Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:06

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης: Κάτω τα χέρια από τον μαχόμενο δημοσιογράφο Στέλιο Νικητόπουλο!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη πρωτοβουλία του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) να ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική απέναντί του! Πιο συγκεκριμένα, ενώ στις 18/6/2019 η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε κηρύξει απεργία, το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε διακινούσε κείμενο εναντίον της στις άλλες ενώσεις Συντακτών. Η κριτική του Στέλιου Νικητόπουλου απέναντι σε αυτήν την κίνηση ενόχλησε το ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε που προχώρησε σε διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του!

Αυτή η κίνηση, που πραγματοποιείται μάλιστα τρεις μήνες μετά, φανερώνει τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο επιδιώκεται το χτύπημα και η φίμωση του μάχιμου συνδικαλισμού και της επιθετικής διεκδίκησης των εργαζόμενων. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη απεργία αφορούσε στη διεκδίκηση υπογραφής ΚΥΑ για την αναγνώριση και ασφαλιστική-συνταξιοδοτική-μισθολογική κατοχύρωση της διετίας του «μαύρου» της ΕΡΤ. Αφορούσε δηλαδή την αναγνώριση ενός μεγάλου αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ που αγκαλιάστηκε από όλη την κοινωνία και έδωσε απάντηση σε αυτούς που ήθελαν το λαό και τη νεολαία απλούς παρατηρητές στην επίθεση που διεξήγαγε η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κι ενώ η απεργία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, φαίνεται πως κάποιοι ενοχλήθηκαν και συνεχίζουν να ενοχλούνται από όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Γι’ αυτό –κι ενώ άφησαν τρεις μήνες να περάσουν για να ξεχαστεί το θέμα- οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε απέστειλαν ενδεκασέλιδη επιστολή εναντίον του μαχόμενου συνδικαλιστή Στέλιου Νικητόπουλου προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με κοινοποίηση στα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ ζητώντας την πειθαρχική-συνδικαλιστική και πολιτική ουσιαστικά δίωξή του.

Σε πλήρη σύμπλευση με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αντιστέκεται στο νέο γύρο αντεργατικής πολιτικής. Οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών έχουν στόχο την κατατρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι απέναντι στις απολύσεις, τα φακελώματα των σωματείων, την εργοδοτική ασυδοσία, την απελευθέρωση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που έχει εξαγγείλει ήδη η κυβέρνηση στα πλαίσια του «αναπτυξιακού» της προγράμματος.

Το εργατικό-λαικό κίνημα όμως δεν φοβήθηκε ποτέ μπροστά σε μηνύσεις και πειθαρχικά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις για πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου Στέλιου Νικητόπουλου και στέκεται στο πλευρό κάθε αγωνιστή που διώκεται για τη συνδικαλιστική και πολιτική του δράση.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΣΤΕΛΙΟ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 20:00

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.