Κεντρική εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΡ στην Αθήνα, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στον πολυχώρο Μολύβι (Ιερά Οδός 154). «Από την αριστερή αμφισβήτηση και ρήξη στον αγώνα για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα».
Για τις νέες δίκες αγωνιστών του κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης χρυσού Συνεχίζεται η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και η ομηρία κατά του γενναίου κινήματος των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον της εξόρυξης χρυσού, το οποίο αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για το δικαίωμα ολόκληρης της κοινωνίας στη γη, στον αέρα και στο νερό ως κοινωνικά αγαθά που δεν πωλούνται και δεν ιδιοποιούνται.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2019  μέλη της εθελοντικής ομάδας Aegean rebreath πραγματοποησαν εθελοντικά καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής του Καρνάγιου και δειγματοληψία  ιζήματος από την επιφάνεια του πυθμένα.
Οργιάζει η αστυνομική βία και η καταστολή αυτές τις μέρες στην πόλη της Μυτιλήνης. Χημικά, ανθρωποκυνηγητό και τραμπουκισμοί απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, που βρέθηκαν χθες και προχτές (3/4 Φλεβάρη) στο κέντρο της πόλης για να διαδηλώσουν με κυρίαρχο αίτημα την ελευθερία τους, και με τους αστυνομικούς και ακροδεξιά στοιχεία να αναλαμβάνουν δράση ενάντια σε διαδηλωτές και αλληλέγγυους.
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την κυβερνητική αστυνομική καταστολή των δίκαιων διαδηλώσεων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βγήκαν στο δρόμο με την κραυγή «ελευθερία», για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής, δυνατότητα να ταξιδέψουν στους ευρωπαϊκούς προορισμούς τους και ενάντια στις απελάσεις. Η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και καταστολή
Η εξωφρενική πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να εγκαταστήσει πλωτούς φράχτες στο Αιγαίο αποτελεί επιτομή του ρατσισμού, της ακροδεξιάς λογικής και της απανθρωπιάς της κυβέρνησης της ΝΔ.
Σελίδα 1 από 105