Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 12:27

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Το βράδυ της 4ης Σεπτέμβρη, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο RHINO, ένα ξύλινο σκάφος 25 μέτρων υπό σημαία Σιγκαπούρης, 103 μετανάστες και πρόσφυγες (εκ των οποίων τα 30 είναι παιδιά) στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Νωρίτερα κάποιος από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους είχε καλέσει σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, οπότε και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους από αεροσκάφος της Frontex και πέντε παραπλέοντα πλοία.

Οι 103 μετανάστες και πρόσφυγες, που στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κρατήθηκαν για δυο μέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου (σε χώρο που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής) και τελικά οι περισσότεροι έλαβαν υπηρεσιακά σημειώματα και αναχώρησαν χθες το βράδυ για τον Πειραία, ενώ 5 από αυτούς (μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι) κρατούνται ακόμη στη Γ.Α.Δ.Η.

Στο μεταξύ, νέα ομάδα 79 μεταναστών και προσφύγων εντοπίστηκε χθες και κρατείται τώρα στον ίδιο χώρο του λιμανιού, ενώ 3 έχουν μεταφερθεί στη Γ.Α.Δ.Η.

Στην πλειοψηφία τους είναι επίσης Κούρδοι και σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλή χώρα για αυτούς!

Απαιτούμε τώρα τη μη εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε  - Τουρκίας.

Τα προσφυγικά κύματα και οι πνιγμοί χιλιάδων ανθρώπων, η δολοφονική και ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε συνεχίζονται.

Είναι οι ίδιοι οι ηγέτες της Ε.Ε που έχοντας τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα καταστρέφουν ολόκληρες χώρες αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Δίπλα τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εφαρμόζει κατά γράμμα τις επιταγές της Ε.Ε.

Χαρακτηριστική είναι τόσο η στάση της κυβέρνησης σε ότι αφορά τόσο τη μέχρι τώρα διαχείριση των προσφύγων και τα εκατομμύρια ευρώ που “παίζονται” στις πλάτες ανθρώπινων ζωών, όσο και οι κινήσεις της σε ο,τι αφορά τη βάση στη Σούδα.

Πίσω από τις στρατιές των προσφύγων βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών για τον γεωπολιτικό έλεγχο κρίσιμων εδαφών. Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση.

Το αστικό στρατόπεδο δεν διστάζει να καταστρατηγήσει κάθε ίχνος δικαιώματος, δεν διστάζει να διαλύσει χώρες προκειμένου να διεισδύσει σε καινούργιες αγορές.

Ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, έχουμε καθήκον και συμφέρον να παλέψουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στον κοινό εχθρό που μας διαλύει τις ζωές!


Διεκδικούμε:

  • Να δοθεί τώρα άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ηράκλειο και το ζητήσουν.

 

  • Αξιοπρεπή και ανθρώπινη στέγη για τους πρόσφυγες. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης ή καμπς. Η κυβέρνηση αντί να συμμετέχει σε πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μαζί με τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ να χρηματοδοτήσει τους Δήμους για υποδομές. 

 

  • Σύνορα ανοιχτά και πόλεις ανοιχτές για τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει να παλέψουμε για γενναία χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές υποδομές, για ελεύθερη πρόσβαση όλων μας, ντόπιων και προσφύγων σε αυτές, για δημιουργία νέων σχολείων και νοσοκομείων/κέντρων υγείας και στελέχωσή τους με νέες προσλήψεις.

 

  • Να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις. Ειρήνη για όλους τους λαούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/9 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ!

Καλούμε το λαό του Ηρακλειου να αγκαλιάσει τα κύματα των προσφύγων με την παρουσία του στο λιμάνι!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:30

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.