Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 22:10

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Τα αντιδημοκρατικά μέτρα καταργούνται στην πράξη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στις 23/12/19 να πετύχει ένασυντριπτικό πλήγμαστα δημοκρατικά δικαιώματα με τηνουσιαστική απαγόρευσητων διαδηλώσεων. Με βάση όσα δηλώνονται επίσημα και όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ από τους κυβερνητικούς παράγοντες, μια διαδήλωση θα γίνεται μόνο αν το κρίνει η αστυνομία, με βάση περιορισμούςπου ειρωνεύονται ακόμα όσα αναγνωρίζει το Σύνταγμα για το δικαίωμα της διαδήλωσης και της συλλογικής δράσης.Περιορισμοί όπως η ύπαρξη «εκπροσώπου» της διαδήλωσης, νομικά υπεύθυνου για ότι συμβεί, δεν απλάαδύνατο και παράλογονα απαιτούνται, πχ από μια διαδήλωση μαθητών, αλλά καιπροσχηματικόγια να απαγορευτεί πλήρως η διαδήλωση με νομικίστικα τεχνάσματα.

Όσα θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση έχουνακραίο αυταρχικό χαρακτήρακαι θυμίζουν σκοτεινές εποχές, αλλά και αυταρχικά καθεστώτα που καταπιέζουν τους λαούς.Η κυβέρνηση φοβάται.Το φόβο τον γεννάει η κοινωνική αντίστασηστη Γαλλία, τη Χιλήκαι μια σειρά από άλλες χώρες, όπου οι λαοί δε δέχονται να υποταχτούν σε ένα μέλλον χωρίς αύριο για τα κέρδη των επιχειρήσεων και των τραπεζών.Η κυβέρνηση φοβάται ότι η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, το λαϊκό και εργατικό κίνημα θα βγουν στους δρόμους αργά ή γρήγορα μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ. Για αυτό και η λυσσαλέα αυταρχική επίθεση της αστυνομίας και τα ΜΑΤ ενάντια στη νεολαία που πρώτη ανοίγει το δρόμο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί μια τομή, ένα άλμα προς τα πίσω, αξιοποιώντας όσα κληρονόμησε από το ΣΥΡΙΖΑ.Δηλαδή το νομικό πλαίσιο των αυταρχικών μέτρων, ειδικά της μνημονιακής περιόδου, την αστυνομία με τις ολοένα και ενισχυόμενες δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ), τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς που στοχεύουν το λαϊκό κίνημα.Όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ που δήθεν εγγυάται τη δημοκρατία στην Ευρώπηκαι στην πραγματικότητα τη μετατρέπει σε ένα φρούριο και φυλακή για τους λαούς της.

Όσα με περισσή υποκρισία δηλώνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τους δρόμους που κλείνουν και την αγορά που ζορίζεται από τις κινητοποιήσεις, δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις. Οι δρόμοι κλείνουν εξάλλουκυρίως από τις κρατικές και επιχειρηματικές φιέστες, ενώ τα μαγαζιά υποφέρουν από τη φτώχεια των λαϊκών στρωμάτων πουδεν μπορούν να ψωνίσουνούτε τα στοιχειώδη.

Το δόγμα της ΝΔ «νόμος-τάξη-κέρδος» συναντά ήδη αντιστάσεις και αυτό προκαλεί την υστερία ενάντια στο άσυλο, τις απεργίες και τις πορείες.Είναι δεμένη η αυταρχική επιλογήμε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής,το χάιδεμα του φασιστικού παρακράτους σαν δύναμη κρούσης ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τη βαθύτερη πρόσδεση με την ιμπεριαλιστική μηχανή του πολέμου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τον επικίνδυνο ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ.

Καλούμε κάθε δημοκρατική φωνή, κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να αντισταθεί.Καλούμε το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τη μαχόμενη Αριστερά, κάθε δύναμη του συλλογικού αγώνανα μπει μπροστά στον αγώνα για να μην περάσει το ακραίο αυταρχικό μέτρο της κατάργησης των διαδηλώσεων.Είναι ώρα για δράση, οργάνωση, συντονισμό και αποφασιστικότητα.Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη.

   

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019 22:15

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.