Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 09:47

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra (ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κουκακίου-Νέου Κόσμου-Πετραλώνων-Θησείου)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ATHENS LEDRA

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Αthens Ledra έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας και βρίσκονται στο ξενοδοχείο από την Δευτέρα 30 Μάη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους που κινδυνεύουν μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου την Τρίτη 31 Μάη, καταμεσής της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για καθαρή πρόκληση από την πλευρά της εργοδοσίας, όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά σε ολόκληρη την εργατική τάξη.

Οι εργοδότες στον κλάδο μιλάνε για την "βαριά βιομηχανία " της χώρας και την τεράστια συνεισφορά της εξόδου της από την κρίση. Κάθε χρόνο μιλάνε για το σπάσιμο του ενός ρεκόρ πίσω από το άλλο στις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις. Μόνο το 2014 τα τουριστικά έσοδα έφτασαν τα 13,44 δις ευρώ.

Όμως την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο κλάδο δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, με συμβάσεις λίγων μηνών ή και ημερών σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Από την δικιά μας την δουλειά αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλώντας την ίδια γλώσσα με αυτή των Σαμαροβενιζέλων, μιλάνε για την ανάπτυξη που βρίσκεται στην γωνία. Η αλήθεια είναι ότι η βάρβαρη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που συνεχίζει, χτυπάει τους εργαζόμενους και βοηθάει την εργοδοσία να περνάει τις επιθέσεις της.

Οι εργαζόμενοι στο Αthens Ledra, εχουν μπει στο δρόμο του αγώνα τον μόνο που μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις και να ανοίξει τον δρόμο για την αντεπίθεση των εργαζόμενων και το κέρδισμα όχι μόνο αυτών που μας αφαίρεσαν, αλλά και όλων αυτών που μας ανήκουν.

Δεν είναι μόνοι τους. Η συνέχιση με απεργία διάρκειας των λιμενεργατών έχει κάνει εφοπλιστές και ξενοδόχους να σκυλιάζουν και δείχνει την δύναμη μας. Οι απεργίες στις συγκοινωνίες, τα τρένα, τα νοσοκομεία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί με κοινοβουλευτικά τρικ να περνάει νομοσχέδια, αλλά εκεί όπου μετράει στους δρόμους, η αντίσταση φουντώνει και μπορεί να εξαπλωθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους απεργούς στο Athens Ledra ,είναι στο πλευρό τους και παλεύει για ένα κίνημα αλληλεγγύης για να φτάσουμε μέχρι την δικαίωση του αγώνα τους.

Ξέρουμε πολύ καλά, ότι τα χρήματα για να καλυφτούν οι ανάγκες μας μπορούν να βρεθούν μόνο με την διαγραφή του χρέους, έξω από τον οικονομικό ζουρλομανδύα που επιβάλλει η ΕΕ. Για κάθε κλείσιμο χώρου δουλειάς η απάντηση μας είναι κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση στα αφεντικά, εργατικός έλεγχος παντού.

Μέσα από αυτή την πάλη μπορούμε να φτάσουμε σε μία κοινωνία που το κουμάντο θα το κάνουν οι καμαριέρες, οι μαγείρισσες και οι σερβιτόροι, έχοντας ξεφορτωθεί τους κηφήνες.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κουκακίου-Νέου Κόσμου-Πετραλώνων-Θησείου

13/06/2016

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 16:15

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.