Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη βουλή, με διαδικασία fast-track, η μεταβίβαση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ και το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία «Lamda» του ομίλου Λάτση. Συγκεκριμένα, τα τρία κόμματα προχώρησαν στην «Κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό - Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.». Μάλιστα, η σύμβαση ψηφίστηκε με τον πιο γρήγορο τρόπο, με μία συνεδρίαση στις Επιτροπές και μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια με 5λεπτες…
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ακραία αυταρχική και βάρβαρη αντικατάληψη της αστυνομίας στο θέατρο «Εμπρός». Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια σαν μια πραγματική κυψέλη πολιτισμού, δημιουργίας, αλλά και κοινωνικής δράσης δίνοντας ζωή στο διατηρητέο μνημείο στου Ψυρρή.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ
Η πρόσφατη Έκθεση του ΠΟΥ αλλά και η δήλωση Μπάιντεν ότι σκέφτεται να προτείνει την κατάργηση της πατέντας και των συναφών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το εμβόλιο κατά της COVID-19 – και μόνο για αυτό μία ανοικτή ομολογία αποτυχίας του καπιταλισμού να σώσει την ανθρωπότητα από μία θανατερή πανδημία που το ίδιο το σύστημα δημιούργησε μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Το νομοσχέδιο Τσιάρα, «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», που ξεκινάει σήμερα και τελειώνει αύριο στη Βουλή, είναι ένα αντιδραστικό ν/σ που έρχεται να συμπληρώσει τις επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στις εργατικές οικογένειες και στα παιδιά της. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη νέα αεροπορική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον άμαχο παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας με 20 νεκρούς, ανάμεσα τους και εννιά παιδιά. Αυτές τις μέρες το κράτος - τρομοκράτης του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια νέα απάνθρωπη εκστρατεία ενάντια στους Παλαιστίνιους με βίαιες εξώσεις από τα σπίτια τους, τραμπουκισμούς από ομάδες φονταμενταλιστών Εβραίων και σκληρή καταστολή με χημικά και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται, αλλά και σε μαχόμενες αριστερές δυνάμεις του Ισραήλ που παλεύουν ενάντια σε εθνικισμό και ρατσισμό. Αποκορύφωμα, η κατάληψη από το Ισραήλ του, ιερού για τους Παλαιστινίους, τεμένους Αλ-Ακσά.
Σελίδα 1 από 140