Με το πρώτο χιόνι και τα πάντα διαλύθηκαν, όπως πέρυσι. Χιλιάδες κόσμος παγώνει χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί, που προσπαθούσαν να γυρίσουν σπίτι τους από την δουλειά, όχι μόνο μέσα στις γειτονιές αλλά στους πιο κεντρικούς δρόμους και στις Εθνικές Οδούς και την Αττική Οδό, στους ακριβότερους ιδιωτικοποιημένους δρόμους στην Ευρώπη. Τα ΜΜΜ αποσύρθηκαν γιατί οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς. Κι όλα αυτά σε μια κακοκαιρία εντελώς προβλέψιμη μέρες πριν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του "επιτελικού κράτους" της ΝΔ. Διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών την ίδια στιγμή που δίνει δισεκατομμύρια για Rafal και την αστυνομία.
Η έκρηξη, την Κυριακή 23.01, σε λατρευτικό χώρο μουσοσυλμάνων στα Πατήσια, είναι μία ακόμη τρομοκρατική, ρατσιστική και ισλαμοφοβική επίθεση με στόχο ανθρώπινες ζωές. Ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός, που συνοδεύτηκε από πρόκες, βίδες και μεταλλικά αντικείμενα, είναι ίδιας τεχνογνωσίας με αυτούς που χρησιμοποιούν ναζιστικές οργανώσεις που έδρασαν στη Γερμανία, όπως το NSU που στοχοποίησε τζαμιά και δολοφόνησε μετανάστες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα μετανάστη Θεόδωρο Βουλγαρίδη. Η στοχοποίηση μουσουλμανικών λατρευτικών χώρων αποτελούσε πρακτική της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", όπως προέκυψε από αποδεικτικό υλικό στη δίκη - καταδίκη της.
Η είδηση του βιασμού 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της πόλης μας είναι συγκλονιστική. Οι αποκαλύψεις που έχουν βγει στο φως μέχρι στιγμής αφορούν άντρες της «καλής κοινωνίας», που νάρκωσαν την κοπέλα και έπειτα την βίασαν. Η σαπίλα των αστών του «Αχίλλειον» και της Coca-Cola προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψει τις πράξεις της. Στο πλευρό της σαπίλας στέκεται όλη η καλοζωισμένη ελίτ, με πρώτη την Κύπρια πρώην Επίτροπο της ΕΕ Αντρούλα Βασιλείου, που έσπευσε να κατηγορήσει το θύμα! Αντίστοιχες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αφού, πέρα από το ότι οι δράστες του βιασμού φαίνεται ότι ήταν διαπλεκόμενοι…
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, ενώ πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς, σημαίνει το ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου. Η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό που εξυπηρετεί περιστατικά από τη Βόρεια Αττική μέχρι την Εύβοια και τη Βοιωτία. Και αυτό, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν τα σχολεία με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα ένα δώρο στην ιδιωτική υγεία…
Η αναστολή έκτισης ποινής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Μίχου, που αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, και μετά την παρόμοια απόφαση για τον Πατέλη, είναι πρόκληση απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βίας, των οικογενειών τους και συνολικά στο αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα. Ο Μίχος ήταν βουλευτής και μέλος της ηγετικής ομάδας της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Η βιομηχανία αποφυλακίσεων από το "κράτος δικαίου" των καταδικασμένων νεοναζί έχει το "πράσινο φως" της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ποτέ δεν χώνεψε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το αντιφασιστικό κίνημα.
Τι 30, τι 40, τι 50... Αυτό μοιάζει να είναι το σλόγκαν της κυβέρνησης απέναντι στο χειρότερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία! Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί πλήρως για την έκρηξη των κρουσμάτων, για το εάν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται και αν ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ! Η πολιτική της συνεχίζει να είναι το ίδιο εγκληματική όπως δύο χρόνια τώρα έχοντας ήδη οδηγήσει πάνω από 20.000 ανθρώπους στο θάνατο, ενώ και οι δικοί τους τους επιστήμονες πλέον αναγνωρίζουν ότι ο ένας στους τρεις μπορούσε να έχει σωθεί!
Σελίδα 1 από 149