Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 21:51

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ζωγράφου: Σχόλιο της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σχετικά με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Διαβάσαμε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου που επιτίθεται με ευφάνταστο και συκοφαντικό τρόπο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την αποχώρηση της Ρ. Νενεδάκη, πρώην δημοτικής συμβούλου μέχρι το 2015 του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου, η οποία εντάχτηκε πρόσφατα στη δημοτική παράταξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αυτή για κάποιον που έχει πάψει να είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολύ περισσότερο που δεν υπήρξε ποτέ μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν μπορεί να αποσκοπεί σε κάτι άλλο εκτός από τη δυσφήμιση και τη σπέκουλα.

Μόνο τρία σχόλια:

Α. Αν από τις προσχωρήσεις  προσώπων στο κυβερνητικό στρατόπεδο, προκύπτει συμπέρασμα ότι ο προηγούμενος πολιτικός τους χώρος καλλιεργούσε αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο πρώτος που πρέπει να απολογηθεί είναι το ΚΚΕ, αφού σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν περάσει από στελεχικές θέσεις του μηχανισμού του ΚΚΕ.

Β. Δεν προκύπτει από καμιά γραπτή ή προφορική θέση ή δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι είχε κριτική στήριξη και αυταπάτες για το ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι δεν μας γνωρίζουν, μπορούν κάλλιστα να διαβάσουν τις θέσεις μας για να βρουν αν υπάρχει ίχνος αλήθειας στους ισχυρισμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι συκοφαντίες, με την αναπαραγωγή στερεοτύπων που χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΚΚΕ, για να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση και την κοινή δράση των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων, δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία στο μαζικό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή και αποδεικνύουν την ένδεια επιχειρημάτων. Αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Ας τους θυμίσουμε τη στήριξη του ΚΚΕ, μέσω του Συνασπισμού, στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.Ο ενιαίος ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έγινε γιατί πρωτοστάτησε το ΚΚΕ σε αυτόν και μάλιστα με γραμμή διαχείρισης-κυβερνητισμού σε όλα τα επίπεδα: τοπικό , κρατικοκεντρικό, ΕΟΚ κλπ. Αν δεν έμπαινε το ΚΚΕ στη γραμμή αστικής ανασυγκρότησης, δεν θα γίνονταν οι συγκυβερνήσεις. Αυτή η γραμμή έφερε το ΣΥΡΙΖΑ.Αλλά και τη σημερινή συνύπαρξη δυνάμεων του ΚΚΕ με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα των αναλογικών προεδρείων στο  εργατικό κίνημα (ακόμα και με αποκλεισμούς ταξικών δυνάμεων),  πριν μιλήσουν για ίσες αποστάσεις.

Γ. Αν ανατρέξουμε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει συνταχτεί σε μια σειρά θέματα με θετική ψήφο με τη δημοτική αρχή, σε αντίθεση με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου που αντιπολιτεύθηκε με συνέχεια και συνέπεια.Ας θυμίσουμε μόνο την ομόφωνη, πλην ΚσΠ, έγκριση του ΕΣΠΑ που αφορούσε στο κτήριο Ποταμίτη ( το οποίο αγοράσηκε με 500.000 ευρω τη στιγμή που πάνω από 200 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών) με επιχειρήματα τύπου “σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας”, “στολίδι πολιτισμού για τη γειτονιά μας” και άλλα τέτοια υπερταξικά φληναφήματα, τα οποία η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξε με τη θετική της ψήφο. Ο λαός του Ζωγράφου, όντως, δεν έχει “μνήμη χρυσόψαρου” και είμαστε σίγουροι οτι θυμάται πολύ καλά...

Τέλος, θα συμφωνήσουμε με τη Λαϊκή Συσπείρωση οτι το πραγματικό δίλλημα είναι ή “αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο ματωμένο δρόμο που φέρνει νέες θυσίες” ή “αν θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές”. Αναρωτιόμαστε, μόνο, αν με ανάλογη στάση σαν την παραπάνω ή με τη μη κινητοποίηση σε κρίσιμα θέματα όπως ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ στη βίλα Ζωγράφου ή οι θάνατοι των δυο εργαζομένων στο δήμο μας, ποιός δρόμος αντικειμενικά ενισχύεται; Σε κάθε περίπτωση, ο λαός του Ζωγράφου θα μας κρίνει όλους..

  

 Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ζωγράφου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 14:50

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.