Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 10:43

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης: Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ! Δε θα περάσει η κυβερνητική καταστολή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το κόψιμο του ρεύματος στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ τα ξημερώματα της 30ηςΜαρτίου. Είναι φανερό τόσο από την ώρα όσο και από τη συνοδεία δύο διμοιριών ΜΑΤ στα συνεργεία της ΔΕΗ πως πρόκειται για κυβερνητική και επιχειρηματική κατεύθυνση φίμωσης οποιουδήποτε δεν υποτάσσεται στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούν τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι συνέχεια των αντεργατικών «ρυθμίσεων» της περιόδου (περικοπές μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις). Προσπαθούν να καταστείλουν το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ είτε κόβοντάς το ρεύμα, είτε βγάζοντας σε πλειστηριασμό τις εγκαταστάσεις.

Ενώ έχουν ληφθεί μέτρα που απαγορεύουν την κυκλοφορία για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου, αυτά φαίνεται να αφορούν μόνο τους Θεσσαλονικείς που κάνουν βόλτα στην παραλία. Η εργοδοσία επιβάλλει στους εργαζόμενους να συνεχίσουν να προσέρχονται την εργασία τους και να δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα να μετράμε ήδη νεκρό εργάτη στη Σίνδο. Η αστυνομία επιτίθεται στους γιατρούς που διαδηλώνουν έξω από τα νοσοκομεία για τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας. Και τώρα έχουν την άνεση να κυκλοφορούν ανενόχλητοι για να κόψουν το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ εν μέσω πανδημίας. Είναι σαφές ότι για να προχωρήσουν την κυβερνητική ατζέντα διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να βάλουν σε «καραντίνα» και τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων.

Εμείς δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ και ότι δε θα αφήσουμε «να κάνουν την κρίση ευκαιρία τους», όπως προσπάθησαν να κάνουν και με αυτή που ξέσπασε το 2008.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προσπαθεί να μεταφέρει το κόστος και της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες των εργαζομένων, κάνοντας ταυτόχρονα «δώρα» στο κεφάλαιο. Ελπίζει μάταια ότι θα κλείσει «εκκρεμότητες» από το παρελθόν, παραδείγματα, όπως η ΒΙΟΜΕ, που δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται. Μπροστά στην κρίση που έρχεται και επιταχύνεται από τον κορονοϊό, φοβούνται τη συλλογική δράση και αλληλεγγύη των εργαζομένων και τον λαϊκό παράγοντα.

Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ!

 

Τοπικές Επιτροπές ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 10:46

Προσθήκη σχολίου

Το e la libertà.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό φασιστικό περιεχόμενο ή σχόλια μη σχετικά με το κείμενο.