Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 18:12

Όχι άλλο «θέατρο» με συναντήσεις του Νότου – Ρήξη τώρα κι αποδέσμευση από το σφαγείο της Ε.Ε.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ «ΘΕΑΤΡΟ» ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ – ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9, ΩΡΑ: 18.30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στις 9 Σεπτέμβρη έρχονται στην Αθήνα οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Κύπρου, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για να συμμετέχουν σε μια άτυπη «Σύνοδο χωρών του Νότου».

Η κυβέρνηση προσπαθεί με φανφάρες περί «επανάστασης» του Νότου, να πουλήσει αυτή τη συνάντηση σαν μια πρωτοβουλία ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, σαν βήμα για να διαμορφωθεί «μια προοδευτική συμμαχία που θα αλλάξει την ευρωπαϊκή ατζέντα».

Πρόκειται για πρόκληση! Ποιοί θα «αλλάξουν» την Ευρώπη; Ο Τσίπρας, που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και προωθεί απαρέγκλιτα την αντεργατική επιδρομή κεφαλαίου – ΕΕ -ΔΝΤ που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων και συνταξιούχων αλλά και και τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που χτυπάει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Ο Ολάντ, που προσπαθεί να επιβάλει τους χειρότερους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους χρησιμοποιώντας την πιο ωμή βία, κηρύσσοντας τη Γαλλία σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, των συνεχών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καλλιέργειας της ισλαμοφοβίας; O Ρέντζι, που υποδέχτηκε πρόσφατα τη Μέρκελ και τον Ολάντ πάνω σε αεροπλανοφόρο(!) στέλνοντας σαφές μήνυμα για την πρόθεσή του να κλιμακώσει την στρατιωτική εμπλοκή της Ιταλίας στη Λιβύη, την ίδια ώρα που η Μεσόγειος γεμίζει καθημερινά με πτώματα προσφύγων; Ή μήπως ο δεξιός Ραχόι, που άφησε χιλιάδες οικογένειες χωρίς σπίτι για χάρη των τραπεζιτών και δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει το μίσος του για όλη την Αριστερά;

Όλοι αυτοί είναι υπέρμαχοι της Ευρώπης- Φρούριο του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του ρατσισμού! Στόχος τους δεν είναι ο τερματισμός της λιτότητας αλλά η διαμόρφωση των νέων συμμαχιών τους μετά τις ανακατατάξεις που προκαλεί ο σεισμός του Brexit, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ευρώπης «των 27» στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτέμβρη.

Ο Τσιπρας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας σε όλο αυτό το κουβάρι των παζαριών και των ανταγωνισμών, παρέα με τον Κοτζιά που στις 8-9 Σεπτεμβρίου οργανώνει επιπλέον μια «Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα της Μεσογείου» στη Ρόδο στην οποία θα συμμετέχουν υπουργοί εξωτερικών από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το ζήτημα έχει τεθεί δραματικά: δεν υπάρχει μέλλον και αξιοβίωτη ζωή μέσα στο σφαγείο της Ε.Ε.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το μαζικό κίνημα και τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να συμμετάσχουν στην πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 09.09, ώρα 18.30 στο Σύνταγμα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

8/09/2016

 

 

Σύνοδος»του Νότου»: άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της δήθεν «εναλλακτικής» ΕΕ

Πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9/9 στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα

Μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, αύριο 9 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν στο Ζάππειο οι κυβερνήσεις των χωρών του Νότου της ΕΕ (Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα). Όπως η ίδια η κυβέρνηση διαρρέει, στόχος είναι το «Μέτωπο του Νότου» να συγκροτήσει μια συμμαχία με κοινές θέσεις απέναντι στα προβλήματα της ΕΕ, και ειδικά μετά την απόφαση των Βρετανών για το Brexit, με «προοδευτικό πρόσημο». Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της «δημοκρατικής ΕΕ» που μπορεί να αλλάξει πολιτική αν το επιδιώξουν κάποιοι «φωτισμένοι ηγέτες».

«Η Ευρώπη αλλάζει» και άλλα καθρεφτάκια για ιθαγενείς…

Δε ντρέπεται να μιλά για «προοδευτικό πρόσημο» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που γύρισε την πλάτη στο 62% του ελληνικού λαού για να υπογράψει το 3ο Μνημόνιο και να συνεχίσει την εξαθλίωση του λαού! Δε ντρέπεται να μιλά για «εναλλακτικές πολιτικές» καλώντας την κυβέρνηση Ολάντ, που πέρασε δια πυρός και σιδήρου το νέο νόμο για τα εργασιακά στη Γαλλία! Την κυβέρνηση που πρωτοστατεί στο δόγμα «νόμος και τάξη» στο εσωτερικό της χώρας του και να βομβαρδίζει αμάχους στη Συρία! Δε ντρέπεται να παρουσιάζει ότι υπάρχει εναλλακτική για την ΕΕ, καλώντας τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι, που νομοθέτησε στη χώρα του ακόμη και την «πρόσκαιρη εργασία»!

Όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το ανάποδο, οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ δεν είναι αποτέλεσμα της αφροσύνης κάποιων «ηγετών της ΕΕ που δεν έχουν όραμα». Οι πολιτικές αυτές αποτελούν βαθύτερη επιλογή του συστήματος για να βγει ο κόσμος του πλούτου από την κρίση του φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους νέους, τους μετανάστες, τους άνεργους –και στο Βορρά και στο Νότο. Αποτελεί τη στρατηγική επιλογή των κυρίαρχων τάξεων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, κι αυτό ούτε «φτιασιδώνεται» ούτε αλλάζει, όσες κοινές διακηρύξεις κι αν παρουσιάσουν.

Αυτό που πρέπει πραγματικά να αλλάξει, είναι οι θεμελιώδεις στοχεύσεις του κινήματος στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη: Να τεθεί στο επίκεντρο το θέμα της ρήξης και αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη σκοπιά από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Σε πλήρη διαχωρισμό με τον αναδυόμενο σε χώρες της ΕΕ συντηρητικό, αντιδραστικό και ακροδεξιό «ευρωσκεπτικισμό». Από τη σκοπιά του διεθνισμού και της ισότιμης συνεργασίας λαών και χωρών, της ανεξαρτησίας της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και της λαϊκής κυριαρχίας. Από τη σκοπιά της ρήξης συνολικά με την ΕΕ και όχι μέσα από συναινετικές συμφωνίες «διαπραγμάτευσης» της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη. Σε σύνδεση με τους αγώνες σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη χώρα μας και σε μια σειρά από άλλες χώρες. Υπάρχει εναλλακτική έξω από το ευρώ και την ΕΕ και πρέπει να τη διεκδικήσουμε.

Η ΕΕ δεν «μεταρρυθμίζεται». Μόνη λύση η αποδέσμευση από ευρώ/ΕΕ

Καλούμε σε πικετοφορία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9/9 στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα

ΔΙΕΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 15:35

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.