Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 15:19

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταγγελία για την εγκληματική επίθεση σε βάρος του προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε στις 14.8.2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) Μάρκος Μπεκρής, την ώρα που ενημέρωνε εργαζόμενους. Το πισώπλατο χτύπημα και ο τραυματισμός του συνδικαλιστή έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και δείχνουν το φόβο για τις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται στις προβλήτες 2 και 3.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι σαν δράστης της επίθεσης καταγγέλλεται ο επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής εταιρείας D-Port, Βασίλης Παπαδόγγονας.

Οι εργολαβικές και θυγατρικές εταιρείες της COSCO είναι μέσο που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να πλήξει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να επιβάλει καθεστώς γαλέρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το εργοδοτικό σωματείο που επιχειρείται να στηθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος στην πάλη του ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Με τον αγώνα και την αλληλεγγύη θα σπάσει το γκέτο που πάει να στήσει η COSCO. Η εγκληματική επίθεση στο συνδικαλιστή Μ. Μπεκρή δείχνει για άλλη μια φορά τις ολέθριες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και των υποδομών της χώρας. Η εθνικοποίηση του λιμανιού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και προστασία των εργατικών δικαιωμάτων και αποδοχών είναι αναγκαία όσο ποτέ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:53

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.