Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 22:57

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κρήτης:ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ της 20/9/2015 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κρήτης

 

(ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

 

ANTAΡΣΥΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ της 20/9/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου  δίνει δυναμικά το παρόν και σ΄αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη για τους εργαζόμενους και το λαό. Σε μια περίοδο στρατηγικής ήττας του δόγματος του ΣΥΡΙΖΑ, «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή», της πραξικοπηματικής μετατροπής του συγκλονιστικού λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ και την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο που ψήφισε μαζί με το μνημονιακό κατεστημένο των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

 

Σ΄αυτή τη συγκυρία δύο δρόμοι ανοίγονται στην ελληνική κοινωνία:

Aπό τη μια ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας και από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ένας δρόμος έξω από ευρώ – ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, με την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ενδιάμεση» πρόταση, πρόταση «φιλολαϊκής διαχείρισης» μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου.

 

Η πρόταση αυτή, που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιέχει συγκεκριμένο πλαισίο στόχων που περιλαμβάνει: Ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων καθώς και όποιας κυβέρνησης επιχειρήσει να τα εφαρμόσει. Άμεση, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. Άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, έξοδο από το ΝΑΤΟ - σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό, υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 

Στη βάση των παραπάνω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά την ψήφο και ενεργό συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται από Δευτέρα, από το μαχόμενο κόσμο της νεολαίας, των εργαζομένων, και των ανέργων που ψήφισε ΟΧΙ και προδόθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης. Επιδιώκουμε την ενότητα δράσης στους αγώνες του μαζικού εργατικού κινήματος με όλους τους αγωνιστές της μαχόμενης αριστεράς.

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις ιστορικές προκλήσεις και δυνατότητες που ανοίγονται καθώς και με την πεποίθηση ότι η ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε σήμερα και σε εκλογική συνεργασία με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές).

Η οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου μπαίνει στην προεκλογική μάχη με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, με τη λειτουργία εκλογικού περιπτέρου στην πλατεία Ελευθερίας, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το Σάββατο 5/9 στις 8μμ. Κατά τη διάρκεια τους θα λειτουργήσει και συλλογική κουζίνα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου κατέρχεται επίσης με πλήρες ψηφοδέλτιο στις εκλογές της 20/9.

 

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των θέσεών της θα γίνει με συνέντευξη τύπου

τη Δευτέρα 7/9 στο Εργατικό Κέντρο στις 11.30 π.μ

 

Από το Γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ηράκλειο, 3/9/2015

Mail: gt.antarsya.her@gmail Τηλ.: 6974870895 6944819456

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 14:40