Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 00:09

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση της αστυνομίας στην Καλλιθέα: Αυτή είναι η αντιφασιστική πάλη του ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αυτή είναι η αντιφασιστική πάλη του ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική και βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα, σήμερα 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της επανάστασης του 1821. Από πολύ νωρίς το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν καταλάβει την πλατεία, προσπαθώντας να εμποδίσουν να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση. Καλέσματα για αντιφασιστική κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης και άλλα σωματεία της περιοχής, η ΟΡΜΑ, στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είχαν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Η κινητοποίηση αποτελούσε απάντηση στην προκλητική επιδίωξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι, εμφανίζοντας και τον υποψήφιο δήμαρχο της Ελληνικής Αυγής στην Καλλιθέα, Τρύφωνα Μπουγά.

Τελικά εμφανίστηκαν μια χούφτα νεοναζί, κάτω από τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων και με την αστυνομία να τους αφήνει να χρησιμοποιούν την εξέδρα για να αναρτήσουν πανό. Τότε, η αστυνομία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών των αντιφασιστικών κινήσεων και των εργατικών σωματείων, με κρότου-λάμψης και γκλομπ, κτυπώντας και τραυματίζοντας αγωνιστές, ενώ τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο! Απεναντίας, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες (που το παίζουν και «αντισυστημικοί») έμειναν υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, μέχρι να υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ταπεινωμένοι, χωρίς βέβαια να καταθέσουν στεφάνι.

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η ασυλία που χαίρουν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ενώ η αντιφασιστική πάλη βρίσκεται στο στόχαστρο.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «ανάχωμα» απέναντι στην ακροδεξιά, όταν η αστυνομία της οποίας την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, συνεχίζει να κάνει πλάτες στους φασίστες. Σήμερα, η κυβέρνηση έστησε ανάχωμα στους αντιφασίστες και τους αγωνιστές τους εργατικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσονται και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν μείωση ποινών για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει ακόμη τελειώσει!

Τεράστιες είναι, για μια ακόμα φορά, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη».

Είναι πλέον καθαρό: η ακροδεξιά πανούκλα και η νεοφασιστική απειλή θα ηττηθούν από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, από την ενωτική πάλη των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του κινήματος για να κτυπηθεί καίρια ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά. Σε αυτό τον αγώνα η αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:48

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.