Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 14:00

ΤΕ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης : Να ρίξουμε “τίτλους τέλους” στα μνημόνια, τα μέτρα και την επιτροπεία χωρίς τέλος!

Να ρίξουμε “τίτλους τέλους”

στα μνημόνια, τα μέτρα και την επιτροπεία χωρίς τέλος!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη συμφωνήσει με την Ε.Ε. και τους «Θεσμούς» και προωθεί προς ψήφιση τη μείωση των συντάξεων, τις νέες περικοπές προνοιακών και οικογενειακών επιδομάτων, τη φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, την αθρόα επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. τον αντιαπεργιακό νόμο. O ΣΕΒ ευθαρσώς προτείνει συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «μισθούς» σε κουπόνια. Και μέσα στη γενική φτωχοποίηση η κυβέρνηση βρίσκει τον καλύτερο σύμμαχό της στο πρόσωπο του Τραμπ και των ΗΠΑ, με το αζημίωτο βέβαια (συμφωνία 2,5δις!!! για νέα αγορά του αιώνα) ενώ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Νέα δώρα για το κεφάλαιο, “χάντρες και καθρεφτάκια” για τους πιο εξαθλιωμένους με τη μορφή του κοινωνικού μερίσματος, λίγα ψίχουλα απ’ το ψωμί που απ’ το τραπέζι μας αρπάξαν. Το νέο “Success Story” δεν είναι τίποτα άλλο από τη θηλιά των δημοσιονομικών πλεονασμάτων 3,5% μέχρι το 2023 και 2% μέχρι το 2060! Δηλαδή μνημόνια, μέτρα και επιτροπεία χωρίς τέλος.

Η σύγκρουση με κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο, τα μνημόνια, τη χρεομηχανή και το ευρωσφαγείο είναι μονόδρομος. Με ταξική, ενωτική, αγωνιστική απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα - Αυξήσεις στους μισθούς - Συλλογικές Συμβάσεις - Κάτω ο νόμος για την αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο

- Φραγμό στις ιδιωτικοποιήσεις - Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

- Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εργατικής κατοικίας και περιουσίας - Όχι στους ηλεκτρονικούς (και κάθε είδους) πλειστηριασμού – Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες, κράτος και funds - Διαγραφή χρεών λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες και κράτος

- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

- Όχι σε πολεμικές επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα - Ούτε ευρώ για αεροπλάνα και όπλα, ούτε σπιθαμή γης για βάσεις - Καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Καμιά ανάθεση, καμιά αναμονή για νέους επίδοξους σωτήρες, καμιά εμπιστοσύνη στο συνδικαλισμό της ήττας και της υποταγής σε ΓΣΣΕ –ΑΔΕΔΥ δεν θέλει να οργανώσει κανέναν ουσιαστικό αγώνα. Σήμερα παρά ποτέ χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη μ’ αυτή την πολιτική. Μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τις συνελεύσεις γειτονιάς και τους συντονισμούς τους, να οργανώσουμε ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ για:

να μην περάσει η 3η αξιολόγηση!

να ανατρέψουμε το αντεργατικό σφαγείο κυβέρνησης – Ε.Ε. – κεφαλαίου

την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη/έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ

 

 

Τ.Ε. Αμπελοκήπων

antarsya

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 15:25

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.