Ψηφίστηκε προχθές (14/1) στην ολομέλεια της βουλής, με ευρεία πλειοψηφία, το πρόγραμμα αγοράς των 18 γαλλικών αεροσκαφών Ραφάλ, συνολικού κόστους 2,32 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 12 είναι.. μεταχειρισμένα). Συνολικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στα επόμενα 2-3 χρόνια 5 δισ. ευρώ θα πάνε στην πολεμική αεροπορία. Η αγορά στηρίχτηκε από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κονδύλια για μαζικά τεστ, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, στήριξη όλων των ανέργων και για ασφαλές άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να μην υπάρχουν, αλλά για εξοπλιστικά φτάνουν και περισσεύουν!
Η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και στέλεχος της ΝΔ Αριστείδη Αδαμόπουλο, πυροδότησε κατακλυσμιαίες εξελίξεις και ένα επιταχυνόμενο ντόμινο καταγγελιών. Μια σειρά αθλήτριες πήραν την απόφαση να μιλήσουν καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν και οι ίδιες. Φοιτήτριες του ΑΠΘ βρήκαν το θάρρος και κατήγγειλαν κι αυτές σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχτεί από καθηγητές τους. Το καπάκι άνοιξε και ο κατάλογος θα μεγαλώσει.
Εκδικητική στοχοποίηση του Δημήτρη Κουφοντίνα αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού, σε άθλιες συνθήκες κι εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας που βρισκόταν, με προσωπική απόφαση της γ.γ. «Αντιεγκληματικής Πολιτικής» και σε αντίθεση και με αυτόν τον Σωφρονιστικό Κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο, ο τόπος φυλάκισης του κρατουμένου πρέπει να επιλέγεται «με προτεραιότητα το πλησιέστερο προς τον τόπο της κατοικίας του ή των μελών της οικογένειάς του ή τον τόπο κοινωνικής ένταξής του». Η απόφαση αυτή παραβιάζει ακόμακαι το νόμο 4760/2020 της ΝΔ, σύμφωνα με τον οποίο κρατούμενος που δεν καλύπτει…
Η τελεσίδικη καταδίκη των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Λαγού (ως ηθικού αυτουργού επικίνδυνης σωματικής βλάβης) και Μίχου (ως συνεργού επικίνδυνης σωματικής βλάβης) από το Γ' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, όσον αφορά την επίθεση στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013, αποτελεί το τέλος μιας μακράς και επίμονης μάχης. Για να φτάσουμε στην ομόφωνη καταδίκη, χρειάστηκε να περάσουμε από την ασυλία που απολάμβανε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή το 2013 με την αρχειοθέτηση του φακέλου της υπόθεσης, στη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των ηγετικών στελεχών της που εν τέλει αποδείχτηκαν στο ακροατήριο.
Απευθυνόμαστε σε κάθε νομικό και σε κάθε δημοκρατικό πολίτη: η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 1972 και καταργήθηκε οριστικά το 1993. Στόχος του σωφρονιστικού συστήματος δεν είναι η εξόντωση ή η εκδίκηση. Η τόσο ωμή καταπάτηση του νόμου και των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και το κράτος είναι κάτι που δεν αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο κρατούμενο ή τους ομοϊδεάτες του, αλλά τον κάθε πολίτη. Το αίτημα του κρατούμενου είναι δίκαιο και συντασσόμαστε με την ικανοποίησή του.
Πρωταρχική ανάγκη αποτελεί και για τις ΗΠΑ, όπως και για τη χώρα μας και παντού, η συγκρότηση μιας μαζικής διεθνιστικής επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς που θα συμβάλλει σε αυτή τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος. Θα κερδίσει το νου και την καρδιά των εκατομμυρίων στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης των κυβερνήσεων, την αντικαπιταλιστική ανατροπή, την επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση.
Σελίδα 1 από 134