Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 11:37

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη Μόρια

Ο θάνατος της γυναίκας και του 6χρονου εγγονού της, καθώς και η κρίσιμη κατάσταση μιας 22χρονης και του 4χρονου γιου της από έκρηξη φιάλης υγραερίου στo στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια της Λέσβου αποτελούν τραγικές συνέπειες της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι είναι Κούρδοι και ήταν φυλακισμένοι στην κυριολεξία επί 4 μήνες στη Μόρια σε απάνθρωπες συνθήκες, μέσα στο κρύο, με σκηνές, να κοιμούνται στο πάτωμα, χωρίς επαρκή σίτιση, περίθαλψη, μέριμνα για τα ανήλικα. Λόγω της έκρηξης και της φωτιάς που προκλήθηκε, πολλοί ακόμα πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από τη φωτιά καταστράφηκαν σκηνές, είδη και έγγραφα των προσφύγων

Παρόμοιες άθλιες συνθήκες επικρατούν και στους άλλους καταυλισμούς στα νησιά και όχι μόνο όπου χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι για καιρό, λόγω της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, μέχρι να έρθει η ώρα της επιστροφής τους, ενώ η πρόσβαση στο δικαίωμα αίτησης ασύλου είτε καθυστερεί είτε οι αιτήσεις τους κρίνονται απαράδεκτες με την αιτιολογία ότι η Τουρκία κρίνεται ως ασφαλής χώρα.

Τα περί συγκλονισμένου πρωθυπουργού ότι συγκλονίστηκε από τους θανάτους δεν είναι παρά επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αντίκρισμα, αφού η αντιπροσφυγική πολιτική συνεχίζεται και η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει Έλληνες και πρόσφυγες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένα ακόμα παιδάκι από τη Λάρισα που βρίσκεται καμένο στο νοσοκομείο από πυρκαγιά που ξέσπασε πριν δυο μέρες σε διαμέρισμα που είχε κομμένο ρεύμα, λόγω φτώχειας και αναλγησίας της ΔΕΗ.

Απαιτούμε :

Ελευθερία, δικαιώματα, προστασία στους πρόσφυγες. Να απεγκλωβιστούν από τα νησιά. Να μένουν σε ανθρώπινες συνθήκες σε κανονικές κατοικίες. Να επιτραπεί η απρόσκοπτη μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 17:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.