Η θεσμική ασυλία και ατιμωρησία των ναζί, που οφείλονταν στις πλάτες του συστήματος (καπιταλιστές, αστυνομία, δικαιοσύνη, δυνάμεις του πολιτικού συστήματος), τους έδωσε τη δυνατότητα και τα μέσα να προσπαθήσουν επιβάλλουν τα δολοφονικά "τάγματα εφόδου" στους δρόμους. Να μπει οριστικά τέλος σε όλα αυτά. Φυλάκιση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και όσων διέπραξαν τα αποτρόπαια εγκλήματα που ήρθαν στο φως με τη δίκη. Όχι άλλη ατιμωρησία. Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της αστυνομίας να συλλάβει 5 ανήλικους μαθητες που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο μαζί με τους απεργούς εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο δημόσιο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Η κυβέρνηση φοβάται τη νέα γενιά που αγωνίζεται μαζί με φοιτητές, εκπαιδευτικούς ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ διεκδικούν παράλληλα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στα σχολεία που έχουν αφεθεί στο έλεος της "ανοσίας της αγέλης".
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, αλλά και για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, δεσμευμένη στις ανάγκες των πολλών και όχι στα συμφέροντα των βαρόνων.
Η μεγαλειώδης αντιφασιστική νίκη της 7 Οκτώβρη, με τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και νεολαίας να διαδηλώνουν έξω από το Εφετείο στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει λύσσα και φόβο σε όλα τα ακροδεξιά κατακάθια, σε όλα τα φανερά και καλυμμένα καταφύγια των φασιστών. Τέτοιο είναι η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Από το βήμα της βουλής την επόμενη μέρα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης των ναζί, ο Βελόπουλος επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής χυδαιότητας, στοχοποιώντας παράλληλα για άλλη μια φορά τον σ. Πέτρο Κωνσταντίνου, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοτικό σύμβουλο Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ.
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 21:25

νΚΑ: Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία!

Δύο μόλις μέρες μετά την απρόκλητη επίθεση σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών τα «όργανα του νόμου της τάξης» ξαναχτυπούν! Αυτή την φορά, χτυπώντας με άγριο τρόπο την μεγάλη σημερινή μαθητική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο παιδείας στο Μαρούσι. Οι δυνάμεις καταστολής λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης φρόντισαν να πνίξουν την συγκέντρωση με χημικά, να ρίξουν ξύλο στο ψαχνό ενώ προχώρησαν και σε αρκετές αναίτιες προσαγωγές!
Αναρτούμε το ψήφισμα που κατέθεσε η Εκτός Σχεδίου στο δημοτικό συμβούλιο της 05 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που υπερψηφίστηκε (30 υπέρ - 1 κατά), ενσωματώνοντας προτάσεις - προσθήκες των άλλων παρατάξεων.
Σελίδα 1 από 126