Promise Li Πρέπει να επανεξετάσουμε τι σημαίνει στην πράξη το «ο κύριος εχθρός είναι στη χώρα μας». Προφανώς, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό στη Δύση, αλλά να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας για να στοχεύσουμε σε πεδία όπου διαφορετικά κράτη διασταυρώνονται μεταξύ τους και με διεθνείς οργανισμούς… Και έτσι, ο τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτή τη νέα ενσάρκωση του πολυπολικού ιμπεριαλισμού είναι να αναλύσουμε αντικειμενικά πού και με ποιες μορφές αναδύονται σήμερα ανεξάρτητα μαζικά κινήματα και να βρούμε νέους τρόπους θεσμοθέτησης της αλληλεγγύης πέρα από μοντέλα που προκρίνουν τις κρατικές ελίτ.
Ό φασισμός και ο ναζισμός ως πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά αντιμετωπίζεται στον δρόμο, στις γειτονιές, στα συνδικάτα και στην κοινωνία. Η μαζική, πολύμορφη και ενωτική πάλη όλα τα προηγούμενα χρόνια απέτρεψε τη νομιμοποίησή του σε ευρύτερα κοινωνικά ακροατήρια και υποχρέωσε τις αρμόδιες δυνάμεις της κρατικής εξουσίας να ελέγξουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής σε όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας της και όχι μόνο στα εκτελεστικά όργανα. Η καταδικαστική απόφαση της 7.10.2020 έθεσε τέλος στην ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία μετά από πολλές δεκαετίες.
Τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής μάχης με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Αντρέας Βογιατζόγλου, γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ) από το 2010. Προχωράμε στην πραγματοποίηση πανελλαδικής εκδήλωσης τιμής στον σύντροφο Αντρέα, έτσι ώστε να αναδείξουμε την πολύτιμη συνεισφορά του στην ιστορία της οργάνωσής μας και του εργατικού-λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής μιας προσωπικότητας που συμπύκνωσε με τη στάση ζωής της σε όλα τα επίπεδα τα υψηλά ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, όντας μέχρι τέλους πλήρως αφοσιωμένη στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Για την διεθνή αριστερά, ο πόλεμος του Πούτιν ενάντια στην Ουκρανία ξεκίνησε όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και δεν αποκλείεται και να τελειώσει όπως εκείνος. Πράγματι, από την πρώτη κιόλας μέρα τους, και οι δύο αυτοί πόλεμοι έχουν προκαλέσει τη διάσπαση της διεθνούς αριστεράς σε δύο ολοένα και πιο αποκλίνουσες, αντίθετες και ασυμφιλίωτες παρατάξεις… Σήμερα, έντεκα μήνες αργότερα, όλα δείχνουν ότι ο Μάρτιος του 2022 είναι πράγματι για τη διεθνή αριστερά του 21ου αιώνα αυτό που ήταν ο Αύγουστος του 1914 για τον 20ό!
Οι ουκρανικές, ιρανικές και λευκορωσικές κοινότητες στην Αθήνα ενώνονται ενάντια στις δικτατορίες του Πούτιν, του Χαμενεΐ και του Λουκασένκο. Καταδικάζουμε την καταστολή των διαδηλωτών από την ιρανική δικτατορία και τη δολοφονία του ιρανικού λαού. Η φασιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η δολοφονία ουκρανικών γυναικών και παιδιών υποστηρίζεται από τα καθεστώτα Χαμενεΐ και Λουκασένκο. Γι' αυτό διαμαρτυρόμαστε μπροστά από τις πρεσβείες του Ιράν και της Ρωσίας.Γι' αυτό διαδηλώνουμε μπροστά στις πρεσβείες του Ιράν και της Ρωσίας και σας καλούμε να μας ακολουθήσετε στη πορεία την Κυριακή 22/01/2023 , στις 13:00
Επί μέρες τώρα σε ολόκληρη τη χώρα κυριαρχεί η αίσθηση της ανυπόφορης αηδίας, από τους τηλεμαραθώνιους όλων των ΜΜΕ σχετικά με το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη και το χλιδάτο σόου της κηδείας του. Με σαδιστική επιμονή και επί πολλές ώρες τα κανάλια μας βομβαρδίζουν με τις εικόνες από τα εστεμμένα παράσιτα που κουβαλήθηκαν στην κηδεία, από το σόι της μισητής οικογένειας των κρετίνων Γλύξμπουργκ, από τους βουλευτές και τους πολιτευτές της δεξιάς, που ποτέ άλλωστε δεν έκρυψαν την αγάπη τους για κάθε τι ακροδεξιό και αντιλαϊκό και τις συγγενικές σχέσεις της δεξιάς με το θεσμό της βασιλείας.
Σελίδα 1 από 321