Διαβεβαιώνουμε πως το φεστιβάλ Αναιρέσεις θα πραγματοποιηθεί κανονικά – σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα – στις 31 Μαΐου, 1 & 2 Ιουνίου, κόντρα σε πρυτάνεις, κυβέρνηση και κεφάλαιο και στα εμπόδια που βάζουν διαρκώς. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην πόλη και στις γειτονιές μας, στη διοργάνωση φεστιβάλ και πολιτιστικών δρώμενων κόντρα στα κυρίαρχα πρότυπα που θέλουν αποχαυνωμένη τη σκέψη, σε πείσμα των νόμων της αγοράς και του κέρδους. Οι πανεπιστημιακοί, δημοτικοί και δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι ελεύθεροι, να ανήκουν στο λαό και στη νεολαία και στους μαζικούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς φορείς τους. Δεν θα…
Ας μην κρύβονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσα χρόνια υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίσω από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς - "σταθμάρχες" που τους απομάκρυναν. Δική τους είναι η πολιτική ευθύνη. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί και σε αυτό το έγκλημα.  Το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι συλλογικότητες για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, η αγωνιζόμενη νεολαία θα τους "παραιτήσουν". Αυτό έδειξε η φετινή απεργία στις 8 Μάρτη, το κύμα αλληλεγγύης στη 12χρόνη από τον Κολωνό που έστειλε ισόβια τον παιδοβιαστή Μίχο. 
Ο σύντροφος Νίκος Αδαμόπουλος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 28 Μάρτη 2024. Μια απώλεια απρόσμενη και βαριά, που προκάλεσε βαθύ πόνο σε όλους και όλες μας, σε όσους συναντήθηκαν μαζί του στην αταλάντευτη πορεία του στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα.
Για όλους τους ανθρώπους της Μια Πόλη Ανάποδα είναι μια τεράστια απώλεια. Ο Φώτης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της "Αριστερής παρέμβασης στους δρόμους της πόλης - Μια Πόλη Ανάποδα". Συνέβαλε ουσιαστικά στην ίδρυση και λειτουργία της Εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης. Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1979 και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ο Φώτης ήταν φίλος, σύντροφος, αδελφός, για όλους όσους είχαμε την τύχη να βρεθούμε δίπλα του. Ένας φωτεινός άνθρωπος με κοφτερό μυαλό. Ξεκάθαρος στο όραμά του για μια άλλη κοινωνία, ήταν πάντα στη πρωτοπορία.
Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη περίοδο ενός κύκλου κινηματικής ανόδου που χαρακτηρίζεται από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις καταλήψεις της νεολαίας ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,  τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες στις 28 του Φλεβάρη στον ένα χρόνο από το έγκλημα των Τεμπών και στις 8 του Μάρτη για τη γυναικεία χειραφέτηση, τις συνεχόμενες απεργίες στα νοσοκομεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τις αγροτικές κινητοποιήσεις να πλημμυρίζουν τους δρόμους σε Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ ενάντια στην ΚΑΠ, τις μεγάλες διαδηλώσεις για Λευτεριά στην Παλαιστίνη…
H πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό είναι μνημείο αθλιότητας, συγκάλυψης, ξεπλύματος των κυκλωμάτων μαστροπείας, έμμεσης νομιμοποίησης της παιδεραστίας και ης παιδοφιλίας,  προστασίας του κύκλου του Μίχου που κινείται γύρω από την ΝΔ και την "καλή κοινωνία". Είναι η ίδια "δικαιοσύνη" που αφήνει ελεύθερο τον παιδοβιαστή Λιγνάδη και τους δολοφόνους του Ζακ.
Σελίδα 1 από 346