Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 20:49

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δελτίο Τύπου για την επιχείρηση εκκένωσης του στρατοπέδου προσφύγων στο Ελληνικό

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δελτίο Τύπου για την επιχείρηση εκκένωσης του στρατοπέδου προσφύγων στο Ελληνικό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την επιχείρηση εκκένωσης του στρατοπέδου προσφύγων στο Ελληνικό, που ξεκίνησε σήμερα τα ξημερώματα, από το ρατσιστικό Υπουργείο Μετανάστευσης και την αστυνομία. Διμοιρίες ΜΑΤ αναγκάζουν τους πρόσφυγες να φύγουν από το Ελληνικό και τους φορτώνουν, σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου, σε πούλμαν για να τους μεταφέρουν σε ένα πρώην εργοστάσιο στα περίχωρα της Θήβας αδιαφορώντας για τη θέληση των προσφύγων που ζητάνε αξιοπρεπείς χώρους διαμονής και αξιοπρεπή ζωή μέσα στην Αθήνα.

 

Ο Μουζάλας για να εκβιάσει τους πρόσφυγες να δεχθούν την εκκένωση του στρατοπέδου είχε φροντίσει να κάνει αβίωτη τη ζωή τους διακόπτοντας την παροχή χρηματικής βοήθειας, κλείνοντας όλα τα γραφεία των υπηρεσιών, κόβοντας την ηλεκτροδότηση, κόβοντας την σύνδεση με το Ιντερνετ που είναι πολύτιμη για την επικοινωνία των προσφύγων, αφαιρώντας τα πλυντήρια ρούχων και τους ψύκτες για το νερό.

 

Η επιχείρηση της κυβέρνησης για την απομόνωση των προσφύγων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη μέση του πουθενά υπηρετεί τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο για όσους πρόσφυγες κατάφεραν να μην πνιγούν στη Μεσόγειο.

 

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και στην ενδοχώρα.

Ανθρώπινη στέγαση και διαβίωση όλων των προσφύγων μέσα στις πόλεις.

 

Οι πρόσφυγες είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης στις χώρες τους και όχι αιχμάλωτοι πολέμου. 

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:59

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.