Τον περασμένο Οκτώβρη, μετά από ενάμιση χρόνο σκληρής μάχης με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Αντρέας Βογιατζόγλου, γραμματέας του ΚΚΕ(μ-λ) από το 2010. Προχωράμε στην πραγματοποίηση πανελλαδικής εκδήλωσης τιμής στον σύντροφο Αντρέα, έτσι ώστε να αναδείξουμε την πολύτιμη συνεισφορά του στην ιστορία της οργάνωσής μας και του εργατικού-λαϊκού κινήματος της χώρας μας. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής μιας προσωπικότητας που συμπύκνωσε με τη στάση ζωής της σε όλα τα επίπεδα τα υψηλά ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, όντας μέχρι τέλους πλήρως αφοσιωμένη στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Την ύστατη στιγμή, εδώ και τώρα δηλαδή, πρέπει το δίκαιο αίτημα του να αγκαλιαστεί από την κοινωνία απέναντι σε μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για τις ζωές των κρατουμένων. Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου! Να γίνει γνωστός ο λόγος μεταγωγής του. Να γίνει δεκτό το αίτημά του για επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι ζωές των κρατουμένων δεν είναι παιχνίδι. Κανένας νεκρός της πείνας απεργός! Υπογράφουν: Αναμέτρηση – Οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά, Αριστερή Ανασύνθεση, Αριστερή Συσπείρωση, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κρίση και Κριτική, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, ΜέΡΑ25, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Ξεκίνημα – Διεθνιστική Σοσιαλιστική…
 Ένας 16χρονος είναι νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι, επειδή έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ. Η σοκαριστική εν ψυχρώ εκτέλεση του Κώστα Φραγκούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελεί μία ακόμη δολοφονία στο μακρύ κατάλογο θυμάτων της αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας αλλά και της ατιμωρησίας που επικρατεί στις τάξεις της ΕΛΑΣ, που υιοθετεί πρακτικές διαρκούς παραβίασης δικαιωμάτων, άσκησης βίας σε πολίτες, βασανισμού κρατουμένων, ανοίγει πυρ συστηματικά και ιδίως όταν πρόκειται για κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, όπως οι Ρομά.
Για τον Λουκά, ο κομμουνισμός δεν ήταν μία αφηρημένη υπόθεση του μακρινού μέλλοντος, αλλά τον καθόριζε στο παρόν, στη στράτευσή του, στις κοινωνικές του σχέσεις, στο πώς έβλεπε τα πράγματα και τους ανθρώπους. Η ανιδιοτέλειά του και οι ατελείωτες θυσίες που έκανε στην προσωπική του ζωή, για τον σκοπό στον οποίο ήταν ταγμένος, είναι κάτι που αναγνωρίζει ο καθένας και η καθεμία που τον γνώρισαν…Η κηδεία θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 14/11, 13:00 στην Άσκρη Θηβών Βοιωτίας.
Η πολιτική κηδεία του συντρόφου Αντρέα Βογιατζόγλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/10 στις 12:30 στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων (Λεωφόρος Δημοκρατίας και Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιοι Ανάργυροι)… Από νεαρή ηλικία στρατευμένος στο επαναστατικό και κομμουνιστικό κίνημα, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι τον θάνατό του, ο Ανδρέας Βογιατζόγλου ήταν πρωτοπόρος στις μάχες της επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς από τις θέσεις του ΚΚΕ Μ-Λ, χωρίς ποτέ να συμβιβαστεί με το σύστημα. Όλοι τον θυμόμαστε σαν ένα συνεπή αγωνιστή και επαναστάτη, γνωστό και αγαπητό σε όλους για την σεμνότητα, την συντροφικότητα και την ευγένειά του. Απ τους ανθρώπους που δίνουν παράδειγμα με την στάση…
Τα γεγονότα είναι γνωστά: το βράδυ του Σαββάτου, η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines απαγόρευσε την επιβίβαση του Τάκη Πολίτη, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην πτήση Ισταμπούλ-Καράκας, υποχρεώνοντάς τον να γυρίσει στην Ελλάδα με δικά του έξοδα. Παρότι ο Τάκης είχε ήδη από την 1η Οκτωβρίου εκπαιδευτική άδεια για ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο Bolívarian της Βενεζουέλας, το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Μεταφορών (National Vetting Center), υπηρεσία καθόλου γνωστή για τις ακαδημαϊκές ευαισθησίες της, τον έκρινε ανεπιθύμητο και του απαγόρευσε ακόμα και τη διέλευση από τον αμερικανικό εναέριο χώρο.
Σελίδα 1 από 154