 - FAX: 213.133.7466 -

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αχαρνές, 10-6-2017

Α.Π. 105/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιήσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Αγωνιστική συγκέντρωση έξω από την Βουλή με πορεία προς το Μαξίμου την Τετάρτη 14/6/2017 ώρα 11.00πμ, προκειμένου να συναντήσει το πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Τσίπρα, για να καταγγείλει την εγκληματική αδιαφορία του Υπουργού ΥΠΕΝ, αλλά και των Υπουργών Εργασίας και Οικονομίας και την Κυβέρνηση γενικότερα, για τον εμπαιγμό στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ, που εδώ και τρείς μήνες είναι χωρίς διοίκηση, δεν έχει εκταμιευμένο ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό και για τα έργα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει τα πάντα, με χρέη προς τρίτους που εγκαταλείπουν τις υποχρεώσεις τους στο ΙΓΜΕ και σε λίγο το κτήριο στο Ολυμπιακό Χωριό του ΙΓΜΕ, θα φαντάζει ένα στοιχειωμένο εγκαταλελειμμένο κτήριο σαν αυτό που εγκαταλείφθηκε από τα Ολυμπιακά ακίνητα από την υπόθεση Βατοπεδίου, που είναι μόλις 1km απόσταση.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει κρυφά για να φέρει στην Βουλή ξαφνικά νομοσχέδιο που θα αλλάξει τον ρόλο και χαρακτήρα του ΙΓΜΕ, χωρίς μέχρι στιγμής να το αποκαλύψει στους εργαζόμενους που διανύουν τον τρίτο μήνα απλήρωτοι και κανείς δεν γνωρίζει ακόμη για πόσο.

Παρά τις επανελειμένες μας εκκλήσεις και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό με επιστολές μας για συνάντηση, η αδιαφορία του για απάντηση για κάποιο ραντεβού μαζί του, μας βάζει σε μεγάλη ανησυχία για τα «κρυφά» σχέδια νομοπαρασκευαστικών επιτροπών…

Καλούμε, όλους τους Αγωνιστικούς συμμάχους μας που βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια σε κοινούς σκληρούς Αγώνες εναντίον των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, των εφεδρειών, των απολυμένων χαλυβουργών, καθαριστριών, καθηγητών, της ΕΡΤ, του Συντονιστικού Αγώνα 151 φορέων χρήσιμων δημοσίων οργανισμών που συγχωνευτήκαν ή καταργήθηκαν, όλου του ταξικού κινήματος, την γειτονιά, του ΠΑΜΕ, της ΟΜΕ του ΕΚΑ την ΓΣΣΕ, να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίησή μας για να μην επιτρέψουμε το εφιαλτικό σενάριο του «λουκέτου» στο ΙΓΜΕ, όπως είχε επιχειρηθεί το 2011 από την τότε κυβέρνηση, ανεπιτυχώς χάρη στον συντονισμένο Αλληλέγγυο Αγώνα μας.

Επίσης καλούμε την επιστημονική κοινότητα, τους φοιτητές και ιδιαίτερα του Γεωλογικού, την περιφέρεια και τους Δήμους όλης της Χώρας και όλο τον Ελληνικό Λαό, να δώσουν το Παρών σε αυτή την κινητοποίηση.

Καλούμε όλα τα κόμματα πλην της ΧΑ να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την απεργιακή κινητοποίηση και ειδικά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τα προηγούμενα χρόνια πριν έρθουν στην κυβέρνηση έλεγαν ότι ήταν σύμμαχοί μας.

Καλούμε τα ΜΜΕ να προβάλουν τον Αγώνα μας και τα αιτήματά μας που είναι ουσιαστικά η ύπαρξη και η συνέχεια αυτού του Ιστορικού Ινστιτούτου!

Η ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 14:40

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.