Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 17:28

Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση στον Πειραιά – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη

Κατηγορία Κινητοποιήσεις

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα - Free Social Center Favela

Η Φαβέλα αντιστέκεται και φέγγει, στα μαύρα σκοτάδια του Πειραιά

Την Κυριακή το απόγευμα λίγο πριν τις 19:00, την προγραμματισμένη ώρα της καθιερωμένης ανοιχτής διαχειριστικής συνέλευσης της Φαβέλας, 6 άνθρωποι που βρισκόμασταν στο χώρο από νωρίς, δεχτήκαμε οργανωμένη δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Δυστυχώς δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης και άμυνας, όπως την προηγούμενη φορά που μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου απωθήθηκε από την περιφρούρηση του χώρου, καθώς στιγμιαία απερισκεψία μας έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με τους φασίστες, οι οποίοι τρύπωσαν ύπουλα στο χώρο από την κεντρική είσοδο που ήταν ανοιχτή. Δε χρειάζεται να περιγράψουμε εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επίθεση, άλλωστε η μέθοδος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι πλέον γνωστή σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ευτυχώς, αρκετά δολοφονικά χτυπήματα δεν βρήκαν στόχο και οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που χτυπήθηκαν, αναρρώνουν και δεν κινδυνεύουν.

Μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της Φαβέλας, η πρόσοψή της έχει βαφτεί με σπρέι και εθνικιστικά συνθήματα, έχει κλαπεί η ταμπέλα της εισόδου από την παρέα του Δεβελέκου, διατυμπανίζοντας το ανοιχτά στα κοινωνικά δίκτυα, έχει μπλοκαριστεί 3 φορές η κλειδαριά της εισόδου με κόλλα, έχει γίνει απόπειρα εμπρησμού, για την οποία συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης απέλλα και έχουν γίνει 2 επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, η μία που κατέληξε στη Φαβέλα και αποκρούστηκε κατόπιν καταδίωξης πειραιωτών αντιφασιστών και η πιο πρόσφατη εναντίον μελών του χώρου.

Κατανοούμε το μίσος των ναζιστών, των εχθρών του ανθρώπινου γένους, για ένα χώρο όπως η Φαβέλα, που λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες και με κοινωνικό πρόσωπο αδιάκοπα παράγοντας ακηδεμόνευτο πολιτικό και πολιτιστικό λόγο, μέσα στον Πειραιά, σε μία περιοχή, που θεωρούσαν δικιά τους. Πρέπει κι αυτοί ωστόσο να κατανοήσουν, ότι κάθε χτύπημα που δεχόμαστε, είναι σαν πλήγμα σε αυτούς τους ίδιους, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να μας ενδυναμώνει , να μας συσπειρώνει και να δοκιμάζει τα πρωτόγνωρα΄όρια της αλληλεγγύης που έχει δεχτεί η Φαβέλα από τη δημιουργία της.

Κανένας δεν πήγε σπίτι του μετά την επίθεση, ούτε πρόκειται να πάει, φοβισμένος, τρομοκρατημένος. Αντιθέτως, στην εξ αναβολής συνέλευση της Δευτέρας ήμασταν 80 άνθρωποι. Άνθρωποι αποφασισμένοι να δώσουμε μαζική κοινωνική απάντηση στις επιθέσεις και τις προκλήσεις των ναζιστών και να τους στείλουμε εκεί που τους αρμόζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως μία εφιαλτική ανάμνηση. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε σε:

Τετάρτη 28/2, 2μμ: Ανοιχτή συνέντευξη τύπου στη Φαβέλα

Πέμπτη 1/3, 6μμ: Αντιφασιστική παρέμβαση-αφισοκόλληση στις γειτονιές του Πειραιά. Ραντεβού στη Φαβέλα.

Παρασκευή 2/3:

- 6μμ: Αντιφασιστική διαδήλωση στον Πειραιά, συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, έναντι του ηλεκτρικού σταθμού.

- 10.30μμ: Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στη Φαβέλα για την αποκατάσταση των ζημιών του χώρου.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την φασιστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «ΦΑΒΕΛΑ» στον Πειραιά - Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Μάρτη 2018 στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Οργανωμένο σχέδιο στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης εκτελέστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής από την Χρυσαυγίτικη συμμορία, ενάντια στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΦΑΒΕΛΑ» στον Πειραιά στα γραφεία της συλλογικότητας στην οδό Ναυάρχου Βότση 11.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην φασιστική εγκληματική επιδρομή συμμετείχαν 8-10 άτομα με αναμμένους πυρσούς και φορώντας κράνη τα οποία κραδαίνοντας μεταλλικά ρόπαλα επιτέθηκαν και χτύπησαν άτομα της συλλογικότητας μεταξύ των οποίων και την συνήγορο της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

Από την επίθεση των ταγμάτων εφόδου τραυματίστηκαν 4 άτομα ενώ κατά την αποχώρηση του τάγματος εφόδου κραύγαζαν το χρυσαυγίτικο σύνθημα «αίμα, τιμή , Χρυσή Αυγή»!!!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε το μοναδικό, τόσο στον Πειραιά όσο και ευρύτερα στην Αθήνα αντίθετα δείχνει ότι δυνάμεις της νεοφασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ανασυντάσσονται, αναπτύσσουν ανενόχλητοι την βία και την τρομοκρατία προβαίνουν σε επιλεγμένες επιθέσεις που αφορούν αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές οργανώσεις, στελέχη του εργατικού κινήματος, πρόσφυγες και μετανάστες και άλλα πρωτοπόρα στοιχεία που παλεύουν οργανωμένα για την απομόνωση του νεοφασισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Τέτοια γεγονότα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στον Πειραιά με επιθέσεις ενάντια σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ, σε μετανάστες έξω από τα γραφεία του Ε.Κ.Πειραιά, στην Σαλαμίνα σε εκδήλωση αντιφασιστικής οργάνωσης και προχθές ενάντια στην «ΦΑΒΕΛΑ». Ανάλογες επιθέσεις έγιναν και γίνονται και στην Αθήνα, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια κλιμάκωση τόσο της φασιστικής βίας αλλά και των μεθόδων του νεοφασισμού.

Η ένταση και ο πολλαπλασιασμός της φασιστικής βίας επιβάλει την ανάγκη το εργατικό κίνημα σε συνεργασία με το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης για να απομονωθούν και να συντριβούν τα απομεινάρια και οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και του νεοφασιμού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή στην επέκταση της φασιστικής βίας και τρομοκρατίας.

Ευθύνες έχουν και άλλες συστημικές πολιτικές δυνάμεις που συγχρωτίζονται και συμπορεύονται με την χρυσαυγίτικη συμμορία σε κοινά συλλαλητήρια όπως έγινε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μέσα από τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα ακροδεξιά και εθνικιστικά σχήματα και επιχειρούν την αναζωπύρωση του εθνικισμού, γεγονός που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα εργατικά Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να καταδικάσουν την νέα φασιστική επίθεση και να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν Σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις στις 2/3/2018.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου – Ταύρου

Καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα»

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου καταγγέλλει τη θρασύδειλη και δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα».

Το απόγευμα της Κυριακής 8 έως 10 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν εναντίον της “Φαβέλας” χτυπώντας και τραυματίζοντας τέσσερα από τα οκτώ άτομα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο. Μεταξύ των ατόμων που χτυπήθηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο, ήταν και η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Οι χρυσαυγίτες, οι οποίοι προφανώς ξεκίνησαν από τα γραφεία τους, όπου είχαν προηγουμένως σχεδιάσει την επίθεση, εισέβαλαν στη “Φαβέλα” κρατώντας κράνη, στειλιάρια και πυρσούς, βρίζοντας και φωνάζοντας “αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή”.

Η επίθεση στη Φαβέλα είναι παρόμοια με αυτήν που είχαν πραγματοποιήσει χρυσαυγίτες στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα το 2008 και θυμίζει επίσης όλες τις φασιστικές επιθέσεις της περιόδου 2012-2013. Οι επιθέσεις εκείνες είχαν ως αποτέλεσμα δύο νεκρούς, δολοφονημένους από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής: τον Σεχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα.

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει το θράσος σήμερα να προσπαθεί να ξαναβγάλει στο δρόμο τα δολοφονικά τάγματα εφόδου, ενθαρρυμένη από τον ρατσισμό και τον εθνικισμό που καλλιεργείται από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, τα συλλαλητήρια εθνικιστικού μίσους που οργανώνει η δεξιά, η ακροδεξιά, η εκκλησία και οι διάφορες ενώσεις εφέδρων και απόστρατων. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ενθαρρύνονται όμως και από την συστηματική ατιμωρησία που τους προσφέρουν η αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός, καθώς επίσης και από την ανοχή της κυβέρνησης απέναντί τους (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τις φιέστες στο Καστελόριζο).

Το θράσος τους έχει φτάσει στο επίπεδο να επιτίθενται ακόμα και στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν από την Ελευθερία Τομπατζόγλου, που χτυπήθηκε από τους φασίστες στη “Φαβέλα”, τα πρωτοπαλίκαρα του Μιχαλολιάκου είχαν χτυπήσει και τραυματίσει τη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, μέλος κι αυτή της ομάδας της πολιτικής Αγωγής στη δίκη των φασιστών, τον περασμένο Νοέμβριο, έξω από το Εφετείο.

Η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» αναδεικνύει και πάλι δύο κρίσιμα ζητήματα για το αντιφασιστικό κίνημα:

α) Το αίτημα να κλείσουν τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης στο Πειραιά, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη, εξακολουθεί να είναι σημαντικό. Τα γραφεία της φασιστικής οργάνωσης αποτελούν χώρους οργάνωσης εγκληματικών ενεργειών και ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου εναντίον αγωνιστών του κινήματος, εναντίον προσφύγων και μεταναστών, εναντίον ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων και εναντίον του οποιουδήποτε και της οποιασδήποτε θεωρηθεί εχθρός της φασιστικής οργάνωσης. Με μαζικούς αντιφασιστικούς αγώνες θα πρέπει να απαιτήσουμε το κλείσιμο των γραφείων των φασιστών, να μην αφήσουμε να ανοίξουν καινούρια και να πετάξουμε τους φασίστες δολοφόνους έξω από τις γειτονιές μας.

β) Το αντιφασιστικό κίνημα θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να επιβάλει την καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης και τη φυλάκιση ολόκληρης της ηγεσίας της. Η επίθεση εναντίον της «Φαβέλας», δείχνει ακόμα μια φορά ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να διαπράττει τα εγκλήματά της χωρίς τον φόβο της τιμωρίας από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μόνο η αποφασιστική δράση του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος μπορεί να αναγκάσει τα δικαστήρια να κλείσουν τους φασίστες στη φυλακή. Μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση και οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών / προσφύγων μπορούν να εξαλείψουν οριστικά τη φασιστική απειλή.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και τιμωρία των φασιστών που πραγματοποίησαν την δολοφονική επίθεση στη «Φαβέλα».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Φαβέλα» και της δικηγόρου Ελευθερίας Τομπατζόγλου.

Στο δρόμο πεθαίνει ο φασισμός.

Όλοι και όλες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία, την Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά

Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή-ΚΕΕΡΦΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, Παρασκευή 2 Μάρτη, 6μμ

Πλατεία Καραϊσκάκη, Πειραιάς

Κλείστε τα γραφεία-ορμητήριο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Να διαλυθεί το τάγμα εφόδου που τραυμάτισε την δικηγόρο της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και επιτέθηκε στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο κοινωνικό χώρο Φαβέλα και όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που δέχτηκαν την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Η εισβολή τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα όπου και ήταν γνωστό ότι εκείνη την ώρα γίνονταν συνέλευση, ήταν μια προσχεδιασμένη επίθεση που την οργάνωσε και την κατηύθυνε η υπόδικη ηγεσία των νεοναζί για να στείλει το μήνυμα ότι κάνουν ξανά κουμάντο στον Πειραιά όπως στις μέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το τάγμα ήταν εξοπλισμένο με λοστούς, κράνη, φωτοβολίδες. Χτύπησε με λύσσα έξι άτομα τραυματίζοντας σοβαρά έξι.

Τραυμάτισαν την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, την Ελευθερία Τομπατζόγλου, η οποία υπέστη βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση από χτύπημα με λοστό στο κεφάλι. Προκάλεσαν τραύματα σε ένα δεύτερο με αναμμένο πυρσό. Μετά το παράγγελμα λήξης «τέλος χρόνου» των χρυσαυγιτών, αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας το σύνθημα «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή».

Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς. Η επίθεση αυτή θύμισε τις εισβολές στα στέκια Αντίπνοια στα Πετράλωνα και Συνεργείο στην Ηλιούπολη.

Στο στόχαστρο των δολοφόνων μπήκε ξανά η οικογένεια Φύσσα, σε μια φάση όπου η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει στριμώξει την ηγεσία μετά τις καταιγιστικές καταθέσεις των μαρτύρων.

Όσο τα Γραφεία-ορμητήρια της Χρυσής Αυγής παραμένουν ανοικτά, οι ελευθερίες και οι ζωές όλων μας απειλούνται.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Ηδη, στην διαδικασία έχει επιβεβαιωθεί με το πιο κραυγαλέο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγη με το μανδύα πολιτικού κόμματος λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη ως μιά εγκληματική ναζιστική συμμορία. Η απομόνωση του είναι πλήρης και καταφεύγουν σε χτυπήματα για να δηλώσουν ότι ακόμη μπορούν να κάνουν επιδείξεις πυγμής, για να συγκρατήσουν έτσι το ναζιστικό τους πυρήνα.

Απαιτούμε να κλείσει εδώ και τώρα το Γραφείο-ορμητήριο στο Πειραιά και να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στη Φαβέλα.

Η κυβέρνηση και ο Τόσκας δεν μπορούν να κρατάνε υποθέσεις στα συρτάρια που αφορούν τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου κατά τη διάρκεια της δίκης, όπως έγινε πρόσφατα ξανά σε βάρος δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Ευγενίας Κουνιάκη, με επικεφαλής τον Σ.Δεβελέκο του πυρήνα χρυσαυγιτών του Πειραιά. Δεν μπορούν να υποβαθμίζουν τη δίκη στέλνοντας ξανά στην αφάνεια της δικαστικής αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού από το Εφετείο. Δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ και τα ΜΜΕ να καλύπτουν τις ρατσιστικές κραυγές των νεοναζί ενώ θάβουν το τι συμβαίνει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής φορώντας τον προσωπείο του πατριώτη μετά τον κουρνιαχτό των εθνικιστικών συλλαλητηρίων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς και το αντιφασιστικό κίνημα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση το ΑΜΕΣΟ κλείσιμο του Γραφείων της συμμορίας στο Πειραιά και με μαζικές κινητοποιήσεις να τους σταματήσουμε.

Να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι της φασιστικής συμμορίας του Πειραιά που οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση στη Φαβέλα.

Να δώσουμε κλιμακώσουμε με μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Ομόνοια 3μμ

EΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ-ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Η μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό»

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό Σωματείων – Φοιτητικών Συλλόγων – Συλλογικοτήτων

Κάλεσμα Παρασκευή 6 μμ στον Πειραιά ενάντια στην δολοφονική καταδρομή της Χ.Α. στο χώρο της Φαβέλας

Παρασκευή, στις 6 μ.μ., η συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά

Την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα, στον Πειραιά, δέχτηκε επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστών. Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο χώρο, την ώρα της προγραμματισμένης του συνέλευσής, με κράνη, καδρόνια, δάδες και σιδερολοστούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων μελών της συλλογικότητας, μεταξύ των οποίων η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α., η οποία νοσηλεύτηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκαύματα. Οι φασίστες φρόντισαν μάλιστα να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιοι είναι φωνάζοντας “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” την ώρα της αποχώρησής τους από το χώρο.

Οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, στον Πειραιά, στην Αθήνα, στον Ασπρόπυργο και αλλού, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και τους αγωνιστές του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος δεν αφήνουν ούτε ελάχιστο περιθώριο αμφιβολίας για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης κι αναδεικνύουν περίτρανα και τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ανοχή που δείχνει και για την προσπάθεια να ενσωματώσει τη Χρυσή Αυγή στο πολιτικό σκηνικό.

Γιατί τι άλλο δείχνει η κοινή επίσκεψη κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Ηλ. Κασιδιάρη στο Καστελόριζο στο πρόσφατο παρελθόν, η συνεχιζόμενη ανοχή της ΕΛΑΣ στα τάγματα εφόδου -που επιτρέπει επανειλημμένα σε ροπαλοφόρους φασίστες να επιτίθενται στο κίνημα περνώντας με άνεση μέσα από τις γραμμές της-, η πρόσφατη κραυγαλέα αστυνομική απουσία κατά τη διάρκεια της φασιστικής πυρπόλησης του κατειλημμένου χώρου Libertatia στη Θεσσαλονίκη, η συνεχής προβολή της από την κρατική τηλεόραση και η αποσιώπηση των εγκληματικών της δράσεων; 

Η κυβερνητική ευθύνη για την ανοχή των φασιστικών ιδεών δεν είναι καθόλου άσχετη με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Με το θεσμικό ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα, τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία προσφύγων πολέμου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ. Με τους αντιαπεργιακούς νόμους και την πολιτική υπέρ της εργοδοσίας και των απολύσεων, την άγρια καταστολή σε όποιο κίνημα πάει να αρθρώσει το ανάστημά του απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το κίνημα των πλειστηριασμών. Όσο περισσότερο η κυβερνητική πολιτική ενσωματώνει την ακροδεξιά ατζέντα τόσο περισσότερο αθωώνει τις φασιστικές αντιλήψεις και τις κάνει να φαίνονται λιγότερο ακραίες.

Τα φασιστικά τάγματα στον Πειραιά και σε κάθε γειτονιά πρέπει να πάρουν άμεση και δυναμική απάντηση από το εργατικό, λαϊκό κίνημα. Να ξεβρομίσουμε μια και καλή τις πόλεις και τις γειτονιές μας από τους φασίστες και το δολοφονικό τους δηλητήριο. Η επίθεση σε οποιονδήποτε χώρο, πολιτική συλλογικότητα, πόσο μάλλον η επίθεση σε όποιον μετανάστη ή αγωνιστή, είναι επίθεση εναντίον όλων μας.

Για αυτό καλούμε να στηριχτεί μαζικά και δυναμικά, την Παρασκευή, στις 6 μ.μ., η συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και η διαδήλωση στον Πειραιά για να δοθεί το μήνυμα ότι οι ναζί δολοφόνοι δεν χωράνε σε καμία γειτονιά.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΦΑΒΕΛΑ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3, ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Δολοφονική επίθεση φασιστικής ομάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο κτίριο με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φωνάζοντας «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» και κρατώντας στειλιάρια και αναμμένους πυρσούς άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Μία εκ των θυμάτων είναι και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», Ελευθερία Τσορμπατζόγλου, η οποία είχε τραύματα στο κεφάλι και της έγιναν ράμματα. Ακόμα ένα άτομο έφερε εγκαύματα καθώς οι επιτιθέμενοι του έριξαν τον πυρσό προς το πρόσωπο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 • Εκτιμά ότι οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσουν τα μέλη τους καταφεύγουν στην τακτική των οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων.

 • Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης.

 • Απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

 • Καλεί την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει. Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

 • Καλεί τους συναδέλφους μαζί με όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνικής ζωής και να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή των πολιτικών που εκτρέφουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό. Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της.

 • Δηλώνει ότι θα συμβάλει, στο βαθμό που του αναλογεί, στη συγκρότηση ενός μετώπου αναχαίτισης των φασιστών και των ναζί.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Δολοφονική επίθεση φασιστικής ομάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο κτίριο με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, φωνάζοντας «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» και κρατώντας στειλιάρια και αναμμένους πυρσούς άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν.

Μία εκ των θυμάτων είναι και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», Ελευθερία Τσορμπατζόγλου, η οποία είχε τραύματα στο κεφάλι και της έγιναν ράμματα. Ακόμα ένα άτομο έφερε εγκαύματα καθώς οι επιτιθέμενοι του έριξαν τον πυρσό προς το πρόσωπο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 • Εκτιμά ότι οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσουν τα μέλη τους καταφεύγουν στην τακτική των οργανωμένων δολοφονικών επιθέσεων.

 • Εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης.

 • Απαιτεί την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

 • Καλεί την κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει την εγκληματική-ναζιστική συμμορία της ΧΑ, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει. Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα.

 • Καλεί τους συναδέλφους, μαζί με όλους τους εργαζόμενου,ς να υψώσουν αποφασιστικό τείχος απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνικής ζωής και να δυναμώσουν την πάλη για την ανατροπή των πολιτικών που εκτρέφουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό. Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους τρέφουν και ανέχονται την εγκληματική δράση της.

 • Δηλώνει ότι θα συμβάλει, στο βαθμό που του αναλογεί, στη συγκρότηση ενός μετώπου αναχαίτισης των φασιστών και των ναζί.

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας

Να σβήσουμε τους φασίστες από τον Πειραιά!

Αντιφασιστική διαδήλωση 02/03 \\6.00 μμ Πλ. Καραισκακη, Πειραια

Το απόγευμα της Κυριακής 25/02, ενώ ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα» προετοιμαζόταν για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δέχτηκε επίθεση από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες ήταν προετοιμασμένοι να χτυπήσουν, καθώς εισέβαλαν στο χώρο με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Πέρα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν στο χώρο, δεν δίστασαν να χτυπήσουν όσους και όσες βρίσκονταν μέσα, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., Ελευθερία Τομπατζόγλου. Φώναζαν χρυσαυγίτικα συνθήματα και εξαπέλυαν απειλές για ακόμα πιο βίαιες επιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη μία φορά οι φασίστες βάζουν στο στόχαστρο στέκια και κοινωνικούς χώρους (όπως π.χ. το στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, το «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι κ.α.) και μάλιστα ακολουθώντας την ίδια «ιεροτελεστία». Χτυπούν αιφνιδίως, με καλυμμένα πρόσωπα, έχοντας αριθμητική υπεροχή. Ξεκινούν οργανωμένα την επίθεση και τη λήγουν όλοι ταυτόχρονα, με στρατιωτικά παραγγέλματα. Τα τάγματα εφόδου, επομένως, έχουν συγκεκριμένο σκοπό, να διαλύσουν όποιον αντιστέκεται. Και γι’ αυτό εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές της φτώχειας και των μνημονίων, στηρίζουν τους δυνάστες μας και βάζουν πλάτη στα σχέδια τους, ισοπεδώνοντας κάθε αντίδραση.

Δεν μας κάνει έκπληξη ότι, κάθε φορά που δέχονται επίθεση αντιφασίστες, η αστυνομία ολιγωρεί. Μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό στις γειτονιές του Πειραιά δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή. Τον ίδιο επικουρικό ρόλο για τους φασίστες έπαιξαν και τα συστημικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να κάνουν λόγο για συμπλοκή αγνώστων, ενώ ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για επίθεση από χρυσαυγίτες στη Φαβέλα. Φυσικά είναι η ίδια η κυβέρνηση που προσφέρει μια σιωπηρή ανοχή στους φασίστες και καθίσταται υπεύθυνη για κάθε επίθεση που δέχεται το κίνημα.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ξεριζώσει το σκοτάδι του φασισμού από τον Πειραιά! Στις γειτονιές μας θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασηκώσουν κεφάλι οι φασίστες, γιατί έχουμε την ιστορική μνήμη ότι αποτελούν εχθρό του λαού.

Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 02/03 στις 18:00 στην πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 19:29
Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.