Στο νέο κόσμο που διαμορφώνεται μετά από δυο χρόνια πανδημίας, αδιάκοπης οικονομικής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασμα του πολέμου δίπλα μας, επιλέγουμε το δρόμο της ανυπακοής και κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας τα πρώτα κεφάλαια πραγματικής ελευθερίας και κοινοκτημοσύνης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, την καταστολή και την εκμετάλλευση.
Ποτέ από το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, δεν έγινε αισθητή όσο σήμερα η απειλή μιας αναζωογονημένης, επιθετικής και συνεχώς ανερχόμενης ακροδεξιάς. Γιατί; Μα, επειδή σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στις 6-7 προηγούμενες δεκαετίες, τώρα αυτή η απειλή δεν προέρχεται πια από μερικές ομάδες ή έστω μικρά κόμματα νοσταλγών του μεσοπολέμου, αλλά από μια φιλόδοξη και δυναμική νέα ακροδεξιά που κυβερνάει ή ετοιμάζεται να κυβερνήσει ακόμα και χώρες που περιλαμβάνονται στις μεγαλύτερες δυνάμεις αυτού του κόσμου!
Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας! Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, να γυρίσουν οι απολυμένοι. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα! Η κυβέρνηση και η πολιτική του κεφαλαίου θα ανατραπούν από τους μαχητικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. ΟΛΟΙ την αυριανή 24ωρη απεργία του ΕΚΘ με απεργιακή συγκέντρωση στις 7.00 πμ στις εγκαταστάσεις της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στο Καλοχώρι.
Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκε μαζί με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με θέμα την ενημέρωση για τον απεργιακό αγώνα και την προοπτική με στόχο να μην περάσουν οι απολύσεις, να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις. Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έκανε την εξής δήλωση:
Το σκάνδαλο των νομίμων επισυνδέσεων (νομιμοφανής ορολογία των τηλεφωνικών υποκλοπών) που αναδείχθηκε με τις παρακολουθήσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη έφερε στην επιφάνεια μια σωρεία νομικών και πολιτικών πτυχών του ζητήματος που αξίζει τον κόπο να τις καταγράψουμε για να αποτυπώσουμε την πολλαπλή δυνατότητα νόμιμης καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών και τις ιδιαιτερότητές της, τον ρόλο των εισαγγελέων, τη στάση του πολιτικού κόσμου και, αφετέρου να προσεγγίσουμε τις απαιτήσεις του προοδευτικού νομικού κόσμου και του κινήματος για τα δημοκρατικά δικαιώματα απέναντι στις υποκλοπές.
Η αντικαπιταλιστική και μαχόμενη Αριστερά μπορεί με ένα σύγχρονο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα να δώσει έμπνευση και πολιτική προοπτική στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου και της φυλακής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Το συλλαλητήριο στις 25 Αυγούστου, στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ., στο οποίο καλούν οργανώσεις της Αριστεράς και άλλοι φορείς και συλλογικότητες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αντιδημοκρατικό όργιο μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας περιόδου μεγάλων αγώνων.
Σελίδα 1 από 317