Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας! Κάτω τα χέρια από τους απεργούς της «Μαλαματίνα», να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.Να φύγουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, να γυρίσουν οι απολυμένοι. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα! Η κυβέρνηση και η πολιτική του κεφαλαίου θα ανατραπούν από τους μαχητικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. ΟΛΟΙ την αυριανή 24ωρη απεργία του ΕΚΘ με απεργιακή συγκέντρωση στις 7.00 πμ στις εγκαταστάσεις της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στο Καλοχώρι.
Κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκε μαζί με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με θέμα την ενημέρωση για τον απεργιακό αγώνα και την προοπτική με στόχο να μην περάσουν οι απολύσεις, να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις. Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, έκανε την εξής δήλωση:
Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε η είδηση του βιασμού γυναίκας που διασκέδαζε στα πλαίσια αντιφασιστικού φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στα Ανώγεια. Για το βιασμό προσήχθησαν δύο ντόπιοι άντρες, εκ των οποίων τελικά κατηγορήθηκε τελικά ο ένας, ο οποίος και προφυλακίστηκε με απόφαση εισαγγελέα στις 10.08.2022. Τη μέρα δε που ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στα δικαστήρια υπήρξε έντονα απειλητικό κλίμα ενάντια στα λίγα άτομα που ήταν εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης στο θύμα. Επιπλέον, ασκήθηκε πίεση προς άτομα και συλλογικότητες για να μη βγάλουν ανακοίνωση στήριξης στο θύμα. Είναι φανερή μια προσπάθεια συγκάλυψης .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το αίσχος της κρατικής καταστολής που ξεδιπλώνεται εδώ και μέρες στην πλατεία Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή. Οι απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Εξαρχείων, για την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή και προκλητική αστυνομική βία, συλλήψεις και διώξεις. Για άλλη μια φορά επιχειρείται να επιβληθεί η αστυνομοκρατία και καθημερινές πρακτικές τρομοκράτησης από ΜΑΤ. Η κατασκευή σταθμού του Μετρό πάνω στην πλατεία Εξαρχείων είναι και ενάντια στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που θέλουν ελεύθερη και δενδροφυτεμένη την πλατεία της γειτονιάς τους, ενώ ανάλογα έχουν τοποθετηθεί και σχετικοί επιστήμονες.
Με ένα 5χρόνο κοριτσάκι νεκρό, από τσίμπημα σκορπιού, και την αδερφή του, 9 χρονών, να χαροπαλεύει αβοήθητη, Ελλάδα και ΕΕ έχουν αποκλείσει, εδώ και μέρες, σε μια νησίδα του Εβρου, 40 πρόσφυγες. Η κατάπτυστη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι δήθεν οι πρόσφυγες δεν εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος καθώς οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας, είναι και ψέμα και δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συνδρομή της ΕΕ και της FRontex, να τους αφήσει να πεθάνουν αβοήθητοι.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας Μαλαματίνα που παλεύουν για την ανάκληση των 15 άδικων απολύσεων, την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Το απάνθρωπο και εκδικητικό μέτρο των απολύσεων έρχεται, όπως καταγγέλλει το σωματείο τους, στα πλαίσια της μεθόδευσης της εργοδοσίας για την επιβολή ατομικών συμβάσεων ισοπέδωσης των κεκτημένων δικαιωμάτων και ξεζουμίσματος των εργαζομένων.
Σελίδα 1 από 152