Δεν έχει τέλος ο φόρος αίματος, που πληρώνει η εργατική τάξη για τα κέρδη του κεφαλαίου και την άδικη ανάπτυξη, για την οποία κοκορεύεται ο Κ. Μητσοτάκης. Ένας νεκρός εργάτης 47 χρονών και δύο τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της πτώσης σκαλωσιάς στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αποτέλεσμα οι τρεις εργαζόμενοι να καταπλακωθούν από προπέλα πλοίου, κατάτη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών. Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας για μία τόσο σοβαρή εργασία! Δεν είναι η πρώτη φορά.
Με δεδομένο ότι έχουμε συνεχείς πολιτικές μάχες μπροστά μας όπου θα δοκιμαστούν όλα τα πολιτικά σχέδια, οφείλουμε να δούμε τον παραπέρα βηματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτοκριτικό και ταυτόχρονα απαιτητικό πνεύμα. Το βασικό ζητούμενο κατά τη γνώμη μας για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι η συμβολή της σε ένα πιο ευρύ και ταυτόχρονα πιο συνεκτικό μέτωπο της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς, που να συνενώνει το σύνολο των μαχόμενων δυνάμεων που θέλουν να σταθούν απέναντι στην αστική επίθεση και δε βολεύονται στα πολιτικά όρια της κοινοβουλευτικής αριστεράς και των ρεφορμιστικών πολιτικών σχεδίων.
Στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 21ης του Μάη αποτυπώνονται τα δεδομένα της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποτυπώνονται, ωστόσο, στη βάση του δεδομένου αρνητικού πολιτικού συσχετισμού. Η «αναντιστοιχία» ανάμεσα σε αυτό που χρειάζεται ο λαός και αυτό που αποτυπώνεται στην κάλπη είναι κραυγαλέα, αλλά μόνο στο λαό δεν μπορεί να χρεωθεί! Η «αναντιστοιχία» αυτή, δηλαδή το ταξικό χάσμα που χωρίζει τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία από τις πολιτικές και τις δυνάμεις του συστήματος, όχι μόνο δεν «αίρεται» από τα αποτελέσματα αυτά, αλλά είναι και θα είναι παρούσα…
Η καταπίεση θα διαιωνίζεται όσο υπάρχει εκμετάλλευση, για αυτό εμείς παλεύουμε για έναν κόσμο που δεν ελέγχεται από το νόμο του κέρδους, την καταπίεση, την εξαθλίωση, τον κανιβαλισμό, τις σχέσεις εξουσίας. Για αυτό και το πρόγραμμα που προτείνουμε είναι ένα πρόγραμμα ανατροπής και όχι διαχείρισης στα πλαίσια ενός σάπιου συστήματος…Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, χωρίς διακρίσεις, μια κοινωνία απελευθέρωσης. Μόνο η αντικαπιταλιστική επαναστατική πάλη μπορεί να φέρει στο προσκήνιο έναν τέτοιο κόσμο. Δυναμώνουμε την αριστερά της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος, την αριστερά της πανανθρώπινης χειραφέτησης! 21 Μάη: Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Ζούμε σε μια εποχή που η ανεξέλεγκτη πλέον περιβαλλοντική καταστροφή, σημαντική έκφραση της οποίας είναι η κλιματική κρίση, απειλεί να αφανίσει τις βάσεις της ζωής στον πλανήτη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η λειψυδρία, οι πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο, η διαρκής και εκτεταμένη μείωση της βιοποικιλότητας, η ερημοποίηση, γεννούν καταστροφές, πανδημίες, οικολογική προσφυγιά, κίνδυνο πείνας. Η κλιματική αλλαγή με τη σειρά της παροξύνει την ενεργειακή φτώχεια, την υγειονομική και επισιτιστική κρίση, για τις οποίες βασική γενεσιουργός αιτία είναι οι δυνάμεις της αγοράς. Όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι αλληλένδετα και κανένα από αυτά δεν μπορεί να επιλυθεί εάν παραμείνουν ανέγγιχτοι οι…
Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε εκατομμύρια νοικοκυριά. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης «φορτώνουν» τις εξωφρενικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος στον πόλεμο, στην πανδημία...Ξεχνάει φυσικά η κυβέρνηση ότι η τιμή του ρεύματος «σκαρφαλώνει» με ιλιγγιώδεις ρυθμούς τουλάχιστον απ τον Σεπτέμβρη του 2021, όταν κανείς δεν φανταζόταν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η τιμή της χοντρεμπορικής εκτινάχθηκε από τα περίπου 55 € / MWh τον Γενάρη του 2021 σε περίπου 260 τον Δεκέμβρη του 2021.
Σελίδα 1 από 157