Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 12:50

Kινητοποίηση Προσφύγων στη Γερμανική Πρεσβεία, ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11, 12 μ.

Kινητοποίηση στη Γερμανική Πρεσβεία

Δεκατέσσερις πρόσφυγες πολέμου βρίσκονται σε απεργία πείνας από την 1η Νοέμβρη, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να επιταχυνθεί η διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους και να μπει τέλος στην πολύχρονη επικίνδυνη περιπλάνηση των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους. Ενώ οι αιτήσεις τους έχουν γίνει ήδη αποδεκτές και ο νόμος προβλέπει να επανενωθούν εντός 6μήνου, τους καθυστερούν για μήνες και τους καταδικάζουν στην αβεβαιότητα και τους κρατάνε μακριά από τους δικούς τους.

Οι πρόσφυγες καταγγέλλουν τη γερμανική κυβέρνηση για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την ελληνική για περιορισμό των επανενώσεων και απαιτούν να απαλειφθούν όλα τα διοικητικά προσχήματα για τις καθυστερήσεις και να οργανωθεί άμεσα η αεροπορική μεταφορά τους.

Για αυτό μας καλούν όλους/ες την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε προς τη γερμανική πρεσβεία, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας για να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

Αντίστοιχη δράση κινητοποίησης θα οργανωθεί την ίδια μέρα και από τους συγγενείς τους στο Βερολίνο.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας.

Να μπουν άμεσα πτήσεις για τις επανενώσεις.

Οικογενειακή επανένωση τώρα για τους πρόσφυγες.

Πηγή: kar

φωτο Μάριος Λώλος

 

20171101 122701  

 

Κείμενο απεργών πείνας πλ. Συντάγματος

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΩΝ στα ελληνικά
   
«Επανενώστε μας με τις οικογένειες μας τώρα!»

Είμαστε πάνω από 4.000 πρόσφυγες που περιμένουμε να μεταφερθούμε στη Γερμανία - οι περισσότεροι από εμάς είμαστε οικογένειες που τα μέλη τους χωρίστηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς και ζούμε διαχωρισμένοι περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Γυναίκες, άντρες και οι περισσότεροι παιδιά και έφηβοι που οι ένας ή και δύο γονείς, τα παιδιά ή ο/η σύζυγός τους βρίσκονται στη Γερμανία. Περιμένουμε ήδη εδώ και πάνω από 18 μήνες στην Ελλάδα, ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Δραπετεύσαμε από ρημαγμένες από τον πόλεμο χώρες, όπως η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, για να βρούμε γαλήνη και ασφάλεια δίπλα στους αγαπημένους μας.

Πολλοί από εμάς έχουμε γίνει δεκτοί στη Γερμανία εδώ και πάνω από 6 μήνες, ξεπερνώντας τη μέγιστη προθεσμία για μετεγκατάσταση, όπως αυτή ορίζεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο, γεγονός που οφείλεται σε μια ανεπίσημη, παράνομη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.
  
Η περίοδος αναμονής αυτή τη στιγμή είναι περίπου εννέα μήνες από την ημερομηνία αποδοχής, κατά μέσο όρο, αλλά χωρίς καμία εγγύηση για τυχόν άλλες καθυστερήσεις. Ο καθένας μας καλείται να πληρώσει τα εισητήρια της οικογένειάς του/της με δικά του/της χρήματα.

  • Μας έχουν υποσχεθεί πολλά
  • Έχουμε ακούσει πολλές φορές τις ίδιες υποσχέσεις
  • Έχουμε κουραστεί να ακούμε, να περιμένουμε, να ελπίζουμε
  • Ποτέ δεν λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση για το ποιος αποφασίζει πόσοι μπορούν να φύγουν κάθε μήνα και ποιος επιβάλει αριθμητικά όρια στις μεταφορές.
  • Ποτέ δε λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση για το ποιος αποφασίζει ποια άτομα θεωρούνται ευάλωτα, και άρα μπορούν να ταξιδέψουν γρηγορότερα, και με βάση ποια κριτήρια λαμβάνεται αυτή η απόφαση.
  • Θέλουμε να ξέρουμε πότε θα πάμε στις οικογένειες μας. Και θέλουμε να έχουμε ίση μεταχείριση χωρίς διακρίσεις.
        
    Γι αυτό απαιτούμε:

    Από την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση από την ημερομηνία αποδοχής του αιτήματος.

    Από τις γερμανικές και ελληνικές αρχές να προγραμματίσουν πτήσεις για όλους τους πρόσφυγες που περιμένουν ήδη εδώ και πάνω από έξι μήνες.

    Από τις ελληνικές αρχές να πληρώσουν τα εισιτήρια μας με κρατική δαπάνη, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα εισιτήρια είναι άλλο ένα εμπόδιο στις οικογενειακές επανενώσεις.
   
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 στην πλατεία Συντάγματος. Ενώστε τις φωνές σας με τις δικές μας!

Εδώ και τέσσερις μήνες, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην επιβολή ορίου για τις οικογενειακές επανενώσεις προς Γερμανία. Θέλουμε να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην πολιτική αποτροπής που η Ευρώπη επιβάλλει σε εμάς και τις οικογένειες μας. Ενάντια σε ένα σύστημα που στόχο έχει να μας εξοργίσει και να μας κάνει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

Αλλά θα σταθούμε όρθιοι. Θέλουμε να κατεδαφίσουμε τα τείχη που μας εμποδίζουν να είμαστε μαζί με τους γονείς και τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πετύχουμε.

Όχι άλλες διακρίσεις! Διεκδικούμε το δικαίωμα μας για οικογενειακή ενότητα και αξιοπρεπή ειρηνική ζωή τώρα! Δικαίωμα παραμονής και ελευθερία μετακίνησης για όλους!

Πρόσφυγες από διάφορα camps και χώρους στέγασης στην Ελλάδα
    
Πηγή:  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ KAI TO METANAΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.