Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 21:26

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Να αθωωθει ο Πετρος Κωνσταντινου και οι συγκατηγορουμενοι του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στον σ. Πέτρο Κωνσταντίνου, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικό σύμβουλο στο δήμο της Αθήνας με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", και σε όλους τους συγκατηγορούμενους του, που δικάζονται σε 2 δίκες την Τετάρτη 9 Γενάρη και την Τετάρτη 16 Γενάρη, απαιτώντας την αθώωση τους. 

Στη πρώτη δίκη ο σ. Πέτρος δικάζεται μαζί με 26 απεργούς εργαζόμενους της «Γενικής Ανακυκλώσεως Α.Ε» και 6 συμπαραστάτες (τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, τον δημοσιογράφο της "εργατικής αλληλεγγύης" Κυριάκο Μπάνο, την δημοτική σύμβουλο Πετρούπολης Κατερίνα Πατρικίου, το μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Παναγιώτη Δημητρόπουλο και το μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Καν Μοχάμεντ) που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ, ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας, στις 5 Γενάρη του 2015 κατά τη διάρκεια της μεγάλης δίμηνης απεργίας που είχε ως αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων. Πρόκειται για το εργοστάσιο που κάηκε το 2015 στον Ασπρόπυργο μολύνοντας με τοξικά αέρια όλο το λεκανοπέδιο και σήμερα στον ίδιο οικόπεδο, που αγοράστηκε από το δήμο της Αθήνας, επιχειρείται να ξεκινήσει η λειτουργία καύσης σύμμικτων υλικών με συνέπεια την ανεπανόρθωτη μόλυνση της περιοχής. 

Στη δεύτερη δίκη ο σ. Πέτρος δικάζεται μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σοφιανό και τις πρώην δημοτικές συμβούλους Ελένη Πορτάλιου και Σταυρούλα Αγγελίδου ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του έκπτωτου προέδρου του ΔΣ του Γηροκομείου Αθήνας αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι άνοιξαν το θέμα για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, για τις απολύσεις προσωπικού αλλά και για το κλείσιμο ξενώνων φιλοξενίας των ηλικιωμένων απαιτώντας να σταματήσει η ασύδοτη λειτουργία των κληροδοτημάτων, όπως αυτή του Γηροκομείου Αθήνας και να περάσει στο Υπουργείο Υγείας μαζί με όλο το προσωπικό του, να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι σ' αυτό και να επαναλειτουργήσουν όλοι οι κλειστοί ξενώνες.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:26

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.