Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 13:07

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 3/11, 12:00 – πλατεία ΙΚΑ Ν. Κόσμος

Τσακίζουμε το φασισμό σε κάθε γειτονιά

 

Το απόγευμα της Κυριακής 28/10, τρία θρασύδειλα φασιστοειδή έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν σε μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, αγωνιστή της ΕΑΑΚ και μέλος της νΚΑ, λίγη ώρα μάλιστα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10. Το γεγονός ότι ο νεολαίος αγωνιστής κόντρα σε προηγούμενες απειλές της συγκεκριμένης ομάδας φασιστών, οι οποίες είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, συνέχισε τη δράση του πιο δυναμικά προφανώς τους εξόργισε.

Η χρονική διάρκεια της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, να ξεσπούν μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις και να προετοιμάζονται απεργιακές μάχες, το σύστημα «αμολάει» τα σκυλιά του για να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Η άνοδος των αγώνων, των εργατικών διεκδικήσεων και της λαϊκής απαιτητικότητας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που με τέτοιες μεθόδους επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία Προχωράμε πιο αποφασιστικά από ποτέ, απέναντι σε κράτος, κυβερνήσεις κεφάλαιο και φασίστες.

Τη Τρίτη 30/10 δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι της περιοχής έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση με συγκέντρωση και πορεία στη γειτονιά.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, παλεύουμε συλλογικά, ενάντια στο φασισμό, το πόλεμο τη ξενοφοβία.

Όλοι στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Σάββατο 3/11, 12:00 – πλατεία ΙΚΑ Ν. Κόσμος

Και τότε και πάντα και όπως το ’40...

...τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Εργατικές Λέσχες

Αντιφασιστικές Συλλογικότητες

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος»

Νοεμβρίου 2018

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/

Καταγγελία φασιστικής επίθεσης στο Νέο Κόσμο

Το απόγευμα της 28 Οκτωβρίου, διάλεξαν τρία φασιστοειδή για να στήσουν ενέδρα και να επιτεθούν σε φοιτητή, μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Λίγη ώρα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 29/10, επιτέθηκαν εναντίον του και τον χτύπησαν.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, ομάδα νεοναζί επιχείρησε να αμαυρώσει με την παρουσία της το γιορτασμό της αντιφασιστικής επετείου στην Καλλιθέα αλλά η μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση των τοπικών φορέων την ανάγκασε σε αποχώρηση.

Η χρονική στιγμή της επίθεσης δεν είναι τυχαία. Την ίδια στιγμή που φαίνεται το κίνημα να «ξανασηκώνεται» στα πόδια του, να ξεσπούν μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις και να προετοιμάζονται απεργιακές μάχες, το σύστημα επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό και τους αγωνιστές. Αν νομίζουν ωστόσο ότι θα κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις είναι βαθιά γελασμένοι!

Οι ενέργειες αυτές δεν είναι τυχαίες. Οι φασίστες της ΧΑ επιχειρούν εδώ και καιρό να «βάλουν πόδι» στις γειτονιές μας. Ο λαός της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης, του Νέου Κόσμου δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός. 75 χρόνια πριν, τα παιδιά των προσφύγων του 1922, πάλεψαν ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους και τους νίκησαν.
Και σήμερα, θα ξεριζώσουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννάνε από τις γειτονιές και τις πόλεις μας.

Δε θα επιτρέψουμε στους υπόδικους νεοναζί να σηκώσουν κεφάλι!

Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της επίθεσης!

Στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

το ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11, ώρα 12:00

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ στο Ν. ΚΟΣΜΟ

Και τώρα και πάντα και όπως το ’40...

...τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 18:19

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.