Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 15:08

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας : Συμπαράσταση στον Γ. Παρασκευόπουλο – Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

Συμπαράσταση στον Γ. Παρασκευόπουλο – Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει την ποινική δίωξη που ασκήθηκε αναδρομικά εναντίον του εργαζόμενου και συνδικαλιστική του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας Γιώργου Παρασκευόπουλου, με κατηγορίες ανυπόστατες και γελοίες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι η δίωξη γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την συνδικαλιστική δράση του συναγωνιστή και επειδή πάντοτε βρέθηκε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέρφων του και εναντιώθηκε σε κάθε αδικία.

Κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, τον Οκτώβρη του 2011, ο συναγωνιστής Γ. Παρασκευόπουλος, μέλος του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή του τότε δημάρχου Ασκούνη, επιχείρησε με συκοφαντίες και εκφοβισμούς να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την απεργία. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και η διευθύντρια Αλεξανδράκη Χριστίνα, κάλεσαν την αστυνομία και απείλησαν με μηνύσεις, καταγγέλλοντας ότι: «ο Παρασκευόπουλος παρεμπόδιζε τα απορριμματοφόρα να εξέλθουν της υπηρεσίας…, παρεμπόδιζε την προσφορά παροχής υπηρεσίας κάποιων υπαλλήλων…, άσκησε βία με τα χέρια του. Μάλιστα στο αριστερό χέρι, μου προκάλεσε μικρή πληγή, χωρίς να θυμάμαι αν ήταν από τα νύχια του ή από την ώθηση που μου έκανε… »

Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν υποχώρησαν στις μηνύσεις και τις απειλές. Η απεργία έκλεισε ύστερα από 25 μέρες, όταν η κυβέρνηση προχώρησε σε επιστράτευση των απεργών, προκαλώντας την οργή όλων των εργαζομένων. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, η δημοτική αρχή δεν τόλμησε να υλοποιήσει ανοιχτά τις απειλές της εναντίον των συνδικαλιστών αλλά προχώρησε «στα μουλωχτά» σε μήνυση εναντίον του Γ. Παρασκευόπουλου, για την οποία ο ίδιος και οι συνάφελφοί του ενημερώθηκαν... έξι χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2017.

Όλοι και όλες καταλαβαίνουμε ότι στο πρόσωπο του συναγωνιστή Γ. Παρασκευόπουλου διώκεται η συνεπείς και αγωνιστική συνδικαλιστική δράση, ο αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές. Διώκεται ολόκληρο το κίνημα της περιόδου 2010-2011, το οποίο συνεχίζει να τρομοκρατεί τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, που πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να μπορέσουν να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τις πολιτικές των μνημονίων.

Η βιομηχανία μηνύσεων που έχει στηθεί εναντίον των αγωνιστών δεν μας φοβίζει, γιατί βρίσκει απέναντί της το τείχος της αλληλεγγύης όλων των εργαζόμενων και κάθε προοδευτικού ανθρώπου.

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας βρίσκεται στο πλευρό κάθε διωκόμενου συνδικαλιστή και αγωνιστή του κινήματος και απαιτεί την αθώωση του Γ. Παρασκευόπουλου.

Το όπλο της αλληλεγγύης μας είναι πιο ισχυρό απ’ την τρομοκρατία της ταξικής τους «δικαιοσύνης».

Η ποινικοποίηση των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:29