Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 22:16

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας: Καταγγελία για τις προκλήσεις των φασιστών και την επίθεση των ΜΑΤ στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Καλλιθέας στις 25 του Μάρτη

Κόκκινη κάρτα έδειξε για άλλη μια φορά ο δημοκρατικός λαός της Καλλιθέας στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής/Εληνικής Αυγής που ξαναπροσπάθησαν να εμφανιστούν στον γιορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Με μια μαζική κινητοποίηση οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της πόλης μας βρέθηκαν από νωρίς στον χώρο της εκδήλωσης ανταποκρινόμενες/νοι στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, της Όρμα, της ΟΓΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις δυνάμεις των Ματ που προσπάθησαν να προστατέψουν μια μικρή δράκα φασιστών που τόλμησε να εμφανιστεί και να παρεμποδίσουν την αντιφασιστική κινητοποίηση κάνοντας χρήση γκλοπ και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών.

Η προσπάθεια των φασιστών να μολύνουν την πόλη της Καλλιθέας και η προσπάθεια της αστυνομίας να τους προστατεύσει έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό. Οι αντιφασίστριες και οι αντιφασίστες υποχρέωσαν του φασίστες να αποχωρήσουν και ακύρωσαν τα σχέδια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής για παρεμπόδιση της αντιφασιστικής διαδήλωσης.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Κάρναβου που κάλεσε την αστυνομία για να καταστείλει την αντιφασιστική δράση εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς του για προσέλκυση ακροδεξιών ψήφων και πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που βάζει πλάτη στην δημόσια παρουσία των φασιστών.

Η εργατικής τάξη και ο εργαζόμενος λαός της Καλλιθέας θα κρατήσουν την πόλη μας καθαρή από τους φασίστες.

 

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:49