Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 11:22

LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Eldorado να είναι μόνο η αρχή. Έξω από το Pride πρεσβείες και χορηγοί!

LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Eldorado να είναι μόνο η αρχή. Έξω από το Pride πρεσβείες και χορηγοί!

Η LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις ακτιβίστριες και τους ακτιβιστές του κινήματός μας που με την άμεση κατακραυγή και αντίδρασή τους ανάγκασαν την οργανωτική του Athens Pride μέσα σε λίγη ώρα από τη δημοσιοποίηση να αποσύρει την ELDORADO από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι σαν αγωνίστριες–ές έχουμε τη δύναμη να επηρεάζουμε καταστάσεις αλλά δείχνει και πόσα πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν μέσα στο ίδιο το κίνημά μας.

Αποδεικνύει πόσο προβληματικό γεγονός είναι, η διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης ενάντια στις διακρίσεις εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να βρίσκεται στα χέρια όχι όλων εμάς, αλλά μιας ΜΚΟ, η οποία δέχεται χρήματα από καπιταλιστικούς οργανισμούς σαν να είναι ανώνυμη εταιρεία. Στην προκειμένη περίπτωση από μια διαβόητη εταιρεία που καταστρέφει το περιβάλλον μιας ολόκληρης περιοχής χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τη διαπλοκή, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, τον χρηματισμό και τις σχέσεις της με το κράτος, που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο της Χαλκιδικής με διαδηλώσεις και πορείες και οι οποίες αντιμετωπίζουν την καταστολή και τα δικαστήρια.

Κατά την άποψή μας δεν είναι μόνο η ELDORADO προβληματική, αλλά ολόκληρο το σύστημα των χορηγών, που ουσιαστικά ξεπλένει τις αμαρτίες και ανομίες καπιταλιστικών φορέων στο όνομα της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+. Από αυτή την άποψη εναντιωνόμαστε και στην Vodafone των υποκλοπών, και στους φορείς ιδιωτικής υγείας (τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία ρημάζουν) και ασφαλώς στις πρεσβείες, με αποκορύφωμα την Αμερικάνικη. Από τη μεριά μας είχαμε καταγγείλει και στο παρελθόν το «pink washing», δηλαδή τον εξωραϊσμό εταιριών και κρατών όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που τολμούν να μιλάνε για τους γκέι και τις λεσβίες τη στιγμή που δολοφονούν Παλαιστίνιους, Σύριους και Ιρακινούς και συχνά και τα ίδια τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις χώρες τους, στις επικράτειες του Τραμπ και του Νετανιάχου.

Τέτοιες πρακτικές πάνε χέρι-χέρι με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και αποκλεισμούς μέσα στην οργανωτική και είχαν οδηγήσει πριν δυο χρόνια στην αποξένωση και αποχώρηση από το pride του κομματιού των τρανς. Αποδεικνύεται επίσης πόσο προβληματική ήταν η υποτίμηση  της πολιτικής συζήτησης που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος μας, αλλά και πώς μέσω του εξωστρακισμού των κομμάτων, η λήψη αποφάσεων (με πολιτικό χαρακτήρα) τελικά καταλήγει στα χέρια μιας ομάδας που δεν λογοδοτεί πουθενά.

Η πραγματικότητα ειναι ότι το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα δεν χρειάζεται ΜΚΟ ούτε χορηγούς για να οργανώσει τις διεκδικήσεις και τις μέρες μνήμης όπως το pride. Ό,τι κατακτήσαμε μέχρι τώρα κερδήθηκε με τους ανιδιοτελείς αγώνες που δώσαμε μαζί με τα κομμάτια και τις οργανώσεις της κοινωνίας που μας συμπαραστάθηκαν.

Προτείνουμε λοιπόν να διαλυθεί η ΜΚΟ «Athens Pride» και να προχωρήσουμε στην αυτοοργάνωση της γιορτής Περηφάνειας με ανοιχτό, δημοκρατικό και διαφανή τρόπο λειτουργίας σε όλα τα ζητήματα. Στηρίγματα, σύμμαχοι και «χορηγοί» μπορεί να είναι οι συλλογικότητες που μοιράζονται την ανησυχία για χειραφέτηση, απελευθέρωση και αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και την ομοφοβία-τρανσφοβία, βάζοντας ξανά την πολιτική συζήτηση και την πάλη στο κέντρο: Εκτός από όλες και όλους εμάς είναι οι αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία (π.χ. εκπαιδευτικοί, νοσοκομεία κ.ο.κ), πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που στην πράξη υπερασπίζονται τα ΛΟΑΤΚΙ+ και δημοκρατικά δικαιώματα.

Με αυτό το περιεχόμενο θα παρέμβει η ομάδα μας και μέσα στη διοργάνωση, για να διεκδικήσουμε ένα pride αντίστοιχο της παράδοσης του Stonewall και των αγώνων που έχουμε να δώσουμε σήμερα.

LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστολόγιο: http://lgbtqantarsya.wordpress.com/

Facebook: www.facebook.com/pages/Lgbtq-antarsya/208219699371773

cf86cf81ceacceb3cebcceb1 cf80ceb1cebdceb1ceb3ceb9ceaccf82

Μια μικρή γεύση από την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκαλέσει η Ελντοράντο στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:24

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.