Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 23:09

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου: Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου: Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει στο Εφετείο Αθηνών η εξ αναβολής δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια απελευθέρωσης κρατουμένου», και «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης», καθώς το καλοκαίρι του 2012 έπραξε το αυτονόητο να διαμαρτυρηθεί σε αστυνομικούς που κακοποιούσαν μετανάστη ήδη συλληφθέντα και ακινητοποιημένο με χειροπέδες, μέσα στο δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος είναι γνωστός, στη κοινωνία του Περιστερίου και όχι μόνο, για τη διαρκή συμμετοχή του στο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, για τον ανθρωπισμό και το αίσθημα αλληλεγγύης που τον διακρίνει, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά στους άνεργους συμπολίτες μας στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Περιστερίου όπου εργάζεται.

Στο πρόσωπο του δικάζεται η αλληλεγγύη, η τόλμη του «να μην κρατάς το στόμα σου κλειστό» και η ενεργητική στάση. Δικάζεται γιατί πήγε κόντρα στο ρατσισμό της αστυνομίας και έπραξε το στοιχειώδες ανθρώπινο καθήκον να μην αφήσει έναν συνάνθρωπο του βορά στις ανεξέλεγκτες ορέξεις των «οργάνων της τάξης».

Είναι τουλάχιστον πρόκληση τη στιγμή που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι έξω από τη φυλακή, που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αγκαλιά με τα ΜΑΤ χτυπάνε διαδηλωτές και δημοσιογράφους στο Ρέθυμνο και τη Χίο, να σύρεται ένας αγωνιστής εργαζόμενος στα δικαστήρια γιατί έπραξε το αυτονόητο.

Η δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου εντάσσεται στην προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων και ειδικά του ελπιδοφόρου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αγκάλιασε τους τελευταίους μήνες όλη την Ελλάδα. Εντάσσεται στο βάθεμα της καταστολής, στο οποίο πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ χτυπώντας αγωνιστές της αριστεράς στη Καισαριανή, συνταξιούχους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη. Για αυτό και ο Πέτρος Καπετανόπουλος πρέπει να αθωωθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον κόσμο του κινήματος, κάθε δημοκρατικό πολίτη του Περιστερίου να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του στο Πέτρο Καπετανόπουλο.

Όλες και όλοι στο Εφετείο της Αθήνας την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 11 πμ (Κυρίλλου Λουκάρεως και Αλεξάνδρας )

Η Γενική Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου, 4 Οκτώβρη 2016

 

ANTARSYA

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 18:16

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.