Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Τζιτζικώστας που την εκπροσωπεί στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουν ένα καθεστώς που έχει ρημάξει τη ζωή του εργαζόμενου και αφήνει λαό και  νεολαία χωρίς ελπίδα για το μέλλον. Μας λένε: “τι να κάνουμε, έχουμε κρίση, οικονομική, περιβαλλοντική, υγειονομική, λεφτά δεν υπάρχουν”! Αποτέλεσμα: οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι, η εκμετάλλευση στην εργασία αυξάνεται, όπως και οι φόροι. Τη στιγμή που τα δισ. των ΕΣΠΑ μοιράζονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες της “πράσινης ανάπτυξης”, της γεωργίας και των κατασκευών. Κυβέρνηση και Τζιτζικώστας με το πακέτο ανάκαμψης  σχεδιάζου τη μοιρασιά των ΕΣΠΑ για το πέρασμα στις μεγάλες επιχειρήσεις του δημόσιου και φυσικού πλούτου.
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα πραγματοποιούνται οι εκλογές για τις Περιφέρειες. Η προεκλογική περίοδος παραμένει σιωπηρή, χωρίς πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση, με σκοπό να μείνει στο απυρόβλητο η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της και των υποστηρικτών της στις Περιφέρειες, με πρώτη την Περιφέρεια Αττικής. Θέλουν να πνίξουν και να απενεργοποιήσουν την τάση αγανάκτησης και κοινωνικής δυσαρέσκειας κατά κυβέρνησης και τοπικού κράτους, που αφήνουν τις πόλεις, τα δάση, τους κατοίκους τελείως απροστάτευτους, όπως με τις τρομακτικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, τις τεράστιες πυρκαγιές του καλοκαιριού και του Σεπτέμβρη που κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές.
«Εμείς, ο καθένας από εμάς, κρατάει στα χέρια του τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος». Εμείς, ο καθένας από εμάς, θα βάλουμε τέλος στο σάπιο τούτο σύστημα και στους εκφραστές του. Εμείς, ο καθένας από εμάς, συλλογικά και οργανωμένα, αλληλέγγυα και δημοκρατικά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, τη δημόσια παιδεία και υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον. Ο ένας, δίπλα στον άλλο θα παλέψουμε για ειρήνη, δημοκρατικά δικαιώματα, για ζωή αξιοβίωτη στον τόπο μας που αγαπάμε. Εμείς, στην Ανυπόταχτη Κρήτη, δηλώνουμε το παρόν στη μάχη αυτή. Για τον καινούργιο κόσμο που θα μας χωράει όλους και όλες. Καλούμε και…
Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφημίζουν οι κυβερνήσεις; Πού είναι τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας; Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας; Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύκτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο, γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα. Δεν θα λογαριαστούμε μετά. Θα λογαριαστούμε τώρα με τους ενόχους. Γιατί επαναλαμβάνονται συνέχεια οι τραγικές συνέπειες των πολιτικών που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας.
Το καλοκαίρι στον Έβρο κ.α. κάηκαν πάνω από ένα εκατ. στρέμματα δάσους. Τώρα στη Θεσσαλία κυριολεκτικά πνίγηκαν ολόκληρες περιοχές. Για την κυβέρνηση της ΝΔ, για την οποία πάντα φταίει "κάποιος άλλος", η καραμέλα έχει βρεθεί: «Ζούμε την κλιματική αλλαγή... τι να κάνουμε;». Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως με την πανδημία, που ήταν "πρωτόγνωρη", φρόντιζε βασικά να στέλνει πελατεία στα ιδιωτικά νοσοκομεία ξεγυμνώνοντας από προσωπικό και εξοπλισμό το ΕΣΥ. Στις φωτιές, που ήταν "πρωτόγνωρες", ήξερε να μειώνει τα κονδύλια για την πυροπροστασία. Τώρα για τις πλημμύρες, που είναι επίσης "πρωτόγνωρες", δεν ξέρει ότι οι δρόμοι και οι γέφυρες είναι σάπια και…
Κανένα μέτρο και καμία αποκατάσταση δε θα υπάρξει χωρίς ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα επιβάλλει στην κυρίαρχη πολιτική να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Οι τρομακτικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των καταστροφικών αλλοιώσεων στο περιβάλλον και τη φύση το επόμενο διάστημα θα γίνονται διαρκώς και πιο έκδηλες. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται με εκπόνηση τεραστίων προγραμμάτων τεχνικών έργων, που ούτως η άλλως πάλι θα κατανεμηθούν κατά το δοκούν, αλλά με το σκύψιμο στα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα και στην δυνατότητα του ανθρώπου για μια ισορροπημένη ζωή με το άυλο σώμα του, τη φύση.
Σελίδα 1 από 161