Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 00:05

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Για την απώλεια του σ. Ανέστη Ταρπάγκου

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος Ανέστη Ταρπάγκο που έφυγε χθες από τη ζωή. Ο Ανέστης Ταρπάγκος συμμετείχε στους Λαμπράκηδες και μετά έζησε για αρκετά χρόνια στη Γαλλία, όπου πήρε μέρος στα κινήματα που ακολούθησαν το Μάη του ‘68. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσ-ΑΑ, συμμετείχε στο ΝΑΡ τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυσή του και πρωτοστάτησε στη δημιουργία του χώρου μαρξιστικού διαλόγου Espace Marx. Έπειτα στρατεύτηκε κριτικά με το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο διαχωρίστηκε αμέσως μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και προσχώρησε στις τάξεις της ΛΑΕ.

Η θεωρητική συνεισφορά του Ανέστη ήταν πλούσια, με συγγραφικό έργο αλλά και με την τακτική αρθρογραφία του στο περιοδικό «Θέσεις» και σε άλλα έντυπα της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς. Αντίστοιχη ήταν όμως και η προσφορά του στο εργατικό κίνημα, ιδίως με την ίδρυση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ενώ για την ταξική του στράτευση ανταμείφθηκε με απολύσεις και συκοφαντίες από τα αφεντικά του κατασκευαστικού κλάδου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Ανέστη Ταρπάγκο με την υπόσχεση ότι θα παραμείνει πιστή στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του και εκείνος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην αγαπημένη του Μυρσίνη, στους συγγενείς και στους οικείους του.

 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:45

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.